(P) Tratamentul naturist al hemoroizilor

(P) Tratamentul naturist al hemoroizilor

Una dintre cele mai delicate afecțiuni cu care se poate confrunta o persoană este reprezentată de hemoroizi, deopotrivă supărători din punct de vedere fizic și care produc o senzație de rușine în rândul pacienților, care se simt jenați caute ajutor specializat.

Deși există medici proctologi specializați în marile orașe ale țării, pacienții preferă un tratament naturist pentru hemoroizi, cu care își aline durerile și prin care scape de senzațiile neplăcute, mâncărime și iritatie, precum și de sângerări.

Cauzele hemoroizilor

Hemoroizii pot fi de două feluri: interni și externi. Aceste dilatații venoase patologice apar la nivelul canalului anal, iar principalele cauze ale hemoroizilor sunt:

 • constipația cronică;
 • acumularea presiunii în zona bazinului;
 • sarcina;
 • alimentație bogată în alimente foarte picante și în carne;
 • sedentarismul și consumul redus de lichide;
 • abuzul de alcool;
 • dietă săracă în fibre.

Simptomele și diagnosticarea hemoroizilor

Hemoroizii se manifestă destul de evident, având următoarele principale simptome:

 • durerile la nivelul anusului;
 • pruritul anal;
 • inflamațiile;
 • sângerarea anală în timpul defecării. 

Diagnosticarea se face simplu, fie în urma unui consult la medicul proctolog, fie de către pacient, care poate recunoaște cu ușurință simptomele hemoroizilor.

Variante de tratament pentru hemoroizi

Vestea bună este că hemoroizii se tratează! Unii pacienți aleg varianta naturistă de tratament, această fiind rapidă și eficientă. Pentru hemoroizi există supozitoare, pastile care îmbunătățesc circulația sângelui, dar și creme care se aplică local.

Tratamentul profilactic este pentru ameliorare și prevenție, cel ambulator este recomandat pacienților pentru a evita intervenția chirurgicală, iar tratamentul chirurgical este efectuat exclusiv de către specialiști, după determinarea stadiului bolii.

Tratamentul chirurgical al hemoroizilor include scleroterapia, ligatura elastică, terapia de coagulare în infraroșu și hemoroidectomia.

Tratamente naturiste pentru hemoroizi

Hemoroizii nu se tratează numai la medic, mai ales dacă sunt în stadii incipiente de dezvoltare. În primul rând, pacienții trebuie să aibă mare atenție la alimentație și la stilul lor de viață, să evite sedentarismul, să elimine alimentele prăjite, mâncărurile grele și foarte picante și să aleagă supele, mâncărurile ușoare, salatele de crudități, și alte alimente care nu facilitează constipația.

Ulterior, pacienții cu hemoroizi își pot îndrepta atenția către produse naturiste. În magazine există o gamă variată de supozitoare și creme fabricate exclusiv din plante, cum ar fi tătăneasă sau gălbenelele, ori alte combinații de ierburi vindecătoare.

Cei care doresc o vindecare mai sigură și mai rapidă pot opta pentru tratament naturist sub formă de tablete. De exemplu, Hemoroplant este un remediu natural foarte eficient împotriva hemoroizilor. Acesta combate durerea, mâncărimea, disconfortul, fisurile anale și ajută la refacerea venelor și țesutului din această zonă. 

Hemoroplant este un excelent remediu natural împotriva hemoroizilor, care nu numai că reduce disconfortul la nivel intern și extern, ci și susține echilibrul florei intestinale și un tranzit intestinal normal. Astfel, remediul contribuie la optimizarea funcției digestive și sprijină funcția hepatică, ceea ce înseamnă că are un rol important în îmbunătățirea stării de sănătate și de vitalitate a întregului organism.

În plus, acest remediu susține și detoxifierea naturală a colonului, ajută la normalizarea tranzitului intestinal, scade inflamatia și susține refacerea naturală a țesutului din zona anorectala, îmbunătățind microcirculatia și fluxul sanguin periferic. În componență produsului intră coadă șoricelului, ghimpele pădureț, turmeric, cicoarea și alte plante cunoscute pentru efectele benefice asupra stării de sănătate.

Netratarea hemoroizilor implică riscuri

Dacă hemoroizii nu sunt tratați la timp și în mod corespunzător, aceștia pot provoca probleme grave de sănătate, cea mai gravă fiind cancerul de colon. Dacă hemoroizii se rup, sângerările vor fi foarte abundente, iar pacienții vor fi nevoiți să se prezinte de urgență la spital. În cazul în care hemoroizii sunt lăsați netratati foarte mult timp, sângerările nu mai apar numai la defecare, ci și spontan. În aceste cazuri, hemoroizii se pot alungi, prolabeaza, se fisureazăși se suprainfectează.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial