(P) Te îngrijorează căderea părului? Află ce ai de făcut

Este normal să îți cadă părul, aproximativ între 50 și 100 de fire de păr într-o zi, ca parte din procesul de regenerare. Nu este normal, totuși, să îți cadă atât de mult păr încât să observi apariția unor goluri la nivelul scalpului sau să se rărească la nivelul întregului scalp. Dacă ești în punctul în care te îngrijorează căderea părului, continuă să parcurgi acest articol. 

Fiecare fir de păr se dezvoltă dintr-o rădăcină situată în hipoderm, unde se situează și bulbul și este protejat de un folicul. Durata de viață a fiecărui fir de păr depinde de hrănirea corespunzătoare și constantă a foliculului, cu nutrienți, în caz contrar rădăcina având de suferit, favorizând declanșarea unor dereglări: producția excesivă de sebum, fir de păr uscat și casant, mătreață sau cădere excesivă a părului. 

În mod normal, o persoana pierde aproximativ între 50 și 100 de fire de păr pe zi, care sunt înlocuite, automat de fire noi, în același folicul. Dincolo de această normalitate, căderea excesivă a părului este un semnal de alarmă, cu atât mai mult cu cât problema persistă. În astfel de situații, este necesar consultul unui medic dermatolog pentru a stabili un diagnostic pe baza unor analize amănunțite și pentru a primi un tratament corespunzător.

Principalele cauze ale căderii părului

Printre cei mai importanți factori care favorizează căderea părului, se numără următorii:

 • Alimentația săracă în proteine, vitamine și minerale. Deficitul de fier din organism (întâlnit la vegetarieni și la persoanele care țin diete de slăbire drastice) este o cauză importantă a căderii părului;
 • Afecțiuni precum cele tiroidiene, diabetul sau sindromul ovarelor polichistice pot determina schimbări hormonale care duc la căderea părului;
 • Administrarea anumitor medicamente cum sunt, spre exemplu, citostaticele sau anestezicele;
 • Afecțiuni ale scalpului, cum ar fi dermatita seboreică;
 • Sarcina și nașterea;
 • Vopsirea părului, încrețirea, ondularea sau întinderea părului sau alte proceduri de hairstyling realizate la intervale scurte de timp;
 • Stresul.

Rutina de îngrijire pentru prevenție și tratare

Este foarte posibil ca medicul dermatolog să îți recomande folosirea unui tratament dermato-cosmetic, cunoscut deja pentru eficacitatea sa atât în ceea ce privește stimularea creșterii părului în zonele rărite, cât și în privința stopării căderii firelor de păr existente. Este vorba despre tratamentele dermato-cosmetice din gama Crescina și Cadu-Crex, disponibile în farmacii. De menționat că aceste produse sunt dezvoltate în trei concentrații de substanțe active, specifice diferitelor stadii de rărire sau de cădere a părului, dar și în variante adaptate pentru femei și pentru bărbați.

Produsele dermato-cosmetice Crescina 

În general, tratamentele dezvoltate împotriva căderii părului au drept scop stoparea desprinderii firului de păr existent, însă acolo unde părul este deja rărit, un astfel de produs nu este suficient. Pentru a răspunde corespunzător nevoilor tale, iată produsele pentru care poți opta, în funcție de problema cu care te confrunți de fapt: rărirea părului sau cădere și rărire.

 1. Crescina® Re-Growth & Anti-Hair LossTratamentul dermato-cosmetic complet (pentru păr rărit și căderea părului) combină substanțe ce reduc căderea prematură a părului cu cele de creştere a firelor noi, în cazul în care foliculii de păr nu sunt complet atrofiaţi. Practic se stopează căderea actuală a firelor de păr, în timp ce stimulează dezvoltarea de noi fire de păr acolo unde acestea nu s-au mai dezvoltat după cădere. Produsul combină două tipuri de fiole, care se aplică alternativ la nivelul scalpului.
 2. Crescina® Re-Growth HFSC 100% (pentru păr rărit) favorizează creşterea fiziologică a firelor de păr, în zonele afectate de rărire, în cazul în care foliculii de păr nu sunt complet atrofiaţi. Produsul conține un singur tip de fiole, a căror substanță se aplică la nivelul scalpului.

În cazul ambelor tratamente dermato-cosmetice,  disponibile în variante de 200, 500 și 1300, aplicarea se face pe un scalp curat (fără produse de styling) și uscat, timp de 5 zile consecutiv, urmate de o pauză de două zile. Pentru rezultate optime, se recomandă o perioadă de aplicare de minimum 2 luni, dar nu mai mult de 4 luni. Totodată aplicarea se poate relua după o pauză de câteva luni, de maxim 2 ori pe an.

Pe lângă tratamentele dermato-cosmetice Crescina, există și șampoanele din aceeași gamă.

 1. Crescina® HFSC şampon – recomandat să fie folosit singular sau asociat cu tratamentele dermato-cosmetice Crescina® în probleme de cădere şi rărire ale părului.
 2. Labo șampoane specifice cu acid hialuronic – contribuie la umplerea structurii firului de păr, alături de ingrediente active specifice (anti-mătreaţă, anti-seboreice, pentru volum şi pentru păr delicat).

Şampoanele se aplică pe părul umed, se masează până se obține o spumă moale, se aşteaptă 2 minute şi apoi se clăteşte bine. Mai multe detalii despre aceste produse precum și lista farmaciilor care le comercializează, pot fi găsite pe crescina.ro.

Produsele dermato-cosmetice Cadu-Crex

Cadu-Crex este recomandat atât femeilor cât și bărbaților care se confruntă cu problema căderii părului și se prezintă în 3 variante de concentrații ale substanțelor active: stadiul inițial, avansat sau sever. Tratamentul dermato-cosmetic se folosește în principal pentru stoparea căderii părului, dar are și 20% din substanțele specifice Crescina Re-Growth, ceea ce înseamnă că implică și o acțiune asupra regenerării părului în zonele rărite. În unele situații, însă, acțiunea substanțelor pentru regenerare poate fi insuficientă și atunci se recomandă tratamentul dermato-cosmetic complet Crescina Re-Growth & Anti-Hair Loss.

Tratamentul dermato-cosmetic Cadu-Crex are la baza tehnologia transdermică, care face ca substanțele active să acționeze în profunzimea scalpului. Practic, această tehnologie se diferențiază prin patru elemente: moleculele active cu greutate moleculară scăzută, penetrarea pielii testată cu ajutorul celulelor Franz, utilizarea promoterilor de absorbție și penetrarea transdermică prin foliculul capilar singular. 

Tratamentul dermato-cosmetic Cadu-Crex acţionează atât asupra folicului capilar singular, cât și asupra insulelor foliculare capilare. Cele din urmă reprezintă cele mai întinse suprafețe din podoaba capilară (60-70%), ce tind să se diminueze odată cu subțierea firului de păr. Fiecare ingredient activ contribuie la menținerea în condiții optime a componentelor insulei foliculare capilare, astfel încât să combată căderea prematură a firelor de păr. De aceea, tratamentul dermato-cosmetic Cadu-Crex este recomandat atât pentru prevenție, nu doar pentru tratarea problemei. Complementar tratamentului dermato-cosmetic, se recomandă folosirea șamponului specific Cadu-Crex, menit să potențeze efectele fiolelor.

Tratamentul dermato-cosmetic Cadu-Crex se aplică pe scalp astfel: 1 fiolă pe zi timp de 5 zile consecutive, urmată de o pauză de 2 zile. Cutia cu 20 de fiole este destinată tratamentului de o lună, dar există și varianta cu 40 de fiole. Se recomandă urmarea unui ciclu de aplicare de cel puțin două luni, optim 4 luni, pentru reducerea  căderii părului și pentru stabilizarea rezultatului, permițând astfel scalpului să-și reia ciclul natural de creștere a părului.

Mai multe detalii despre aceste produse precum și lista farmaciilor care le comercializează, o poți găsi pe cadu-crex.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial