(P) Pantofii bărbătești – cum îi alegi pe cei potriviți?

Femeile nu sunt singurele care își acordă atenție, care se îngrijesc și care sunt foarte meticuloase atunci cand își pregătesc ținutele. Bărbații investesc de asemenea timp și energie în acest sens, uneori poate chiar mai mult decât ar face-o o femeie.

De multe ori însă reprezentanții masculini se văd puși în încurcătură, neștiind ce să aleagă din ofertele de pe piață. Modelele sunt foarte diverse, nuanțele asemenea, materialele sunt caracterizate la rândul lor de diversitate, prin urmare cum poți să alegi inspirat? Pentru a veni în ajutorul celor interesați de pantofi barbati eleganti și nu numai, reprezentanții brand-ului ANNA CORI oferă câteva repere, câteva idei care se pot dovedi soluția salvatoare în asemenea cazuri.

Ține cont de ceea ce vrei să porți

Înainte de a alege o anume pereche de pantofi, gândește-te la ce ținută îi vei asorta. Alege pantofii bărbătești în funcție de vestimentația la care îi vei purta, întrucât e una să alegi pantofi pentru costum și cu totul altceva să pornești în căutarea unei perechi potrivite pentru a fi purtate cu jeansi.

Pentru ținute rafinate, pentru evenimente deosebite unde dress-code-ul este definit de eleganță, va trebui să alegi pantofi în același stil. Optează pentru cei de tip Oxford sau Derby și nu vei da greș, sau alege ghetele Chelsea, dacă sezonul nu e unul tocmai călduros. La ținute casual sau smart casual poți asocia pantofii de tip loafers sau brogue. Nici cu pantofii de tip Monk nu vei da greș – este vorba despre acel stil de pantofi cu catarame, practici, utili și comozi. În ceea ce privește stilul sport, mai lejer, aici ai opțiuni numeroase, care îți vor permite să te simți comod și să îți asortezi ținute inspirate de fiecare dată. Poți verifica și colecțiile ANNA CORI, pe site-ul www.annacori.com.

Alege tot timpul calitatea!

Probabil ai învățat deja pe pielea ta ce înseamnă să nu ții cont de calitate și să alegi o pereche de pantofi mizând doar pe criteriul prețului. Pe termen lung, o asemenea decizie nu înseamnă decât costuri mai mari, investiții constante în pantofi care se uzează și devin inutilizabili rapid.

Prin urmare, alege calitatea! Nu vei da greș nicidecum dacă vei alege o pereche de pantofi bărbătești eleganți, din piele naturală, care vor trece cu brio testul timpului și își vor păstra aspectul îngrijit o perioadă îndelungată.

Alege în funcție de stil

Fără îndoială stilul pe care îl abordezi va determina și selecția pantofilor potriviți. Spre exemplu, dacă jobul tău implică mai mult ținute office, nu e recomandat să alegi preponderent pantofi sport, pentru că nu vei face decât o notă discordantă cu dress-code-ul adoptat de toți ceilalți la muncă.

Desigur, stilul adoptat implică anumite ținute pe care le porți mai frecvent. Așadar, dacă vrei să te plasezi într-o zonă mai sobră, mai formală, alege și pantofii în consecință.

Mărime, culoare și brand

La un pantof contează ținuta pe care o completează, stilul la care se aliniază, dar și confortul pe care îl oferă celui care îl poartă. Prin urmare, mărimea trebuie să fie potrivită, pentru ca pantofii să fie comozi și pentru ca cel care îi poartă să nu simtă că face un sacrificiu doar pentru a completa inspirat o ținută.

Alegerea culorii pantofilor ține de asemenea de stilul adoptat – din fericire din acest punct de vedere există opțiuni numeroase, care pot să mulțumească orice exigențe. Nu în ultimul rând și brand-ul este la fel de important, întrucât de regulă dictează atât calitatea, cât și nivelul de confort pe care îl oferă o pereche de pantofi.

Prețul – cât de mult contează?

Deși de multe ori prețul este un factor decisiv în alegerea pantofilor, acesta nu trebuie să reprezinte criteriul principal în funcție de care se va alege o pereche de pantofi. E evident că trebuie să te încadrezi într-un anumit buget, însă asta nu înseamnă să alegi ținând cont exclusiv de preț, fără a mai pune deloc accent pe calitate. După cum menționam și inițial, o asemenea decizie se poate dovedi mult mai costisitoare pe termen lung. Ideal este să găsești acei pantofi care să prezinte un raport echitabil între calitate și preț.

Cu aceste repere în minte, alegerea unei perechi de pantofi bărbați eleganți, casual sau sport nu mai reprezintă o provocare de netrecut. Cei interesați de încălțăminte de calitate pot să verifice și colecțiile ANNA CORI, fie în magazinele fizice din întreaga țară, fie online, pe site-ul oficial www.annacori.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda