(P) Sfaturi pentru alegerea celei mai bune saltele de pat

(P) Sfaturi pentru alegerea celei mai bune saltele de pat

Un somn bun este esențial pentru o odihnă necesară pentru energia unei întregi zile de muncă și rezolvat sarcini domestice. Energia unei zile pline este dată nu doar de cafele și vârstă, ci și de calitatea somnului din noaptea precedentă. De aceea, salteaua pe care dormim devine esențială în obținerea unui somn de calitate.

În ziua de azi, oferta de saltele pat de pe piață este extrem de amplă și nu întotdeauna ne este foarte clar ce anume vrem să cumpărăm. De aceea, dacă te gândești la cumpărarea unei noi saltele, poate că ar trebui să ții cont de câteva sfaturi.

În primul rând, decizia de a cumpăra o saltea anume depinde de mai mulți factori, precum greutatea, postura în timpul somnul, dimensiunile patului, temperatura etc. Un somn bun și odihnitor e foarte important și îți poate îmbunătăți mult calitatea vieții, așa că alegerea unei saltele pat de calitate este un lucru foarte serios.

Mai ales astăzi, în era super ofertelor și a gamei extrem de variate, saltelele pot fi de multe feluri, din diverse materiale: din spumă, cu arcuri, cu latex, cu plasă de arcuri, ortopedică, cu memorie etc. În funcție de material, saltelele au și grade diferite de fermitate. Prețurile sunt și ele foarte diferite, putând ajunge chiar la câteva zeci de mii de lei. În asemenea condiții, e de înțeles că o decizie de cumpărare a unei saltele pentru pat potrivite e dificil de luat.

Alegerea unei saltele de pat se face în funcție de mai mulți factori, dar aceștia sunt cei mai importanți:

1. Felul în care dormi:

– dacă dormi pe spate, trebuie să îți alegi o saltea cât mai fermă.
– dacă dormi pe o parte, e recomandabil să alegi o saltea mai moale, pentru ca umărul și brațul să se poată 'cufunda' în saltea, până la găsirea unei poziții convenabile.

2. Greutatea celui sau celor care dorm în mod uzual pe saltea:

– dacă ai o greutate peste medie, ai nevoie de o saltea cât mai fermă, care să îți poată susține greutatea și în care să nu te afunzi prea mult.
– persoanele cu greutate medie sau sub medie au nevoie de saltele mai flexibile, care să se adapteze mai ușor la distribuirea greutății.

3. Cât de agitat îți e somnul:

– dacă obișnuiești să te miști mult în somn, ai nevoie de o saltea dintr-un material mai dur, care să-ți permită să te răsucești fără efort. Într-o saltea mai moale, te vei afunda mult prea mult și îți va fi incomod să faci orice mișcare de răsucire.

4. Cât de mult transpiri noaptea:

– dacă transpiri abundent noaptea sau ești foarte 'rău de căldură', saltelele cu arcuri individuale sau cu plasă de arcuri sunt cele mai recomandate, pentru că se aerisesc mai ușor și sunt mai răcoroase.
– dacă ești 'rău de frig', modelele cu spumă ar fi mai indicate pentru tine, pentru că păstrează mai bine căldura.

5. Alergiile celor care dorm pe saltele:

– dacă ești alergic la praf sau astmatic, e recomandabil să alegi o saltea de spumă sau cu latex (asta, desigur, dacă nu ești alergic și la latex), cu o învelitoare detașabilă, ușor de spălat.

6. Vârsta celor care folosesc salteaua:

– specialiștii recomandă pentru persoanele tinere saltele cât mai dure și mai ferme
– aceiași specialiști susțin că odată cu înaintarea în vârstă, salteaua trebuie să fie tot mai moale și mai confortabilă, pentru a ajuta la durerile de articulații și oase

După ce ai ținut cont de toate aceste aspecte și ai reușit să iei decizia corectă cu privire la salteaua cea mai potrivită pentru tine, munca ta nu se oprește. Trebuie să păstrezi cât mai mult timp calitatea saltelei de pat, iar pentru asta trebuie să ții cont de câteva lucruri:

– aerisește bine dormitorul în fiecare dimineață, pentru a aerisi, astfel, și salteaua
– după ce ai părăsit așternuturile, nu te apuca imediat de făcut patul în dormitor. Lasă umezeala generată în timpul nopții să se evapore înainte
– răstoarnă salteaua pe partea opusă din timp în timp, astfel încât să fie uzate la fel de mult ambele părți.
– husele de saltele sunt lavabile și sunt esențiale pentru menținerea saltelei într-o formă bună

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial