Patru sfaturi care te pot ajuta să-ţi impulsionezi cariera

Chiar şi celor care sunt pasionaţi de meseria lor li se întâmplă să intre într-o perioadă de stagnare profesională sau un blocaj. Se întâmplă deseori atunci când ceea ce faci la serviciu nu mai oferă niciun fel de provocare sau atunci când nu poţi trece la nivelul ierarhic superior. Oricare ar fi motivele pentru care simţi că ai nevoie să-ţi impulsionezi cariera, iată patru modalităţi practice prin care poţi ieşi din zona de confort pentru a-ţi realiza obiectivele pe plan profesional. 

  1. Fă-ţi cunoscute aşteptările

Poate simţi că la actualul tău loc de muncă nu există un mediu propice dezvoltării tale profesionale. Totuși, înainte de a lua decizia de a pleca în altă parte, discută cu şeful tău sau chiar cu responsabilii din departamentul resurse umane. Doar pentru că nu există nicio promovare disponibilă pe termen scurt, nu înseamnă că trebuie să eviţi subiectul.

Discută cu responsabilii despre aspirațiile, așteptările și frustrările tale. Care sunt obstacolele în calea progresului tău personal? Care este poziția pe care ţi-ai dori să o ai în doi sau cinci ani? Acestea sunt aspectele care ar trebui evidenţiate cu precădere. Chiar dacă nu există oportunități imediate, o discuție sinceră asupra obiectivelor și evoluţiei tale profesionale te va ajuta să ştii limpede ce ai de făcut. 

  1. Gândeşte-te la reconversia profesională

Nu este o decizie uşor de luat, dar dacă simţi că motivul pentru care te regăseşti în acest blocaj profesional este pierderea interesului pentru domeniul în care activezi, este clar că ai nevoie de o schimbare. 

Nu este niciodată prea târziu să îţi urmezi visul, chiar dacă este o cale cu totul diferită faţă de ce ai făcut până acum. Important este, dacă iei decizia de a te îndrepta spre o carieră diferită, să ai un plan realist. Este posibil, de exemplu, să ai nevoie de cursuri speciale sau de un credit personal pentru a-ţi amenaja un spaţiu potrivit viitoarei tale activităţi. Ca să fii mai încrezător, este important să-ţi clarifici toate repercusiunile deciziei tale şi să ştii pe ce poţi să te bazezi.

  1. Asumă-ţi riscuri

Pentru a-ți impulsiona cariera şi pentru a te dezvolta în plan profesional este uneori necesar să-ți asumi riscuri. De exemplu, dacă îţi manifeşti nemulţumirea faţă de poziţia ta actuală, compania pentru care lucrezi îţi poate propune un post diferit, dar unul pentru care nu te simţi încă pregătit. Totuşi, evită un refuz categoric. Acceptarea unei noi provocări poate fi dificilă, mai ales dacă nu stăpâneşti domeniul aşa cum ţi-ai dori, dar este schimbarea de care ai nevoie ca să ieşi din zona de confort şi de stagnare. În plus, e posibil ca angajatorul să-ţi propună cursuri de pregătire în noul domeniu, deci este o oportunitate să înveţi lucruri noi. Asumă-ți riscuri calculate, dar mai presus de toate, îndrăznește! Rămânând pasiv în colțul tău nu îți vei dezvolta prea mult viaţa profesională.

  1. Reia-ţi studiile

Dacă simţi că evoluţia carierei tale ar putea fi impulsionate de anumite diplome sau specializări, gândeşte-te serios la reluarea studiilor. Pe lângă noi programe de master propuse de diferite universităţi există numeroase tipuri de cursuri care oferă specializări care sunt certificate şi atestate.

Indiferent de domeniul în care activezi, este important să ştii că întotdeauna sunt lucruri noi de învăţat care îţi pot oferi perspective diferite şi care te pot ajuta să-ţi faci treaba mai bine şi pot contribui la dobândirea de abilităţi care să-ţi asigure un viitor post mai interesant şi mai bine plătit. 

Deşi nu este întotdeauna uşor să faci o schimbare, cu atât mai puţin una radicală precum reconversia profesională, este important pentru cariera ta, dar şi pentru satisfacţia ta morală să te confrunţi cu noi provocări şi să evoluezi în conformitate cu propriile aşteptări.

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Iprospect

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial