Polen, lăptișor de matcă, propolis și faguri cu miere – ce beneficii au și cum se folosesc aceste produse apicole

Mierea este aur curat pentru sănătate. Mai sunt și alte produse apicole care sunt la fel de utile pentru organism. Astăzi, specialiștii Mieva ne explică ce beneficii pentru sănătate îți aduc, dar și cum să le consumi în mod corect.

Poate ai auzit de polen sau propolis, cele mai populare produse apicole, după miere. Cu lăptișorul de matcă și cu fagurii cu miere cum stai? Sunt alte două produse fabricate de albine pe care să le folosești dacă îți dorești să îți îngrijești corespunzător organismul.

Polen, lăptișor de matcă, propolis și faguri cu miere – cum poți să le folosești?

Polenul este, de fapt, acel amestec de salivă de albine, nectar și polenul pe care îl strâng din plante. Conține toate vitaminele extrase din planta care provine și poate fi consumat ca atare, câte o linguriță, sub formă de capsule sau amestecat cu alte ingrediente, cu iaurt, într-o budincă, etc. Se poate lua zilnic, timp de până la o lună, dar apoi trebuie luată o pauză de câteva săptămâni între aceste cure cu polen.

Lăptișorul de matcă este produs de secreția glandelor cefalice ale albinelor tinere din stup. Este folosit de sute de ani datorită efectelor sale miraculoase asupra corpului. Cu o textură cremoasă și o culoare alburie, acest produs apicol se utilizează fie pe cale orală, fie prin aplicarea direct pe piele.

Propolisul se mai numește și clei de albine. Este produs prin amestecul dintre ceara de albine, saliva acestora și alte substanțe colectate din plante și copaci. Poți consuma propolisul amestecat cu puțin zahăr, prin diluarea tincturii în apă sau ceai ori sub formă de capsule, pe cale orală.

Fagurele cu miere este un produs apicol pur, cu efecte uluitoare asupra sănătății! Se consumă ca atare, pentru a-și păstra toate proprietățile benefice.

Ce beneficii îți aduc aceste produse apicole pentru organism?

Polenul nu este doar un ingredient cheie în producerea mierii, ci este și el în sine un ingredient necesar pentru un stil de viață sănătos. 

Are efect antiinflamator, este plin de vitamine, minerale și antioxidanți, proprietăți antibacteriene și antiseptice.

Propolisul îți întărește sistemul imunitar, având și efect antiinflamator. Conține polifenoli, precum flavonoidele, cu proprietăți de antioxidanți. Este recomandat și în caz de răceală sau de gripă, în combinație cu vitamina C. 

Pentru un boost al sistemului tău imunitar, amestecă polenul cu miere și consumă câteva lingurițe. Un alt amestec miraculos este mierea pusă la borcan cu goji sau cătină, care poate fi consumat pe timpul iernii, pentru a te proteja de bolile de sezon.

Lăptișorul de matcă are efect antioxidant, este hepatoprotector, ajutând ficatul să funcționeze corespunzător, reglează tensiunea arterială, este antiinflamator și un adevărat antibiotic natural. 

De asemenea, aplicat pe piele, vindecă rănile și arsurile. Consumat pe cale orală, ameliorează durerile în cazul femeilor care suferă în timpul ciclului menstrual.

Fagurele cu miere întărește sistemul imunitar, combate problemele cu stomacul, ameliorează afecțiunile respiratorii și îmbunătățește inclusiv sănătatea cavității bucale. De asemenea, este o sursă importantă de energie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial