(P) Tipuri de teste Covid19 pe care le poți face pentru a te asigura că poți călători

Infecția cu Covid19 poate avea semne și simptome foarte clare sau poate să nu aibă niciun fel de semn. Tocmai de aceea, atunci când vrei să călătorești în afară țării este bine să te asiguri că ești complet sănătos, pentru a nu te trezi cu surpriza unei carantine în momentul în care ajungi la destinație.

Din fericire, poți face un test coronavirus pret decent, atât pentru a descoperi dacă ai anticorpi, cât și pentru a descoperi dacă ai virusul în corp.

1.Câte tipuri de teste există?

  1. Testele pentru anticorpi lgG – sunt testele care detectează anticorpii post vaccinare sau post Covid. Aceste teste se fac la 7 zile după rapel sau la 15 zile după debutul simptomelor și dau un răspuns în 72 de ore de la ajungerea probelor în laborator.
  2. Teste anticorpi lg anti-Spike – Detectează cantitatea totală de anticorpi din organism. Recoltarea se face la 7 zile după rapel sau la 15 zile de la debutul simptomelor de covid iar rezultatul vine tot în 72 de ore.
  3. Test RT-PCR – Este cea mai eficientă metodă pentru diagnosticarea infecției Covid-19. Este ideal ca testarea să se facă la 5-6 zile de la debutul simptomelor iar pentru testare este necesar un exsudat nazofaringian.  Rezultatul unui astfel de test vine în aproximativ 24 de ore de la testare. Prețul poate să difere de la o clinică la alta;
  4. Teste rapide antigen – Sunt foarte populare datorită prețului lor mic și a faptului că dau rezultatul în maxim 15 minute. Este recomandată recoltarea unui exsudat nazofaringian în primele zile de la debutul simptomelor, după 4 ore în care nu s-au consumat alimente.

2. Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui test în parte?

Testul RT-PCR – are avantajul de a detecta prezența infecției cu o acuratețe mare. Poate să evidențieze virusul atât la persoanele fără simptome, cât și la cele cu simptome și detectează inclusiv virusurile aflate în concentrații scăzute în corp. Din păcate, este destul de costisitor, necesită atenție mare la recoltare și necesită kituri de laborator care sunt foarte costisitoare.

Testul rapid antigen – Detectează infecția în faza acută a bolii, dă rezultatul foarte rapid și este ușor de aplicat. Din păcate, este posibil să nu fie foarte exact, mai ales dacă în organism nu este o concentrație virală mare.

Testele pentru anticorpi – Pot detecta anticorpii din organism, chiar și după ce infecția a trecut. Din păcate, nu detectează infecția acută.

3. Când este util testul COVID?

Un test este util ori de câte ori vrei să pleci în vacanță sau vrei să vezi persoane dragi, care prezintă riscuri mai mari în urma infecției. Deși testele pot fi destul de costisitoare, este mult mai bine să ai garanția faptului că nu ai nicio problemă, decât să regreți ulterior.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial