(P) Tips & Tricks pentru alegerea genții de damă potrivite

(P) Tips & Tricks pentru alegerea genții de damă potrivite

Pentru orice femeie, geanta este un accesoriu must have atât datorită utilității, cât și a esteticii, ce o ajută să își pună în valoare stilul vestimentar. Cele mai multe doamne și domnișoare sunt interesate de ultimele apariții în materie de genți damă și, din păcate, aleg să urmeze trendul, fără a mai ține cont dacă geanta chiar se potrivește.

Altfel spus, sunt doamne și domnișoare care aleg să își cumpere o geantă doar pentru că este la modă sau creată de un designer celebru, fără a mai ține cont de utilitatea sa sau de stilul vestimentar. De aceea, specialiștii recomandă ca fiecare accesoriu achiziționat să fie cumpărat în concordanță cu silueta și personalitatea noastră.

Iată câteva trucuri ce te vor ajuta în alegerea genții potrivite, conform Zafia.ro:

Mărimea genții dictează utilitatea, dar și felul în care îți pune în valoare silueta

În primul rând, trebuie să alegi o geantă a cărei mărimi corespunde siluetei tale. Asta te va ajuta să găseșți modelul care chiar te pune în valoare. Dacă ești minionă, optează pentru genți de mici dimensiuni; în caz contrar, dacă ești înaltă și slabă, de evitat sunt modelele mici, și ar trebui să optezi pentru modelele medii sau voluminoase.

Poșetele mici și clutch-urile ar trebui asortate ținutelor formale, elegante, atrăgătoare cărora le conferă rafinament și stil. Totodată, gențile largi ar trebui păstrate pentru ținute mai casual pentru că acestea emană un aer mai relaxat.

Ține cont de forma genții

Înainte de a achiziționa o geantă e indicat să ai în vedere formă acesteia și în ce măsură aceasta e în concordanță cu conformația ta. Altfel spus, forma genții trebuie să fie opusă conformației tale. La fel de important este și contextul în care alegi să porți o geantă.

Spre exemplu, modelele tip poștaș sunt perfecte pentru birou, iar cele flexibile și voluminoase sunt mai degrabă recomandate în călătorii. Deci ai în vedere și acest aspect, înainte de a face o nouă achiziție.

Culoarea și materialul

Asortarea culorii genții cu outfit-ul tău și pantofii pe care îi porți este un mod ideal de a avea un stil în pas cu ultimele tendințe. Optează pentru o culoare potrivită cu majoritatea hainelor. Pentru un plus de practicitate, optează pentru culorile neutre, în special negrul.

O geantă viu colorată sau strălucitoare poate să fie în contrast cu diversele culori ale unei ținute vestimentare și o poate evidenția mult mai bine. Un alt aspect de avut în vedere, e faptul că gențile negre sunt excelent de purtat cu ținutele cu imprimeuri pentru că nu le concurează pe acestea din urmă.

Pielea rămâne cel mai versatil material, în special cea moale (pentru ținutele de vară), pe când pielea structurată este mai potrivită ținutelor business sau celor de seară.

Stilul

Indiferent cât de bine se potrivește o geantă cu o anumită ținută, cât timp această nu este în concordanță cu stilul tău, nu o vei purta frecvent. De aceea este foarte important să îți cumperi o geantă în acord cu stilul tău de viață.

Utilitatea

Pentru a fi cât mai practică, e bine să ai în vedere mai multe caracteristici ale genții pentru că fiecare ocazie, loc și anotimp presupune folosirea unor genți diferite ca stil și design. Așadar pune-ți mereu următoarea întrebare: pentru ce am nevoie de această geantă?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Advertorial