(P) Tratamente moderne și dinți sănătoși cât ai zice *smile*!

(P) Tratamente moderne și dinți sănătoși cât ai zice *smile*!

Te confrunți de ceva timp cu dureri la baza dintelui și nu știi de unde vine problema? Dinții tăi parcă nu mai au aceeași vitalitate? Ei bine, uneori, ceea ce nu se vede în exterior poate ascunde probleme grave la interior. 

În astfel de cazuri, pulpa dentară, situată în centrul dintelui și formată din vase de sânge și nervi, suferă o infecție sau traumatism sever. Problemele dentare de orice fel, dacă nu sunt tratate la timp pot avea consecințe grave asupra sănătății dentare. Astfel, infecția de la nivelul pulpei dentare se poate extinde, ușor-ușor până la canalele radiculare, iar mai apoi, poate distruge osul alveolar.' 

– ne explica dr. Cristina Munteanu, medic stomatolog.  

Însă, nu trebuie să te panichezi pentru că nimic nu poate rămâne nerezolvat în cazul medicinei dentare. Ramura stomatologiei care se ocupa de tratarea cariilor se numeste endodontie

Iar un tratament endodontic de calitate are urmatoarele trasaturi:

    • are ca principal scop îndepărtarea infecției și a durerilor aferente. Așadar, se va aplica o anestezie locală și nu vei simți neplăceri sau dureri în timpul desfășurării tratamentului. În cazul unor sensibilități ulterioare a dinților, se administrează medicamente sau calmante.

 

  • nu implică etape complexe. Endodonția se desfășoare astfel: 1. se îndepărteazăpulpa dentară afectată, 2. se curăță și se dezinfectează locul, 3. în funcție de fiecare caz se aplică o medicație pe canalele radiculare (în special hidroxid de calciu) și 4. obturația de canal.
  • riscurile infectării celorlalți dinți sunt reduse. Dezinfectarea rădăcinilor care se efectuează la începutul tratamentului are rolul de a stopa răspândirea infecției către dinții vecini. 
  • dinții tăi își vor păstra aspectul natural. Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește estetica și felul în care te vei simți după. Tratament endodontic nu face altceva decât să vindece dinții bolnavi și să le redea strălucirea.

 

În cazul în care este aplicarea unui tratament endodontic nu mai poate salva dinții, se apelează la chirurgie dentară. De obicei, termenul de chirurgie stârnește frisoane reci sau temeri. Însă, tehnologia vine mereu în ajutorul nostru. Medicina dentară a dezvoltat numeroase metode care vin în sprijinul bunăstării pacienților. Poveștile clasice despre cât de invazive sunt tratamentele nu mai sunt valabile. Așadar, dinții vor fi extrași de pe arcada dentară foarte ușor și fără alte complicații prin chirurgie dentară cu laser. Vei fi scutit/ă de durere sau sângerări.

Apelează cu încredere la tehnicile moderne de tratare a dinților pentru o experiență plăcută în cabinetul stomatologic!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial