(P) Servirea Mesei cu stil: Farfurii de Porțelan și Ceramică

Servirea mesei nu mai înseamnă de mult doar mâncare bună. Peste tot în lume clienții restaurantelor caută experiențe culinare complete, iar din acest motiv, serviciul de masă joacă un rol extrem de important. 

Atunci când vorbim de veselă modernă, ne referim la trenduri și stiluri, prin urmare, piesele care alcătuiesc table setting-ul unui restaurant trebuie atent alese, în funcție de specificul restaurantului și al meniului acestuia, dar și de designul interior. 

Materialul din care sunt făcute piesele de veselă este un criteriu extrem de important de selectie. Materialul influențează atât din punct de vedere estetic, cât și tehnic. Rezistența la temperaturi înalte, durabilitatea, rezistența la șocuri și zgârieturi sunt câteva aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționați veselă pentru restaurant. 

Și dacă la începuturi farfuriile erau făcute din lut, acum cele mai întâlnite materiale din care se confecționează veselă modernă sunt ceramica și porțelanul. 

Știm că alegerea farfuriilor, supierelor, platourilor sau bolurilor poate fi anevoioasă în lipsa informației despre materialele din care sunt fabricate, așa că ne-am propus să facem lucrurile mai simple prin prezentarea caracteristicilor ceramicei și porțelanului și diferențelor dintre acestea.

Diferențele dintre farfuriile de ceramică și cele de porțelan

Farfuriile din porțelan sunt recomandate în special pentru mesele elegante și formale. 

Porțelanul a luat naștere pentru prima dată în China și este unul dintre cele mai fine și rezistente materiale pentru veselă. 

Compoziția porțelanului este formată dintr-o pastă de cuarț, caolin și feldspat, împreună cu adaosuri de alți componenți, pastă ce este arsă apoi la temperaturi extrem de înalte (12000°C-14000°C). Prin urmare, porțelanul are o porozitate scăzută și este translucent, motiv pentru care este un material rezistent, dar și foarte fin. 

Restaurantele de fine dining sau cele ce adoptă un stil elegant, aleg de cele mai multe ori farfuriile din porțelan.

Vesela pentru restaurant de la Rosehome vă pune la dispoziție o mulțime de piese din porțelan în design modern și minimalist, ușor de adaptat oricărui tip de restaurant. 

Vesela din ceramică este recomandată utilizărilor dese și este mult mai accesibilă financiar spre deosebire de cea de porțelan. Piesele din ceramică pot fi utilizate cu succes în cuptorul cu microunde cât și în mașina de spălat vase.

Ceramica este un material mai greu și mai poros decât porțelanul, însă fiind ars la temperaturi mai joase, farfuriile de ceramică se bucură de glazuri viu colorate și de diferite texturi. 

Trendurile lui 2020 au adus în lumină farfuriile din ceramică în culori îndrăznețe și cu glazuri reactive. Albastru marin, azur, verde smarald și chiar culori metalice, farfuriile din ceramică pot fi potrivite oricărui tip de restaurant. 

Asimetria este o altă abordare în trend în anul 2020 în materie de farfurii. Formele atipice și unice pot pune în valoare preparatele reinterpretate sau fusion. 

Alegerea seturilor de servire este importantă pentru completarea experienței culinare și a identității unui restaurant. În funcție de design-ul general al locației, la Rosehome puteți alege dintr-o gamă variată de colecții de farfurii și veselă de brand, cu forme si culori clasice sau nonconformiste. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial