Patru aspecte de luat în considerare pentru a amenaja o bucătărie deschisă

Majoritatea locuințelor noi disponibile pe piață propun bucătării deschise spre camera de zi. Deși nu este o tendință nouă în domeniul construcțiilor, multe persoane încă mai consideră amenajarea unui astfel de spațiu ca fiind o provocare. 

De la mobilierul perfect la problema mirosurilor specifice bucătăriei, sunt mai multe aspecte care trebuie luate în considerare. Iată patru dintre ele care te vor ajuta să-ți amenajezi bucătăria și camera de zi exact așa cum îți dorești. 

  1. Coerenţa stilului

Cel mai important aspect pe care ar trebui să-l ai în considerare este stilul. Ce înseamnă asta mai exact? Ei bine, trebuie să te decizi asupra unei estetici pe care vrei să o abordezi. De exemplu, poate eşti o persoană care apreciază stilul minimalist. Acesta trebuie să se regăsească în ambele zone, astfel încât să obţii un aspect coerent, care să lase impresia unui spaţiu mai amplu.

Aşadar, după ce ţi-ai ales mobilierul pe care îl vrei în camera de zi, orientează-te spre seturi mobila bucatarie în acelaşi stil şi în aceeaşi gamă cromatică, pentru a crea o unitate a spaţiului. 

  1. O demarcare eficientă 

Chiar dacă zona de bucătărie şi cea a camerei de zi comunică, o delimitare poate fi interesantă. Cel mai simplu poţi obţine acest lucru prin intermediul unei mese înalte de tip bar. Pe lângă delimitarea de care ai nevoie între cele două zone, aceasta este şi practică şi poate fi utilizată şi ca spaţiu pentru gătit, mai ales dacă nu ai un blat prea mare. 

De asemenea, poţi investi într-o insulă, care poate fi folosită şi ca masă, dar are şi numeroase spaţii de depozitare, ceea ce poate fi foarte util, mai ales dacă bucătăria ta nu este prea mare sau nu ai o cămară. 

Ca să creezi puncte comune cu livingul, masa sau insula pot fi decorate cu elemente similare celor din camera de zi. Dacă preferi ceva mai simplu, optează pentru ghivece cu flori nu foarte înalte sau sfeşnice drăguţe din metal sau sticlă. 

  1. Alege cu grijă electrocasnicele

Atunci când ai o bucătărie deschisă, trebuie să acorzi o mai mare atenţie electrocasnicelor. În primul rând, designul este important. Dacă, de exemplu, stilul tău este unul retro, atunci şi electrocasnicele ar trebui să aibă un design vintage.

În al doilea rând, trebuie să fii atentă să iei măsurile potrivite, astfel încât electrocasnicele alese să poată fi integrate cu uşurinţă în mobilier. Asta va da un aspect compact, unitar spaţiului. 

Nu în ultimul rând, trebuie acordată o atenţie specială sistemului electric. Cu siguranță nu îţi vei dori să ai cabluri la vedere sau prelungitoare. 

  1. Nu uita de aspectele practice

Una dintre cele mai mari provocări atunci când vorbim despre o bucătărie deschisă, este felul în care gestionezi mirosurile specifice bucătăriei. De exemplu, atunci când ai musafiri şi îi inviţi în camera de zi, cu siguranţă nu vrei să miroasă meniul pe care l-ai pregătit pentru ei. 

În acest sens, este foarte important să investeşti într-o hotă de foarte bună calitate, care să absoarbă toate mirosurile neplăcute. De asemenea, ambele spaţii trebuie aerisite în mod frecvent, astfel încât orice miros scapă hotei să nu se imprime în ţesăturile din camera de zi. 

De asemenea, canapeaua, fotoliile şi draperiile trebuie aspirate săptămânal şi curăţate cu soluţii speciale cel puţin o dată pe lună. 

Aşadar, o bucătărie deschisă nu trebuie să reprezinte un stres suplimentar atunci când vine vorba de amenajarea şi decorarea locuinţei tale. Există soluţii pentru ca totul să arate aşa cum vrei. Cu puţină atenţie acordată detaliilor, acest spațiu deschis poate deveni unul al convivialităţii, fără prea mari bătăi de cap!

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Haaus.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial