(P) Ziua de naștere, motiv de sărbătoare

De unde vine, oare, moda cu sărbătoritul zilei de naștere a unui om? V-ați pus vreodată întrebarea asta? Și de ce apelăm la livrare flori , atunci când se întâmplă ca în ziua respectivă să avem un sărbătorit în familie, la muncă, ori în cercul nostru de prieteni? Iată câteva întrebări interesante, cu răspunsuri la fel de interesante. În primul rând, haideți să vedem de unde a început totul. Istoria zilei de naștere.

Cum a prins totul contur? Dacă în era noastră, ziua de naștere are o importanță deosebită în calendarul personal anual al fiecărui om, haideți să vedem cum a început totul și mai ales de unde. Bineînțeles că, așa cum mai toate celelalte își au originea în religii, și ziua de naștere este menționată prima dată tot în Biblie, și anume în Geneza. Se spune că prima mențiune a sărbătorii zilei de naștere a fost cea a unui faraon, astfel că după această, oamenii acelor vremuri au început să copieze tradiția și să pună emfază pe sărbătorirea zilei de naștere. Aceeași tradiție implică și pregătirea unui tort aniversar, care să simbolizeze respectul și dragostea pe careceilalți îl poartă sărbătoritului.

Lumânările de pe tort au început să fie la modă un pic mai târziu, în perioada de glorie a Greciei Antice, aceștia fiind primii care să le așeze pe gustoasă și iubita prăjitură. Motivul pentru care puneau lumânările pe tort implică ideea de strălucire a sărbătoritului, el trebuind să fie pionul principal al acelei zile și să strălucească. Peste câteva sute de ani, în perioada creștinismului, sărbătorirea zilelor de naștere pică în derizoriu, aceștia socotind sărbătoarea că fiind una păgâna. Ulterior adepțiicreștinismului se răzgândesc, găsind o legătură între nașterea lui Hristos și sărbătorirea zilei de naștere.

Bineînțeles că se da o conotație religioasă sărbătorii, pentru a putea fi explicat mai bine faptul că și-au schimbat părerea despre păgânismul sărbătorii. Nu avem idee când a început să prindă contur conceptul de livrare flori , însă important este că el este activ în ziua de azi, când avem parte de tehnologie la degetul mic. Astăzi e ziua lui/ei. Cum te comporți? Acum că am dezbătut și istoricul zilelor de naștere, haideți să vedem cum ar trebui să ne comportăm în cazul în care avem un sărbătorit în familie sau în cercul de prieteni și apropiați. În primul rând, nu trebuie să uităm de ziua acestuia de naștere.

Este deosebit de important să ținem un calendar pe telefon care să ne anunțe atunci când este ziua fiecărui om important din viață noastră. O variantă alternativă este accesarea contului de Facebook, pentru că acesta ne va anunța detalii în legătură cu zilele de naștere ale cunoscuților, însă nu putem să ne punem baza că vom află mereu de pe rețetele de socializare aceste amănunte, întrucât unii oameni refuză să își completeze toate datele despre propria persoană.

Așadar, calendarul de pe telefon devine varianta cea mai potrivită. Un al doilea pas spre a dovedi că suntem prieteni buni și că știm să ne comportăm, este să îi cumpărăm sărbătoritului un cadou care să îi placă. Înainte de asta, trebuie să facem cumva să aflăm care îi sunt preferințele și cam ce și-ar dori să primească, pentru a nu dărui un cadou inutil. Simplă atenție la detalii, uneori poate salva situația. Nu în ultimul rând, să atașăm cadoului nostru un buchet cu flori.

Cum facem asta? Apelând la un serviciu de livrare flori, astfel că florile pot ajunge în siguranță și cu o viteză uimitoare spre cel care își sărbătorește ziua de naștere în ziua respectivă. Cel mai frumos cadou ești tu Însă, poate cel mai important cadou pe care îl poți face cuiva este să fii atent la nevoile sale. Fie că vorbim despre atenția la detalii despre care menționăm mai devreme, fie că acordăm un sfat ori ascultăm pe cineva atunci când acesta are nevoie de noi, toate pot intra în categoria cadouri de suflet.

Este foarte important ca atunci când spunem că ținem la cineva, să existe și fapte pe lângă vorbe. Să știm să fim frați, surori, fii, mame, prieteni și iubiți pentru cei care ne sunt și ei, la rândul lor, aproape. Așadar, dacă un an întreg ai reușit să fii un exemplu pentru cel de lângă ține, poți fi sigur că atunci când va veni ziua acestuia de naștere, va conta mai puțin ce cadou îi ei, ori dacă ai apelat sau nu la un serviciu de livrare flori. Bineînțeles, este important să o faci, însă nu va fi o tragedie, atât timp cât ai fost chiar tu, timp de un an de zile, cadoul ideal pentru omul drag. Așadar, dacă astăzi e ziua cuiva pe care îl stimezi ori îl iubești, fă tot posibilul că acesta să fie în centrul atenției tale, măcar astăzi, dacă nu reușești să faci asta tot anul.

Astfel, vei face un om să se simtă iubit și important. Mult succes!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial