Plimbări în oraşul medieval Rhodos!

Rhodos - Stadt

Dragă călătorule, bine ai venit pe fabuloasa insulă Rhodos! Pofteşte pe faimoasa poarta a  libertăţii Liberty Gate, şi descoperă pas cu pas fiecare dintre frumuseţile celui mai vechi oraş medieval din Europa, Rhodos, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Zidul masiv care înconjoară oraşul vechi a fost construit de Cavalerii Sf. Ioan şi dispune de mai multe porti de intrare prin care poţi păşi în acest loc.

Clădiri încărcate de istorie

Unul dintre primele monumente care îţi ies în cale este templul antic al Afroditei, ale cărui ruine stau drept mărturie unui trecut glorios grecesc, ulterior modificat de mulți invadatori atraşi de mirajul insulei Rhodos, pentru resurse şi pentru poziţia sa strategică.

Nu foarte departe de aici te aşteaptă o piaţă pavată cu piatră (Simis Square), înconjurată de monumente medievale impresionante. Alături se află Muzeul de Artă Populară şi Muzeul Bizantin, găzduit de o frumoasă catedrală gotică. Mai mergi puţin şi la o cotitură vei da de strada Ipoton, celebra alee a Cavalerilor, unde se găsesc palatul Marilor Maeştri şi muzeul Arheologic.

Aleea Cavalerilor

Lungă de 600 de metri, deosebita stradă Ipoton a fost locul de reşedinţă al cavalerilor şi de atunci a fost perfect păstrată până astăzi. Zidurile înalte flanchează aleea pe ambele părţi, care te conduc spre partea de sus a dealului. Aici te întâmpină gradina Kleovoulou, sub un portic arcuit, şi o vedere impresionantă asupra Palatului Marilor Maeştri.

Construit pe vechiul templu al lui Apollo, acest fort impresionant a fost reşedinţa conducătorilor cavalerilor şi de-a lungul timpului a trecut prin numeroase încercări. În anul 1522, sub dominaţie turcească, palatul a fost transformat în inchisoare, iar în 1856, o explozie provocată de un fulger care a intrat în contact cu praful de puşcă adăpostit aici a distrus clădirea originală.

Ulterior, turcii au reconstruit pe acest loc un spital militar, iar în anii 1930 italienii au refăcut clădirea după planurile vechi ale palatului.

Geanina Ichim

Sejur Charter Rhodos

Hotel Blue Sea Beach Resort 4* de la 348 euro/pers, 7 nopti cazare cu demipensiune, transport cu avionul agentia Gulliver Tours (www.gullivertours.ro ), 021/794.75.07

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta