(P) Produse apicole pentru o piele sănătoasă și frumoasă
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2020/07/albine-1.jpg)
Probabil ai auzit vorbindu-se, și nu doar o dată, despre însușirile curative ale produselor apicole, folosite atât în tratarea diferitelor afecțiuni interne, cât și ale pielii. Și pentru că știm cât de important este pentru tine să ai o piele impecabilă, îți recomandăm să incluzi în rutina zilnică de îngrijire produse apicole, dacă nu o faci deja, bineînțeles.
Deși e un fapt general acceptat, nu ai cum să nu observi cum beneficiile produselor apicole sunt readuse din nou și din nou în discuție, mai ales în calitate de ingrediente cosmetice. Și pe bună dreptate, atât mierea de albine, cât și ceara, lăptișorul de matcă sau polenul au fost folosite ca materii prime în cosmetică din cele mai vechi timpuri; în ultimii ani, eficiența lor fiind pe deplin confirmată de știința modernă.
Bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, aceste produse se bucură de o popularitate tot mai mare datorită virtuților lor miraculoase antiage, regeneratoare, nutritive și reparatoare ce oferă pielii un aspect mai tânăr și mai sănătos.
Poate cel mai des utilizat produs apicol în industria cosmetică, mierea are efecte spectaculoase asupra pielii – albește, hrănește și netezește. Iar datorită raportului crescut de umiditate pe care îl conține și pe care tenul reușește să o încorporeze în mod remarcabil, mierea, utilizată ca ingredient în produsele cosmetice, precum și în măștile preparate în casă, este extrem de eficientă și apreciată.
Mai mult, mierea de albine este recunoscută și pentru proprietățile antibacteriene și antifungice, ajutând la dezinfectarea și accelerarea vindecării pielii afectate. Dar, ca în cazul oricărui produs cosmetic, combinațiile de miere cu diferite ingrediente își dovedesc beneficiile dacă sunt aplicate cu regularitate.
Astfel, mierea de albine poate fi un remediu miraculos, fără a avea efecte secundare, dacă este inclusă în rutina de îngrijire zilnică.
Pentru un plus de vitalitate, include în regimul tău de frumusețe și lăptișorul de matcă. Dacă nu știi nimic despre acest produs apicol, află că lăptișorul de matcă este considerat regenerant celular, fiind unul dintre cele mai bogate, dar și scumpe, produse ale stupului.
Lăptișorul de matcă conține aminoacizi, dintre care 8 acizi esențiali pe care organismul uman nu îi poate produce singur, antioxidanți, proteine, glucide, enzime, hormoni, o serie de minerale, precum calciu, zinc, potasiu, sodiu, fier, cupru, magneziu și fosfor, dar și vitamine: mai multe tipuri de vitamina B, vitaminele A, C, D, E și K.
Pe deasupra, lăptișorul de matcă este singura sursă de acid 10-hidroxi-2-decenoic (10-HDA), substanță cu puternice proprietăți antibacteriene, antivirale și regeneratoare ce ajută la încetinirea proceselor timpurii de îmbătrânire și la menținerea elasticității pielii. Este folosit cu succes în tratamentul tenurilor ridate, ofilite sau îmbătrânite.
Ca tratament pentru piele, lăptișorul de matcă se poate consuma atât intern, cât și extern. Intern, îl poți lua fie sub formă de pulbere sau comprimate, însă cel mai bun mod de a-l consuma este crud, lăsându-l să se dizolve sub limbă. În acest fel este accelerată absorbția substanțelor nutritive în sânge.
Lăptișorul de matcă se poate folosi cu succes și extern, indiferent de tipul de ten. Îl poți aplica fie direct pe piele, masând ușor, fie în măști și tratamente naturale. Astfel, în cazul tenurilor uscate, lăptișorul hidratează și hrănește în profunzime, iar în cazul tenurilor grase, echilibrează secreția de sebum și conferă fermitate.
Pentru că este foarte eficient în stimularea producției de colagen, dacă îl vei utiliza cu regularitate, vei observa un efect de netezire a ridurilor deja existente, precum și încetinirea ritmului de apariție a celor noi. În plus, redă elasticitatea epidermei, hidratează și netezește tenul și conferă pielii o strălucire naturală de invidiat.
Dar o piele sănătoasă are nevoie și de ajutor din interior, prin urmare o alimentație echilibrată, precum și o cură de detoxifiere periodică ar trebui să fie pe lista ta de priorități.
De aceea, îți recomandăm să incluzi în dieta zilnică un alt produs al stupului, cu proprietăți detoxifiante remarcabile. Este vorba despre păstura de albine. Acest superaliment stimulează metabolismul și sprijină eliminarea toxinelor, ajutând organismul să-și recapete energia și vitalitatea.
Datorită complexului de vitamine, minerale, aminoacizi și enzime, o cură completă cu păstură contribuie la regenerarea ficatului, stimulează digestia și reface flora intestinală, ceea ce sprijină, evident, procesul natural de detoxifiere cutanată. În acest fel, pielea își recapătă aspectul neted, elasticitatea și luminozitatea.