Pepenele roșu sau galben? Mihaela Bilic explică care sunt avantajele fiecăruia: „Nu uitați, se mănâncă cu felia”

Pe pagina ei de Facebook, Mihaela Bilic, care are și emisiune la Pro TV, a vorbit despre consumul de pepene roșu și galben pe perioada veri. Pentru fiecare a explicat beneficiile, iar pentru pepenele roșu a și explicat de ce acesta e consumat de mulți alături de telemea.

„Pepene roșu sau galben?🤔 Depinde…de cantitate😜 Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii🍉zemos și răcoritor, greu îi poți rezista!', s-a întrebat Mihaela Bilic pe Facebook, apoi a continuat cu informații utile pentru urmăritorii ei.

2896042 07/20/2016 At the Kaliningrad Central State Market. Igor Zarembo/Sputnik

„Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:

🔴 pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete

🟠pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii

Până aici suntem la egalitate😂

🟠La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.

🟠La conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.

Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă😎

P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!', a mai transmis ea.

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, iulie 2023:

Ediția de iulie a revistei Avantaje este ca un balsam pentru suflet. Oferă de toate pentru toți, iar mințile curioase își vor găsi aici subiectul favorit, din orice domeniu. Bucură-te de această minunată vară, fii recunoscătoare pentru toate darurile vieții și rămâi alături de noi, de revista Avantaje:

Beauty

– Obiceiuri care te fac să pari mai în vârstă: știm cu toții că îmbătrânirea este inevitabilă, dar unele obiceiuri și lipsa unei rutine sănătoase accelerează procesul și adaugă tenului, corpului și atitudinii unei persoane mulți ani peste vârsta reală.

Nutriție

– Ai intoleranță la gluten? Iată ce trebuie să afli: glutenul este considerat un alergen periculos fiind trecut în rândul celor 14 alergeni alimentari legiferați în Uniunea Europeană care trebuie evidențiați pe toate listele de ingrediente.

Interviu

– Narine Abgarian a cucerit de la primul ei roman tradus în limba română, „Din cer au căzut trei mere' (Humanitas Fiction, 2021). Publicația The Guardian a inclus-o pe scriitoarea armeancă în lista celor mai buni șase autori contemporani europeni, iar romanul „Simon' (Humanitas Fiction, 2023) a câștigat premiul Bolșaia Kniga – Premiul Cititorilor în Rusia.

Prilejul interviului a fost vizita lui Narine la București pentru lansarea traducerii în limba română a romanului „Simon'.

Psiho

– Bărbați care pot cuceri orice femeie, pentru că au curaj să intre în vorba cu oricine și pot spune exact ceea ce consideră că vrea acea persoană să audă, pentru a o cuceri. Din perspectiva carierei sau a banilor, acești bărbați sunt adevărați vânători care își propun anumite scopuri pe care le ating folosindu-se de o gamă variată de tactici sau comportamente. În dormitorul conjugal însă, comportamentul lor lasă mult de dorit.

Foto: Hepta, captură TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete