(P) De ce este important să investești într-un somn de calitate

(P) De ce este important să investești într-un somn de calitate

Noțiuni precum mobilier ergonomic, pernă ori saltea ortopedică, aer purificat sau dezumidificator au pătruns relativ recent în limbajul celor preocupați de amenajarea spațiilor de locuit în beneficiul sănătății. Fițe, ai putea spune. Dar astfel de lucruri sunt indispensabile pentru un mediu de viață sănătos.

Se spune că ne petrecem o treime din viață dormind. Sau așa ar trebui, pentru a avea o stare de sănătate optimă. Avem nevoie de minimum 8 ore de somn odihnitor, neîntrerupt, în fiecare noapte, ca să putem face față provocărilor zilnice. Și, ca să beneficiem de așa ceva, e obligatoriu să investim într-un spațiu de dormit propice. Asta nu înseamnă doar să ne decorăm dormitorul după ultimele tendințe în materie de design interior. Cel mai important este să optăm pentru obiecte clasice, extrem de utile pentru sănătate pe termen lung.

Dormitorul te adoarme?

Dacă nu găsești în propriul dormitor liniștea și confortul de care ai nevoie pentru a adormi cât mai repede, e cazul să iei măsuri. Căci această încăpere îți influențează viața și sănătatea mai mult decât ai crezut vreodată. De calitatea somnului depinde cât și cum trăiești.

Potrivit statisticilor Societății Române de Pneumologie, cu o secție dedicată Somnologiei, cam un milion de români suferă de tulburări de somn. Iar 1000 de noi pacienți sunt depistați anual cu apnee în somn. Specialiștii susțin la unison că, indiferent de vârstă, avem nevoie de un somn de calitate pentru a ne menține sănătoși.

Pe de altă parte, un somn lipsit de calitate duce la apariția unor probleme de sănătate precum obezitatea, hipertensiunea, diabetul, hipertensiunea, impotența, reducerea concentrării, scăderea productivității și la producerea de accidente. Când tulburările de somn îți creează probleme, trebuie să mergi la un laborator de somnologie pentru un test cu somnograful. Și mai ai ceva de făcut: să investești în confort.

Pat ergonomic și saltea ortopedică – medicamente eficiente

În multe cazuri, calitatea somnului este compromisă și de cantitatea de lumină care pătrunde în dormitor. Ai la dispoziție o sumedenie de variante pentru a întuneca o încăpere, în orice moment al zilei. Iar una dintre ele ar fi să folosești rulourile-jaluzea opace, în culori propice liniștirii și relaxării, precum albastru, verde sau galben.

Pentru că traiul urban nu este deloc prietenos cu mediul înconjurător, un purificator de aer cu opțiune de dezumidificare este o achiziție de luat în seamă.

Patul ergonomic chiar nu este o fiță. Mai ales dacă este îmbunătățit cu o saltea ortopedică de calitate și cu perne speciale. Îți poți alege o saltea ortopedică și perne în funcție de necesități, pe piață existând o sumedenie de opțiuni. Numai că cel mai indicat ar fi să optezi pentru o saltea ortopedică din categoria premium, cu garanție pe viață, pentru a beneficia din plin de confortul suprem. Gândește-te la acest aspect ca la investiție pe termen lung în propria sănătate. Altminteri, poate vei fi nevoit să cheltuiești mult mai mult pe medicamente.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial