(P) Ai probleme cu circulația sângelui? Cum te ajută salteaua potrivită

(P) Ai probleme cu circulația sângelui? Cum te ajută salteaua potrivită

Cine s-ar fi gândit că salteaua potrivită te ajută să scapi de probleme dormind? Știm că afecțiunile coloanei și durerile de spate se ameliorează prin soluții ortopedice. Dar ce legătură are circulația sângelui cu salteaua potrivită?

 Multă lume se plânge că are circulația proastă. E drept că majoritatea sunt femei. Dar nici bărbații nu sunt scutiți ceea ce medical se numește boală vasculară periferică. În plus, aproape jumătate din populația adultă suferă de pe urma varicelor. Și tot mulți sunt cei care ajung să sufere de afecțiuni cardiovasculare, odată cu înaintarea în vârstă. Iar unul dintre factorii care contribuie la înrăutățirea situației este somnul de proastă calitate.

 Cum știi că ai probleme cu circulația

 Din fericire, varicele sunt ușor de diagnosticat, pentru că sunt vizibile. Însă boala vasculară periferică poate fi ușor ignorată. Aceasta dă amorțeli și furnicături la nivelul extremităților.

 Dar este o problemă gravă de circulație a sângelui. Căci afectează arte­rele, cu excepția celor care irigă inima și creierul. Aceleași simptome apar și în cazul neuropatiei periferice, care anunță deteriorarea sistemului nervos. La femeile peste 50 de ani, se poate suspecta chiar o insuficiență venoasă. Mai ales dacă se simt și înţepături.

Și sindromul Raynaud este o problemă de circulaţie a sângelui. Afectează extremităţile, mai ales la femei, dar între 20 şi 40 de ani. Și se manifestă la început tot prin amorțeli, furnicături și durere. Important de reținut este că vara, la temperaturi ridicate, bolile cardiovasculare tind să se agraveze.

 Ce se întâmplă în somn

Se știe că somnul în sine stimulează circulația sângelui. Ba chiar organe vitale, precum ficatul și rinichii, lucrează la capacitate maximă în timpul somnului. Mușchii sunt relaxați și permit circulația lejeră a sângelui prin vase. Din păcate, problemele circulatorii ne afectează la orice vârstă. 

Și cauzele sunt dintre cele mai diferite. Fie că vorbim despre influența activității fizice zilnice, fie despre stres, fumat, sedentarism sau altele ca ele. Numărul prea mic de ore de somn, insomniile, somnul neodihnitor sunt doar câțiva dintre factorii favorizanți pentru apariția problemelor.

 Așa te ajută salteaua potrivită

 Salteaua potrivită este esențială pentru stimularea circulației venoase în timpul somnului. Și asta pentru că greutatea corpului ar trebui să fie distribuită uniform pe suprafața de dormit. Ca să nu se producă presiune pe anumite puncte. Un pat prea tare poate face ca mușchii să se preseze pe oase. Iar astfel se restricționează circulația sângelui. 

Ori, salteaua potrivită, cum ar fi cele din spumă cu memorie de la Magniflex, nu permite așa ceva. Spuma cu memorie se mulează perfect pe corp. Și ajută la menținerea posturii corecte în timpul somnului. Și poți avea surpriza plăcută ca, după prima noapte de somn pe salteaua potrivită neoilor tale, să te trezești mai odihnit ca niciodată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial