Pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire specială pentru a evita iritații sau uscăciune, motiv pentru care produsele pe care le folosești trebuie să fie atent alese. În comerț există numeroase variante de îngrijire, însă, de cele mai multe ori, săpunurile fabricate în masă conțin parabeni și chimicale care pot dăuna epidermei. Dacă te confrunți cu o piele delicată, cu roșeață, iritație sau care se usucă după fiecare duș sau spălare, atunci îți poți îndrepta atenția către săpunurile care au în compoziție doar ingrediente naturale.
Beneficiile pentru sănătatea pielii tale sunt numeroase: de la reducerea aspectului tern și a uscăciunii și până la prevenirea roșeții și a eventualelor eczeme. Asemenea pielii de pe tot corpul, și tenul poate fi curățat cu săpunuri bio. În acest fel, bariera cutanată a pielii va fi hidratată în profunzime și vei obține luminozitate și elasticitate.
Iată doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi un săpun natural în detrimentul unuia pe care-l găsești în orice magazin sau supermarket:
Săpunurile naturale au în compoziție uleiuri extrem de benefice pentru sănătatea pielii, precum cel de cocos sau de măsline. Acestea ajută și hrănesc pielea în profunzime și restabilesc pH-ul natural al pielii. Lor li se adaugă și uleiurile esențiale din plante medicinale, precum gălbenelele sau mușețelul, care au, pe lângă parfumul delicat, și proprietăți antibacteriene. Vei hidrata pielea și, mai ales, vei reduce, la maximum, riscul de iritații
Fiecare ingredient dintr-un săpun bio este 100% natural. Vei găsi săpunuri pe bază de aloe vera, un alt compus extrem de popular în cosmeticele handmade, de uleiuri esențiale sau de argilă, fiecare având proprietăți de hidratare și hrănire a pielii. Argila, de exemplu, ajută la întinerirea țesuturilor și redă elasticitatea și strălucirea. O piele uscată cu eczeme îți poate da mari bătăi de cap, mai ales, în sezonul rece.
Un săpun 100% natural nu are în compoziție chimicale, astfel că nu vei găsi, niciodată, pe etichetă denumiri populare în produsele din comerț, precum parabeni sau alte ingrediente care pot avea efecte nedorite asupra pielii corpului tău. Compoziția organică te salvează de alergii, de iritații, de posibile erupții sau de alte senzații neplăcute la nivelul corpului. Vei obține o piele catifelată la exterior, însă, hidratată și hrănită în profunzime și la interior.
Sunt multe femei care se confruntă cu pielea uscată, iar, acest lucru se întâmplă atunci când glandele sebacee nu produc suficient sebum. În acest caz, ai nevoie să suplimentezi bariera de uleiuri pe care pielea ta le produce și să o ajuți cu o hidratare în profunzime. Pe termen lung, o piele uscată poate duce la îmbătrânire prematură, la riduri vizibile și adâncite. Ai nevoie de un săpun natural hidratant, pe bază de uleiuri, precum cel de cocos, care îți va lăsa și un parfum plăcut pe corp sau ten. Poți alege și săpunurile pe bază de unt de shea, bogat în acizi grași și cu proprietăți nutritive excelente pentru pielea ta uscată.
Spre deosebire de cele din comerț, care se produc în masă, săpunurile naturale sunt, întotdeauna, handmade. Modul în care sunt realizate te va cuceri: sunt produse manual, prin presarea la rece a ingredientelor utilizate și, în cele mai multe cazuri, vin în variantă solidă. Te vei bucura de forme inedite și de culori vesele, în funcție de ingredientele conținute.
Așadar, ce zici de un săpun natural pe bază de ulei de trandafiri, cu un miros delicat și într-o nuanță incredibilă, de roz pal? De ce să optezi pentru această variantă? E simplu! Pentru a-ți păstra tinerețea și sănătatea pielii, chiar și atunci când ai trecut de prima tinerețe.