Plănuiți să construiți o casă? Pregătiți-vă pentru această cheltuială!

Plănuiți să construiți o casă nouă, pe care să o transformați într-un spațiu ideal potrivit nevoilor dumneavoastră? Acasă este locul în care vă relaxați după o zi lungă de muncă, alături de întreaga familie, tocmai de aceea este necesar ca rezultatul să fie unul pe măsură. Construcția unei case necesită o investigație prealabilă, pentru a vă asigura că stabiliți un buget suficient, atât pentru cheltuielile planificate, cât și pentru cele neplanificate.

Alegeți un design pentru viitoarea locuință

Dacă plănuiți să construiți o casă, un prim lucru pe care îl aveți de făcut, este să găsiți un design potrivit nevoilor întregii familii. Puteți opta pentru unul personalizat sau pentru unul deja realizat. Puteți solicita de asemenea opinii profesionale, puteți consulta diverse forumuri, pentru a obține informații ce vă vor ajuta să decideți asupra tipului de casă pe care intenționați să-l construiți. 

Este important să lucrați cu un arhitect pentru a realiza un design care să corespundă în principal nevoilor dumneavoastră, dar și designului arhitectural al zonei sau al tipului de teren pe care urmează a fi construită locuința. Proiectul realizat de arhitect vă va ajuta ulterior să obțineți toate autorizațiile necesare începerii construcției. 

Asigurați-vă că faceți alegeri potrivite

Într-o societate în care aspectul economic este unul important și de cele mai multe ori, instabil, este important să vă stabiliți de la bun început un buget care să cuprindă în mare toate cheltuielile aferente construcției casei, plus cheltuieli neprevăzute ce pot apărea pe parcurs. 

A înțelege costurile construirii unei case, este important, deoarece obținerea unei case cât mai eficiente, vă garantează, ca și viitori proprietari, o serie de avantaje, precum economii energetice prin folosirea materialelor izolatoare sau un sistem autonom de producție a energiei electrice și apă caldă prin utilizarea unui sistem de panouri fotovoltaice. 

Înainte de a lua orice decizie, plănuiți-vă interiorul, compartimentarea spațiului și finisajele, cel puțin la nivel de idee. Asigurați-vă necesarul de camere, băi, zona de birou, cămară, spălătorie, subsol, living, pentru a beneficia de tot confortul și pentru a nu fi nevoiți să schimbați pe parcurs planurile, fiindcă acest lucru necesită modificarea bugetului. 

Adăugați ferestre mari, pentru a utiliza energia solară pe timp de iarnă, care vă va încălzi casa și pentru a adăuga cât mai multă lumină naturală în interior. 

Stabiliți un buget și solicitați ajutor profesionist 

Când decideți construirea casei, este important să solicitați ajutor din partea profesioniștilor, pentru a avea o evidență mai clară asupra costurilor. Astfel, pentru a evita să aveți de-a face cu persoane care nu sunt tocmai specializate, platforma Wilio vă pune la dispoziție o aplicație specială, prin intermediul căreia puteți solicita o ofertă de preț, în urma căreia veți primi mai multe răspunsuri de la firme de construcții, în funcție de indicațiile oferite. 

Solicitați pret constructie casa introducând toate detaliile legate de proiect, iar în scurt timp veți începe să primiți oferte, de la meșteri și firme specializate. Veți putea compara valorile ofertelor între ele, pentru ca în final să o alegeți pe cea potrivită nevoilor dumneavoastră. Apoi, puteți începe stabilirea detaliilor exacte și alegerea tuturor elementelor importante pentru viitorul proiect. 

Trebuie să știți că prețurile se calculează pe mp și variază de la un caz la altul. Spre exemplu, pentru o casă la roșu, în care au fost ridicați pereții și acoperișul, dar nu beneficiază de nici un fel de finisaje, prețul mediu este situat între 1.000 lei/mp și 2.000 lei/mp. Pentru o casă la gri, cu toate detaliile realizate, însă fără finisajele finale, costurile variază între 1.900 lei/mp și 3.000 lei/mp. Pentru o casă la cheie, costurile finale urcă progresiv până spre 5.000 lei/mp, în funcție de finisajele dorite. 

Odată stabilit designul, cu tot ceea ce implică, compartimentare, finisaje, materiale de construcție, bugetul și ați reușit să găsiți un constructor potrivit, tot ce aveți de făcut este să începeți să vă realizați visul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial