Cum funcționează o pompă submersibilă în sistem hidrofor?

Dacă locuiești la casă, cu siguranță ți-ai pus măcar o singură dată problema alegerii între o pompă submersibilă și un hidrofor.

Îți spunem că pe piață există și pompe submersibile în sistem hidrofor care necesită, însă, cunoștințe de montaj și, eventual, achiziționarea separată de echipamente conexe pentru a o pune în funcțiune.

O pompă submersibilă în sistem hidrofor este absolut necesară acolo unde puțul are o adâncime mai mare de 8 metri, pentru că un hidrofor simplu nu dispune de puterea necesară de a trage apa aflată la adâncimi mai mari. În plus, vei putea monta vasul de expansiune direct în casă, în camera special amenajată, astfel încât să stai fără grija că va îngheța pe timp de iarnă, și te vei bucura de avantajul de a aloca un buget mai mic acestei lucrări, deoarece nu mai este necesară construirea unui cămin pentru hidrofor.

Elemente conexe ale pompei submersibile în sistem hidrofor

Pentru a funcționa corect, o pompă submersibilă în sistem hidrofor are nevoie și de alte echipamente conexe, cum ar fi un vas de hidrofor, o supapă de sens, un manometru, un presostat, un robinet de grădină și un robinet de izolare. Fiecare element în parte are un rol important pentru funcționarea în parametri a întregului sistem:

Pompa submersibilă

Acest element trebuie montat cu grijă, astfel încât să aibă atât dedesubt, cât și deasupra sa cel puțin un metru de apă. Pentru a te asigura că este întotdeauna la un nivel potrivit în apă, poți opta pentru achiziționarea unui regulator de nivel și a unei sonde pentru protecție în cazul lipsei apei. Aceste două piese suplimentare elimină riscul ca pompa să se ardă în cazul în care funcționează fără apă.

Vasul de hidrofor

Vasul de hidrofor (sau vasul de expansiune) are un rol foarte important, acela de a proteja pompa și, implicit, de a-i mări durata de funcționare. Alege să achiziționezi un vas cu o capacitate cât mai mare deoarece, în acest fel, pompa va porni mult mai rar. Parametrii de funcționare ai vasului sunt reglați din fabrică, așa că nu trebuie să intervii asupra acestui aspect, doar să verifici periodic presiunea din membrană și să o refaci, dacă este cazul.

Supapa de sens

În magazinele de profil există și modele de pompe fără supapă de sens. O supapă de sens la o pompă submersibilă în sistem hidrofor are rolul de a minimiza riscul producerii de șocuri hidraulice care pot cauza anumite defecțiuni. De asemenea, supapa (sau clapeta) de sens trebuie fixată după pompă, la o distanță de aproximativ un metru.

Presostatul

Această piesă nu are nevoie de instrucțiuni suplimentare sau de operațiuni prea complicate pentru că este setată din fabrică. În funcție de cum sunt reglate presiunea de pornire și presiunea de oprire, presostatul nu face altceva decât să pornească sau să oprească pompa atunci când cele două niveluri de presiune nu sunt respectate. Este necesar să îl mai reglezi sau să îl schimbi după o anumită perioadă de timp, deoarece starea de funcționare îi va fi afectată de umiditate.

Nu este dificil să pui în funcțiune o pompă submersibilă în sistem hidrofor. Trebuie doar să te asiguri că ai achiziționat toate elementele de care ai nevoie și că respecți instrucțiunile de montare. Magazinul online Shop-einstal.ro îți pune la dispoziție o varietate de produse la prețuri accesibile.

Sursă foto: freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial