(P) Trucuri pentru a mobila o bucatarie open space

Bucataria din majoritatea apartamentelor standard, este cea mai mica camera si nu are nevoie de zonare speciala. Cu toate acestea, daca vorbim despre o camera mare, atunci de multe ori bucataria este combinata cu sala de mese si zona de living. De exemplu, pentru designului bucatariei si camerei de zi de 15 mp, se poate face amenajare living si un spatiu in care sa amplasezi mobila bucatarie. Bucataria este locul cel mai popular din toate timpurile, pentru toate gospodariile. Astazi, amenajarea livingului si a unui spatiu pentru amplasarea mobilei de bucatarie, mai ales intr-o epoca de presiune acuta, este ceva obisnuit in multe case. Aproape jumatate din viata oamenilor este petrecuta intr-un astfel de spatiu, deoarece aici se gateste, se mananca, si, in acelasi timp, oamenii se relaxeaza la televizor, navigheaza pe internet, citesc ziare, stau de vorba cu prietenii sau membrii familiei si multe altele. Prin urmare, este foarte important sa mobilezi zonat atat livingul, cat si spatiul bucatariei.

Aspect estetic 

Aspectul estetic al bucatariei si livingului nu trebuie uitat. Interiorul ar trebui sa fie in armonie cu restul spatiilor. Mobila bucatarie, combinata cu camera de zi si zona de luat masa, poate fi liniara sau pe colt. Aici trebuie sa planifici in mod individual locatia zonei principale. Este considerat a fi ideal ca in interiorul bucatariei sa existe cele trei atribute principale ale acesteia (frigider, chiuveta si aragaz), formand un triunghi echilateral, al carui perimetru sa nu depaseasca 6 metri. Conform statisticilor, o femeie petrece cel mai mult timp in bucatarie. Daca mobilierul este asezat necorespunzator, utilizatorul  poate face pana la 3-4 kilometri pe zi, chiar si intr-o bucatarie mica.

Stiluri de proiectare

O serie de stiluri de proiectare permit utilizarea diferitelor partitii, ecrane si perdele. Cea mai comuna si usoara varianta a zonarii bucatariei si amenajarii livingului, se face cu ajutorul mobilierului: o masa, un bar, o canapea, dulapuri, rafturi. Masa de bucatarie, de exemplu, poate fi asezata la granita dintre bucatarie si living, iar scaunele din jurul acesteia pot fi aranjate in diferite culori mai luminoase, mai saturate, mai calde in camera de zi. Aceasta optiune arata extrem de impresionant. Barul este un atribut convenabil al divizarii spatiului. Poate fi atat stationar, cat si mobil. In acest caz, „separatorul' va fi functional. In spatele barului poti lua micul dejun si o bautura. 

Canapea pentru separare spatii

O canapea poate fi intotdeauna un fel de granita care separa zona bucatariei de zona de living. Insa nu este recomandat sa folosesti canapele moi cu tapiterie de marca. Acest lucru nu este practic. O astfel de canapea pentru amenajare living si ca piesa de mobila bucatarie,  prezinta un risc ridicat de murdarie, mai ales daca exista copii in casa. Dulapurile sunt rareori folosite pentru a separa zonele, fiind insuficient spatiu pentru un astfel de mobilier fundamental. Insa este recomandabil ca dulapurile de bucatarie sa fie amplasate pe peretele din spatiul interior al acesteia. De asemenea, perdelele ferestrei pot ajuta la separarea zonelor. Daca bucataria si livingul au fiecare cate o fereastra, perdelele trebuie alese in culori diferite.

Sursa: Edcora Agentie SEO Bucuresti

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial