(P) Te pregătești pentru izolare la domiciliu? Iată câteva sfaturi utile pentru a-ți pregăti și casa

(P) Te pregătești pentru izolare la domiciliu? Iată câteva sfaturi utile pentru a-ți pregăti și casa

Noul coronavirus Covid-19 a fost declarată o pandemie globală, deși autoritățile lucrează spre găsirea unui vaccin, cele mai bune metode de a preveni o potențială infecție sunt metodele tradiționale de menținere a unei igiene corecte și a distanței față de mulțimi. Însă când vine vorba de izolare la domiciliu, cum putem să ne amenajăm casa pentru a menține un spațiu primitor zi de zi în ciuda izolării, pe o perioada lungă?

Gândul de a sta blocat într-un spațiu restrâns timp de 14 zile poate provoca coșmaruri sau stări de tulburare psihică. Suntem tentați să ne dorim să evadăm cel puțin de câteva ori pe zi pentru orice motiv. Iată câteva sfaturi pentru a ne pregăti casa pentru izolare la domiciliu și a ne simți în largul nostru o perioadă cât mai lungă de timp.

  1. Menține ordinea în casă

Un mediu curat și ordonat ține mintea limpede, ne stimulează creativitatea și ne permite o stare generală de relaxare pentru a ne bucura de oricare încăpere din casă. Înainte de începerea perioadei de distanțare socială, încearcă să faci o curățenie generală ce presupune să scapi de obiectele învechite sau care nu mai sunt necesare de peste ani. Organizează pe cât posibil bunurile din camerele în care crezi că vei petrece cel mai mult timp, precum sufrageria sau dormitorul.

  1. Execută reparațiile necesare

Toate casele au reparații ce au fost amânate de nenumărate ori fie din pricina circumstanțelor precum anotimpul sau lipsa de timp și bani. Încearcă pe cât posibil să execuți însă reparațiile necesare pe care le-ai amânat precum rafturile sau ușile de debara șubrede. Meșteri Locali îți pune la dispoziție un meserias în cel mai scurt timp pentru astfel de ajutor în casă.

  1. Provizii pentru termen lung

Când vine vorba de cumpărături pentru un termen mai lung, acesta nu trebuie să fie un moment de panică. Înainte de a începe aprovizionarea, este recomandat să faci o listă cu mâncarea pe care vei dori să o mănânci în următoarele zile la domiciliu. Aceasta te va ajuta să planifici un meniu cu care ești obișnuit sau pe care vei dori să îl încerci precum și de a menține o imagine limpede a ce vei dori să cumperi, fără a trebui să arunci mâncarea la finalul perioadei de izolare. Mai mult, ar fi recomandat să verifici bunurile din frigider sau cămară pentru a face loc mâncării noi ce va trebui stocată pentru următoarele săptămâni. Nu uita să adaugi produse de curățenie precum săpun sau dezinfectant pe lista de cumpărături.

  1. Planifică activități

Încearcă să faci o listă cu activitățile preferate de care te poți bucura într-un mediu restrâns. Dacă aveai o serie de cărți sau filme pe care doreai de mult timp să le vezi sau revezi, fă o listă cu acestea pentru a te pregăti pentru momentele când vei tânji la o plimbare afară în natură. Dacă te găndeai de mult timp să înveți să gătești o rețetă nouă de prăjituri, aceste zile la domiciliu îți vor oferi ocazia perfectă pentru aceasta. O activitate perfectă pentru izolarea la domiciliu pe termen lung poate fi planificarea renovării casei sau a unei camere. Timpul îți va permite să faci o cercetare amănunțită online pentru descoperirea culorii perfecte pentru dormitor iar Meșteri Locali îți va pune la dispoziție un zugrav oricând.

  1. Păstrează starea de relaxare

Încearcă pe cât posibil să păstrezi o stare de spirit relaxată pe durata izolării cu ajutorul meditației sau al băilor fierbinți însoțite de aromaterapie sau lumânări parfumate. O stare de relaxare îți va permite să îți păstrezi calmul și să te bucuri de șederea la domiciliu în ciuda stării generale de pandemie. Mai mult, îți vei putea spori creativitatea și chiar te-ar putea ajuta să te simți ca într-un concediu bine meritat.

Nu poți face știrile să se oprească însă pentru o stare bună de sănătate încearcă să păstrezi distanța față de oamenii de pe stradă. Acesta este momentul perfect pentru a comunica cu prietenii și familia prin intermediul social media și pentru a te ajuta să te deconectezi de spiritul societății. Oricât ar dura perioada de izolare la domiciliu, încearcă să te bucuri din plin de casa ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial