Peste 1.260 de copii au suferit abuzuri fizice și emoționale în primele 3 luni din 2024
- 1.268 de copii au fost victime ale abuzurilor fizice și emoționale în perioada ianuarie – martie 2024, arată statisticile Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC)* analizate de ParentED.
- Numărul este în creștere cu peste 20% față de aceeași perioadă din 2023, pentru care ANPDC raportase 1.001 de cazuri de abuzuri fizice și emoționale asupra copiilor.
- Potrivit Dr. Shefali Tsabary, expert în parenting, educația copiiilor nu ar trebui să se bazeze pe teama acestora față de părinți, ci mai degrabă pe echilibrarea valorilor tradiționale ale familiei cu îmbrățișarea valorilor de bază ale respectului, disciplinei și dragostei.
1.268 de copii din România au fost victime ale abuzurilor fizice și emoționale în doar primele 3 luni din 2024, arată statisticile Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC). Cifrele îngrijorătoare readuc în discuție nevoia ca educația copiilor să se bazeze pe respect, disciplină și dragoste. Dr. Shefali Tsabary, renumită la nivel internațional pentru abordarea sa inovatoare în domeniul parentingului conștient afirmă că un copil nu trebuie să se teamă de părinții săi.
Numărul copiilor din România care sunt victime ale abuzurilor fizice și emoționale a crescut, în primele 3 luni din 2024, cu peste 20% față de aceeași perioadă din 2023, pentru care ANPDC raportase 1.001 de astfel de cazuri. De altfel, pe întregul an 2023, au fost raportate peste 4.320 de cazuri de abuzuri împotriva copiilor.
Dr. Shefali Tsabary, psiholog clinician, speaker internațional și autorul cărților cu vânzări record: Harta parentingului modern' și „Părintele conștient', traduse inclusiv în limba română, este de părere că prin frică, părinții crează efecte cu un impact negativ pe termen lung asupra copiilor.
„Un părinte nu trebuie să fie temut de copilul său; respectul este mult mai eficient și mai sănătos decât frica, în procesul de educare. Prin instituirea unui sentiment de frică, părintele poate crea distanță și poate împiedica comunicarea deschisă cu copiii. În schimb, părinții ar trebui să urmărească să fie fermi, dar plini de compasiune, stabilind limite clare. Echilibrarea valorilor tradiționale ale familiei cu parentingul modern implică îmbrățișarea valorilor de bază ale respectului, disciplinei și dragostei. În același timp, părinții trebuie să fie deschiși către idei noi care promovează empatia, autonomia și atenția în parenting', afirmă Dr. Shefali Tsabary.
Dr. Shefali Tsabary, prestigiosul expert în parenting, vine pentru prima oară în România, pe 3 octombrie, în cadrul celui mai mare eveniment de parenting din țară, ParentED Fest, alături de alți specialiști internaționali precum Dr. Deborah MacNamara, Dr. Vanessa Lapointe, Dr. Greer Kirshenbaum, Jessica Joelle Alexander, specializați pe domenii precum creșterea și îngrijirea copiilor, armonia familiei sau dezvoltare personală.