(P) Semineul, o alegere spectaculoasa sau utila?

Semineul, ca sursa de incalzire a locuintei, dateaza de foarte multi ani, reprezentand evolutia fireasca de la vatra traditionala la adevarate obiecte de decor, ce transforma orice spatiu in care va fi amplasat. Dincolo de utilitate, semineul este un obiect decorativ spectaculos, accesibil, care ofera confort termic sporit pe timp de iarna, chiar si la temperaturi mai mari de -20 de grade Celsius, timp de mai multe zile consecutive.

Tehnologia moderna si schimbarea preferintelor in materie de design interior a dus la aparitia diverselor modele de seminee, fie ele pe lemne, gaz, electrice sau cu bioetanol, de diverse forme si marimi, cu materiale de calitate premium, pentru a se incadra cu desavarsire in centrul camerei, pe colt sau pe perete.

Daca nu ai inca un semineu, insa te gandesti serios sa iti achizitionezi unul, iata ce caracteristici trebuie sa iei in calcul:

Scopul precis al semineului

Altfel spus, trebuie sa te gandesti foarte bine daca vrei un semineu mai mult de design sau pentru incalzire. Adesea, aceste dileme in procesul de achizitie ii motiveaza pe romani sa apeleze la firmele de seminee personalizate, construite in functie de nevoile si solicitarile celor mai exigenti clienti.

Sursa de energie

Spre exemplu, daca locuiesti la curte, intr-o zona unde poti gasi usor combustibil lemnos, poti opta pentru un semineu pe lemne. Daca stai la bloc si vrei sa inviorezi living-ul, dar sa te bucuri si de un confort termic sporit, poti opta pentru modelele de semineu fals, electrice sau cu bioetanol.

In momentul de fata, pe piata exista cinci tipuri de seminee, in functie de sursa de energie aleasa, de la cele traditionale, pe lemne, la cele pe bioetanol, un combustibil rezultat din fermentatia carbohidratilor din alcool, ecologic.

Bugetul disponibil

De fapt, intregul proces de cumparare se bazeaza pe bugetul disponibil, fie ca vrem sa recunoastem sau nu. De cele mai multe ori, preferam sa cumparam seminee mai ieftine, chiar cu riscul de a nu incalzi suficient incaperea sau locuinta sau de a arata nepotrivit in raport cu stilul arhitectural al casei.

Dincolo de pretul de achizitie al unui semineu, trebuie luate in calcul si costurile ulterioare, referitoare la montaj, intretinere sau curatare (in functie de combustibilul pentru care s-a optat). Astfel, trebuie luat in considerare ca un semineu pe lemne, desi mai ieftin, poate necesita cheltuieli de intretinere mai mari, decat un model electric.

Nevoia de caldura

Aici, dimensiunea semineului este importanta, pentru ca de ea va depinde locul unde va fi montat, dar si nivelul de caldura pe care il va asigura. Spre exemplu, semineul pe lemne, cel mai traditional model, arata bine, dar va trebui sa iei in calcul un focar de calitate, asa cum este cel creat de compania Hoxter. Toate produsele Hoxter sunt de inalta calitate, realizate unicat, apoi testate in propriul laborator, pentru ca fiecare client sa se bucure de un produs durabil si accesibil.

La fel de important este si cosul sau horn inox, ce va trebui ales cu mare atentie, in functie de sfatul specialistilor, cum sunt cei de la PeFoc.ro. Pentru incaperile mari, poti opta pentru un termosemineu, iar pentru cele de mici dimensiuni, pentru un semineu pe gaz sau electric.

Este indicat ca, inainte de a incepe cautarile pentru achizitia unui semineu, sa te consulti cu specialisti, asa cum sunt cei de la PeFoc.ro, cu o experienta de peste 10 ani, care le ofera clientilor produse de calitate, durabile, la un raport calitate-pret avantajos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial