Parfumuri pentru femei. Cum îl alegem pe cel potrivit?

Parfumul a devenit un fel de accesoriu atât în cazul bărbaților, dar, mai ales, al femeilor. Și dacă ești genul care folosește des un parfum, știi că te-ai simți incompletă fără el. Asta pentru că nu e doar un factor care te scoate din anonimat, ci te bucură pe tine, în primul rând. 

Poate ai întâlnit și tu un top parfumuri femei în mediul online însă nu ai reușit să-ți dai seama exact care este pe gustul tău. De aceea, în articolul ce urmează îți vom indica lucrurile de care să ții cont atunci când vrei să găsești parfumul care te reprezintă. Fie pentru tine, fie pentru o prietenă. 

Alege parfumul în funcție de notele acestuia 

Exact. Probabil cea mai ușoară cale de a te decide asupra unui parfum fie pentru tine, fie pentru o prietenă este să știi notele preferate. Vrei ca parfumul tău să aibă o tentă puternică de vanilie? Vrei să predomine iasomia sau trandafirul? Odată ce te hotărăști cu privire la ce notă vrei să se simtă cel mai intens, misiunea ta va deveni mult mai ușoară. 

Ca să te ajutăm, iată o clasificare în funcție de familia olfactivă: 

  • Parfumuri citrice. După cum îți poți da seama și din denumire, în aceste parfumuri predomină citricile care sunt completate, de obicei, de tonuri florale sau fructate. 
  • Parfumuri fougere. Un parfum „fougere' este dominat de note de licheni, mușchi sau ferigă cărora li se alătură tonurile de flori sau condimente. 
  • Parfumurile florale. Această categorie este cea mai bogată în variante, deoarece parfumurile florale sunt cele mai cerute de pe piață. Pot fi compuse fie dintr-o singură notă florală, fie au o combinație de mai multe tonuri. 
  • Parfumurile orientale. Ceva mai aparte decât categoriile de mai sus, parfumurile orientale se deosebesc prin intensitate și notele „pasionale'. Spunem asta pentru că sunt parfumuri grele – dominate de note de vanilie, mosc sau condimentele floral picante. 

Alege parfumul în funcție de cât de concentrat vrei să fie 

Probabil ai văzut și tu pe sticluțele de parfum termeni precum „eau de toilette' sau „eau de parfum', dar n-ai știut care e diferența sau de ce ai alege unul în detrimentul celălalt. 

Chiar dacă cele două tipuri sunt cel mai des întâlnite, există mai multe tipuri de concentrații după care te poți ghida.

1. Eau Fraîche. Conține aproximativ 2% esențe aromate și este potrivită pentru anotimpul de vară. Acest tip de parfum persistă mai mult pe haine decât pe piele.

2. Eau de cologne. Conține sub 5% parfum în alcool de 70%. Așadar, nu este un parfum foarte puternic.  

3. Eau de toilette. Deşi conține mai mult parfum în alcool decât eau de cologne, pentru a persista întreaga zi, se recomandă aplicarea lui de mai multe ori. 

4. Eau de parfum. Apa de parfum conține un procent dublu decât cele menționate mai sus, adică între 8 și 15%. Sunt cele mai intense și un astfel de parfum te va ține întreaga zi, chiar dacă l-ai aplicat de dimineață. 

Alege parfumul în funcție de folosință

O altă metodă după care îți poți alege parfumul potrivit este să te gândești unde anume îl vei folosi. 

De exemplu, poate vrei un parfum cu care să te dai înainte să pleci la birou. Așadar, vei alege ceva nici foarte dulce, nici foarte intens. Sau poate că vrei să-ți cumperi un parfum pentru ieșirile în oraș cu partenerul tău, iar în acest caz vei merge pe note mai senzuale. 

Fie că ești genul care preferă să aibă un singur parfum pentru toate ocaziile, fie vrei să ai mai multe variante la îndemână, e important să iei în considerare caracteristicile acestuia atunci când faci o alegere. Prin urmare, notele, tonurile sau concentrația te vor ajuta să găsești parfumul dorit mult mai ușor. 

Sursă foto: unsplash.com 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial