(P) Rolul alegerii unui arhitect cu experiența în realizarea unui PUZ și PUD

Realizarea de construcții urbane în Cluj presupune mult mai detalii de proiectare decât în cazul unui construcții situate într-o zonă mai retrasă, ce dispune de un teren generos. De multe ori pentru eliberarea autorizației de construcție necesare unei firme constructii Cluj, va fi nevoie de serviciile unui arhitect urbanist, cu multă experiență în realizarea unui PUZ sau PUD.

Pentru a realiza un plan de construcție urbană, care să se integreze armonios în zonă, care să nu modifice negativ aspectul general, să permită accesul serviciilor de urgență publică și să nu reducă drastic spațiul verde din zonă  este nevoie de planuri PUZ și PUD.

Ce este pe scurt un PUZ?

PUZ, acronimul de la Plan Urbanistic Zonal este un proiect specific și detaliat al dezvoltării unei zone. Acesta trebuie să fie corelat cu un plan de dezvoltare generală a localității, numit PUG ( Plan Urbanistic General). Printre elementele pe care le reglementează menționăm:

  • obiective de dezvoltare;
  • permisiuni și restricții legate de modul de ocupare și utilizare a terenurilor din zonă;
  • elemente contextuale de design și regim de înălțime;
  • determinarea impactului pe care anumite construcții le vor avea asupra traficului, rețelei de utilități, mediului, poluării etc.;
  • locuire, servicii, producție, circulație, spații verzi, instituții publice etc.

Ce este pe scurt un PUD?

PUD, acronimul de la Plan Urbanistic de Detaliu, reprezintă planurile de detaliu ale Planului Urbanistic General (PUG-ul) si Planului Urbanistic Zonal (PUZ-ul). Acesta include în linii mari :

  • prescripții si recomandări, corelate cu condiționările din Certificatul de Urbanism;
  • condițiile de amplasare și dimensionare a unuia sau mai multor construcții de pe o parcelă,
  • conformarea cu vecinătățile și cu serviciile urbanistice disponibile în zonă.

PUD-ul este de fapt documentul cerut de Comisia de urbanism atunci când este solicitat un Certificat de Urbanism sau o Autorizație de Construire. 

Acest plan conține normele pe care trebuie să le respecte o construcție într-o anumită zonă, precum înălțimea maximă,  coeficientul de ocupare a terenului (CUT), procentul din teren ce poate fi ocupat (POT), retragerile minime admise, destinația construcție etc.

De ce să apelați la un arhitect urbanist de la o firmă de arhitectură cu servicii complete?

Obținerea tuturor documentelor și proiectelor necesare unei autorizații de construcție poate fi complicată și mare consumatoare de timp. De multe ori actele numeroase și termenele necesare pentru eliberarea lor pot fi dezarmante pentru cei care nu sunt obișnuiți să lucreze după programul și ritmul autorităților. 

De aceea, pentru a simplifica procesul și a obține mai repede orice proiect sau aviz necesar, este recomandat să apelați la o firmă specializată, cu arhitect urbanist. Aici veți găsi și sfaturile și experiența necesară pentru a face lucrurile să se miște corect și în cel mai bun timp. Aceasta știe și ce și de ce și cum trebuie să fie redactate documentele pentru a nu face mai multe drumuri inutile.

Dacă aveți nevoie de consultanță, avize, PUZ și PUD pentru firme constructii Cluj, apelați cu încredere la reprezentanța și biroul de servicii complete de arhitectură și urbanism UBERhause din Cluj.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial