Patru reguli de etichetă de care trebuie să ţii seamă când eşti invitată la o nuntă

Perioada nunţilor este aici şi, dacă ai fost invitată să împărtăşeşti acest moment special cu membri ai familiei tale sau ai grupurilor tale de prieteni, este momentul să te gândești la câteva detalii importante. Iată patru aspecte de care ar trebui să ţii cont ca să fii o invitată perfectă. 

  1. Ţine cont de detaliile din invitaţie

Nu toate nunţile sunt la fel. Unele cupluri preferă o ceremonie mai curând formală, tradițională, în timp ce altele preferă să iasă din tipare. Ca să fii singură că alegi ţinuta potrivită, trebuie să citeşti cu atenţie invitaţia. În mod normal, detaliile te vor ajuta să faci alegerea potrivită, pentru că vor preciza dacă ceremonia este civilă sau religioasă, dacă recepţia este una de zi sau de noapte, dacă va avea loc în centrul orașului, într-o grădină sau pe plajă. Indiferent dacă aveai deja o idee de ţinută sau nu, este întotdeauna recomandat ca vestimentaţia să fie potrivită pentru locul şi momentul în care au loc festivitățile, altfel rişti să arăți ridicol. În plus, dacă nunta nu este în oraşul în care locuieşti, fă-ţi din timp rezervările pentru cazare şi transport. 

  1. Gândeşte-te din timp la cadou

Indiferent că participi la nunta unor apropiaţi din familie sau din cercul de prieteni ori la cea a unei colege de birou cu care nu ai prea multe afinităţi, cadoul pe care îl oferi trebuie ales cu grijă şi trebuie să fie elegant. În cazul rudelor sau prietenilor, este posibil să ştii deja ce îşi doresc sau poţi alege un cadou practic, fără să încalci vreo regulă de etichetă. În cazul în care nu ai nicio idee specifică, mizează întotdeauna pe un cadou rafinat, un obiect atemporal, precum o vază Rosenthal, care poate constitui un obiect de decor elegant şi care le va aminti mirilor de tine. 

  1. Alege o ţinută în care să te simţi bine

Atunci când eşti invitată la o nuntă, să te simţi bine este la fel de important ca felul în care arăți. Desigur, poate că îţi doreşti o ţinută specială, însă ia în considerare şi factorul confort. Piesele vestimentare pe care le porţi trebuie să arate bine pe tine, dar în acelaşi timp trebuie să fie şi suficient de confortabile ca să îţi permită să dansezi şi să te bucuri de atmosferă fără alte griji. Acelaşi detaliu trebuie reţinut şi atunci când vine vorba de încălţăminte. O pereche de pantofi cu tocuri de 12 centimetri arată senzaţional, dar dacă te va obliga să stai toată seara pe scaun, nu e alegerea potrivită. Atenţie şi la materialele pieselor vestimentare pe care le îmbraci. În zilele călduroase de vară, sunt recomandate materialele naturale, precum bumbacul, mătasea sau inul. 

  1. Tratează-i cu eleganță pe toţi ceilalţi musafiri

La o nuntă este posibil să te întâlneşti şi cu persoane pentru care nu ai cele mai alese sentimente. Poate fi o colegă din liceu cu care nu te-ai înţeles niciodată, tipa de la contabilitate care se uită mereu lung la tine sau mătuşa din provincie care îţi critică mereu culoarea părului. Oricât de tentant poate părea, mai ales după al doilea pahar de şampanie, să intri în discuţii contradictorii cu astfel de persoane, evită orice situaţie care poate deveni dezagreabilă şi care le poate crea un sentiment de jenă mirilor. Chiar şi în situațiile în care ţi se pare că eşti tachinată răutăcios, poţi lege să răspunzi cu politeţe şi să mergi să discuţi cu alţi invitaţi pe care îi consideri mai prietenoşi. Vor exista alte ocazii în care îţi vei putea exprima părerea despre cei care îţi lansează provocări.  

Pentru a te bucura din plin de evenimentul special al cuplului care te-a invitat la nuntă, ţine seama de sfaturile de mai sus şi, cu siguranță, vei şi apreciată pentru comportamentul tău elegant. 

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Myhouseshop

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial