(P) Tips&tricks: află cum să investești într-un lac pentru lemn de calitate!

Ai nevoie de un lac pentru lemn, pe care să-l folosești pentru a oferi podelei și pieselor de mobilier un nou aspect? Atunci trebuie să știi care sunt cele mai importante elemente pe care să le iei în considerare pentru a face o investiție potrivită. 

De la timpul de uscare, până la culoarea ideală și rezistența, toate sunt lucruri de care trebuie să ții cont!

Lac pentru lemn – tipuri disponibile

Pe piață poți găsi o gamă foarte largă de lacuri pentru lemn, așa că trebuie să șții câteva detalii despre fiecare în parte:

  • nitrocelulozice – sunt realizate pe bază de solvenți, iar atunci când se usucă, solvenții se evaporă foarte ușor. De regulă, lacurile din această categorie sunt cu uscare rapidă, așa că te vei putea bucura de rezultate imediate, putând apoi să aplici și următorul strat;
  • poliuretanice – printre cele mai cunoscute lacuri poliuretanice se numără emailul și rășina expoxidică, ambele fiind realizate din 2 componente principale: lac și catalizator. Aceste produse sunt rezistente la zgârieturi, la razele UV, dar și la apă și la contactul cu substanțe chimice. Imediat după ce le aplici, lacurile poliuretanice se solidifică imediat datorită faptului că au în componența lor și un întăritor de calitate;
  • pe bază de apă – cu proprietăți bio, foarte apreciate de către consumatori, lacurile pe bază de apă sunt mai puțin toxice decât celelalte tipuri. De aceea, le poți folosi inclusiv pe jucăriile și mobilierul copiilor.

Aplică același tip de lac în toată casa

Dacă vrei să oferi podelei tale un nou aspect, indicat este să folosești același tip de lac peste tot. De ce? În acest fel vei obține o imagine unitară în întreaga casă. Mai mult, trebuie să te gândești și la nuanța potrivită, pentru ca podeaua să fie în ton cu piesele de mobilier pe care le ai în locuința personală.

Cu ce poți să aplici lacul pe parchet?

În funcție de suprafața de care vrei să te ocupi, indicat este că pentru aplicarea lacului să folosești un trafalet suficient de lat sau o pensulă. Aceste obiecte sunt ușor de folosit și le poți comanda online, fără să te mai deplasezi în magazinele fizice.

Finisaj

În ceea ce privește finisajul, poți opta pentru unul satinat, mat, lucios sau superlucios. Rămâne la alegerea ta care este cea mai potrivită varianta. Gândește-te, însă, că dacă ai copii, de preferat este să te orientezi spre un lac mat, pe care cei mici să nu alunece. În schimb, produsele superlucioase sunt excelente pentru spații mari, generoase ca suprafață.

Cantitate

Din punct de vedere al capacității, lacurile sunt disponibile în cutii de jumătate de litru, de un litru sau chiar mai mari. Cel mai bine este să citești indicațiile de pe etichetă, pentru a vedea cu ce cantitate de diluant trebuie să combini lacul, pentru a obține rezultatele dorite.

Marca

Nu în ultimul rând, trebuie să șții că ai mai multe branduri la dispoziție, din care poți alege. Dacă ai încredere într-o anumită marcă, cel mai bine este să o alegi pentru a avea garanția că la final, podeaua ta va fi impecabilă!

Klebrom.ro îți este întotdeauna la dispoziție atunci când ai nevoie de produse de calitate. De exemplu, poți comanda online de la Klebrom o gamă largă de lacuri de top, fie că îți dorești unele mate, lucioase sau semilucioase.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial