(P) Ești șofer de autoturism Euro 4? Iată secretul consumului eficient și reducerii noxelor

(P) Ești șofer de autoturism Euro 4? Iată secretul consumului eficient și reducerii noxelor

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că motorul mașinii tale „trage' sacadat, inconsistent, iar atunci când accelerezi, are scăpări? Există o probabilitate destul de mare ca sonda lambda să fie acea cauză pe care mulți mecanici o ignoră și care are potențialul să te lase în dificultate în cele mai grele momente.

Tocmai datorită faptului că aceasta se schimbă de obicei la aproximativ 200.000 de km, este un element destul de neglijat care provoacă probleme foarte cunoscute precum:

  • Creșterea nejustificată a consumului de combustibil
  • Sau chiar din potrivă, consumul va fi prea mic astfel motorul va da „rateuri'
  • Mașina ta produce mult prea multe emisii de monoxid de carbon

De ce sonda lambda declanșează astfel de probleme?

Nivelul de oxigen din gazele de eșapament emanate este contorizat de această sondă, care are scopul de a asigura un consum redus al combustibilului și de a reduce considerabil degajamentele de CO (Monoxid de carbon) în atmosferă.

În ceea ce privește funcționarea optimă și cât mai eficientă a motorului mașinii tale, regularea aportului de oxigen prin determinarea motorului să injecteze mai mult combustibil, se datorează tocmai faptului de a nu risca să se producă o ardere slabă, sărăcăcioasă sau vice versa. De asemenea, ai șanse mult mai mari să găsești astfel de sonde pe un motor care funcționează pe benzină.  Aici, în cele din urmă defectarea unei astfel de piese poate determina cauzele enumerate mai sus.

Totuși, este bine de menționat faptul că aceste piese se pot deteriora prematur dacă dezvolți o serie de obiceiuri, în general acceptate ca fiind indezirabile, care te pot trimite mai repede decât ar trebui în vizită la un mecanic. Astfel acestea sunt:

  • Alimentarea cu combustibil de proastă calitate, cu aditivi, diluat sau slab rafinat din petrol
  • Șocuri termice, trecerea bruscă, deasă de la o temperatură la alta
  • „Frecarea' motorului la parcări, semafoare și treceri de pietoni
  • Menținerea autoturismului murdar și conducerea acestuia pe șosele pline de praf și noroi

Parcările și lupta pentru locurile de parcare presupune o tensiune mecanică anormală pentru autoturismul tău

Așa zisa „frecare' a motorului în parcări, se întâmplă atunci când sunt efectuate o mulțime de manevre precum:

  • Plecări de pe loc
  • Comutări rapide dintre mersul înainte și marșarier pe perioade scurte de timp
  • Accelerarea în trepte de viteze inferioare

EZX phone

Consumul ridicat în oraș, poluarea și vizitele tot mai regulate la mecanicii care trebuie să se obișnuiască cu frecvențe de vizite tot mai mari, trebuie să devină o formă de acceptare a inevitabilului pentru oricine. Cum nimeni nu reușește să le facă pe toate bine din prima, mai ales începătorii, iar astfel timpul este tot mai limitat și circumstanțele te presează fiind necesar să gândești tot mai rapid. Astfel este foarte bine să apelezi la tehnologie pentru a ușura unele lucruri pe care nici măcar cele mai bune instincte lu le pot soluționa.

Multă lume ajunge să recurgă astfel, la senzori pentru parcare pentru a evita potențiale accidente, datorii de plată față de prejudiciați sau pierderea timpului și combustibilului atunci când încearcă să aproximeze distanțe. Instinctul, într-adevăr, are beneficiile sale, dar atunci când vrei puțin mai multă exactitate, tehnologia, chiar și cea banală în ziua de astăzi precum sunt senzorii de parcare, pot să devină soluții care să te ajute să-ți mai reduci din stresul zilnic pe care-l ai în fiecare zi.

În cele din urmă, supremația mașinii în ziua e astăzi, cu toate că este regulată din foarte multe puncte de vedere de la legi până la recomandări de „așa nu' continuă să devină pe zi ce trece etalonul transportului de persoane în ziua de astăzi. Tocmai de aceea, numărul mare, vechimea și inadecvarea drumurilor pentru autoturisme le determină să devină mai mult o grijă în plus spre deosebire de o facilitate din cauza problemelor inevitabile care te supun la costuri nedorite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro