(P) Pe măsură ce îmbătrânești, ai nevoie de mai multă apă. Iată de ce!

(P) Pe măsură ce îmbătrânești, ai nevoie de mai multă apă. Iată de ce!
  • Cercetătorii spun că, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, trebuie să bea mai multă apă pentru a compensa schimbările în reglarea temperaturii corpului.
  • Se spune că deshidratarea poate provoca o serie de afecțiuni, inclusiv dureri musculare, oboseală și epuizare termică.
  • Îi îndeamnă pe adulții mai în vârstă să bea apă chiar și atunci când nu le este sete și să limiteze băuturile precum sifonul, cafeaua și alcoolul, care pot provoca deshidratare.

Pe măsură ce îmbătrânești, trebuie să bei mai multă apă.

Acesta este sfatul unui nou studiu publicat în The Journal of Physiology. Cercetătorii de la Universitatea din Ottawa subliniază că hidratarea este esențială în reglarea temperaturii corpului și în combaterea unei serii de alte probleme de sănătate.

Cercetătorii au spus că deshidratarea nu reduce pierderile de căldură și nici nu crește temperatura corpului la adulții în vârstă în timpul exercițiilor fizice, la fel ca la persoanele mai tinere, ceea ce poate părea la suprafață ca un răspuns benefic. Dar asta înseamnă că atunci când persoanele în vârstă fac mișcare, corpul lor nu ajustează rata pierderii transpirației pentru a preveni deshidratarea ulterioară.

Acest lucru are ca rezultat o presiune mai mare asupra inimii, evidențiată de o creștere mai pronunțată a ritmului cardiac în comparație cu bărbații mai tineri. Studiul a prezentat bărbați mai în vârstă, deși rezultatele au indicat toți adulții în vârstă ca fiind cei afectați.

Cercetătorii au adăugat că „până de curând, totuși, înțelegerea noastră asupra efectelor deshidratării asupra reglării temperaturii corpului provine în principal din studii efectuate pe adulți tineri'.

„Acesta este un studiu interesant, deoarece oferă noi informații despre modificările fundamentale legate de vârstă ale fiziologiei noastre', a declarat pentru Healthline dr. Scott A. Kaiser, medic geriatr la Centrul de sănătate Providence Saint John din Santa Monica, California.

„În timp ce modificările în reglarea căldurii corpului, transpirației, hidratării și setei care tind să apară odată cu înaintarea în vârstă sunt bine stabilite, acest studiu analizează profund modificările specifice ale mecanismelor de bază. În special, modificările ca răspuns la deshidratare și căldură cu exercițiile fizice ', a explicat el.

„Este destul de remarcabil faptul că, în acest moment, învățăm încă lucruri atât de fundamentale despre modul în care corpul nostru se schimbă odată cu vârsta', a adăugat Kaiser.

„Acestea fiind spuse, având în vedere îmbătrânirea populației noastre – cu o creștere de 30 de ani a speranței de viață în ultimul secol, [cu] aproximativ 10.000 de baby-boomeri care împlinesc 65 de ani în fiecare zi și scăderea natalității – ne apropiem de prima dată în istoria omenirii în populația noastră va avea mai mulți oameni cu vârsta peste 65 de ani decât sub 18 ani. Trebuie să continuăm să înțelegem mai bine fiziologia fundamentală a îmbătrânirii.'

Cercetătorii au spus că o sensibilitate redusă la persoanele în vârstă la osmolalitatea crescută a sângelui (concentrația de sare) ar putea explica efectul tocit al deshidratării asupra pierderii auzului și a reglării temperaturii corpului la adulții în vârstă în timpul exercițiului și la căldură mai mare.

Rămâi hidratat cu Aqua Carpatica, cea mai pură apă minerală!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Advertorial