(P) Nu pot trăi fără tine

Trăim în secolul vitezei. Cu toții știm asta, cu toții resimțim acest aspect zi de zi. Suntem pe repede înainte și aproape nimic nu mai e imprevizibil. Avem totul programat, căutăm mereu modalități de a fi mai eficienți și de a ne crește productivitatea în intervale cât mai scurte de timp. Cele mai multe persoane nu mai sunt familiare cu acel concept de plictiseală, iar procrastinarea e ultima pe lista de To do'. E ok când ne gândim că vrem să fructificăm fiecare moment pe care îl avem la dispoziție, dar din cauza acestui mod rapid în care se desfășoară lucrurile, ajungem să ne simțim ca într-o cursă.

Deoarece suntem conștienți cu toții că timpul este o resursă epuizabilă, încercăm să ne folosim de mijloacele pe care le avem la dispoziție în ziua de astăzi, măcar pentru a o administra. De aceea, prin intermediul tehnologiei, reușim să mai recuperăm momente pe care le-am fi putut pierde în alte moduri. Spre deosebire de alte generații predecesoare nouă, astăzi ne bucurăm de niște prieteni fideli, pe care îi putem avea pretutindeni la purtător și anume, aplicațiile mobile. Fiind așadar vorba despre niște prieteni, înseamnă că îi putem alege, iar de cele mai multe ori ne îmbunătățesc viața, dar și noi la rândul nostru trebuie să le acordăm atenție. Dacă te simți uneori prea copleșit de tot ceea ce se petrece în jurul tău, sunt aplicații care pot readuce ordinea în tot haosul în care te învârți. Sigur ai fost și tu de părere la un moment dat că viața e ca un act de jonglerie, cu excepția faptului că ești legat la ochi, ai un braț prins la spate și piesele pe care le jonglezi variază de la o minge de bowling la un bec. Fix într-un astfel de moment ai nevoie de un miracol tehnologic sub forma unei aplicații, pentru ca situația să nu devină și mai dramatică de atât.

Unele dintre cele mai importante aplicații sunt cele care îți aduc la îndemână informațiile care sunt de reală importanță pentru tine, cum ar fi lista de cumpărături sau parola de la dulăpiorul pe care îl ai rezervat la sală. Eșți conștient că nu poți purta după tine o grămadă de post-it-uri și nici notițele de pe telefon nu te ajută prea mult. Înseamnă că Evernote ți-ar fi de mare ajutor, mai ales  că are deja o istorie de 10 ani și peste 200 de milioane de utilizatori. Evernote îți permite să salvezi în siguranță orice este important pentru tine, într-un singur loc ușor accesibil, de la fotografii la documente, de la liste până la note. Bonus la toate acestea, aplicația se sincronizează pe toate dispozitivele pe care le ai în posesie.

Poate ți-ai spus și tu la un moment dat că nu te vei număra printre cei care uită ce au de făcut în ziua curentă, ori în următoarea sau chiar peste o săptămână. Te-ai considerat mereu foarte organizat, dar uite că acum lucrurile nu mai stau așa și te vezi nevoit să downloadezi' un prieten, pentru că acum e mai ușor decât să-l suni. Acesta poartă numele de Todoist și se ocupă de administrarea tuturor îndatoririlor tale. Îți aduce aminte de termenii limită, îți prioritizează ceea ce ai de îndeplinit și amână ce poate fi amânat.

Dar nu toate aplicațiile mobile sunt create pentru organizarea timpului. Până la urmă, dacă te concentrezi prea mult pe acest aspect, uiți că mai ai nevoie și de momente de respiro și relaxare. Dar până acolo mai e și acea combinație perfectă dintre util și plăcut. Cei care s-au gândit la Brain.fm trebuie să fie iubitori de muzică, dar și oameni concentrați pe succes, gata să îmbine plăcerea cu muncă, la fel cum inventatorii Waze trebuie să fi avut parte de fel de fel de experiențe legate de blocajul în trafic, o dată ce au putut identifica o nevoie atât de des întâlnită în rândul șoferilor. Strict plăcerea propriu-zisă se referă la partea aceea din zi pe care o aloci hobby-urilor și pasiunilor tale. De aceea și acestea au nevoie de un echivalent în rândul aplicațiilor mobile, motiv pentru care astăzi mai multe jocuri pot fi găsite acum în acest format. Chiar și iubitorii de sport pot găsi încântarea în acest fel. Atât ei, cât și adepții unor sporturi strategice precum șahul și pokerul, știu că au șansa de a participa la un turneu chiar de pe smartphone. Este ușor să faci asta și distractiv totodată. Ai ocazia de a interacționa cu alți participanți, fără să fii nevoit să te deplasezi într-o anumită locație. Rămâi în confortul propriei locuințe și ești mai motivat să obții rezultate bune.

Pentru perioadele în care te decizi să mai faci o schimbare și să mai ieși din rutină călătorind, un companion de nădejde ar fi AroundMe, care e capabil să te înștiințeze cu privire la tot ceea ce se află în proximitatea ta și de care ai putea avea nevoie: de la bănci, spitale, restaurante, până la cinematografe, supermarketuri și stații de taxi. Și până să ajungi la destinația mult visată și să descarci această aplicație, îți poate trece prin cap să te familiriazezi și cu faimosul Duolingo. Te ajută să înveți nivelul de bază al unei limbi, dar și dacă îți dorești mai mult, nu te lasă la greu; iar dacă te decizi tu să faci asta, are grijă să îți reamintească în mod constant că el e încă acolo. Ca un adevărat prieten.

Și pentru că suntem oameni și nu niște produse tehnologice, iar nevoile noastre, de la cele mai mici până la cele mai mari, nu au cum să fie trecute cu vederea, s-a inventat și o aplicație fără de care am putea trăi, dar care ne ajută să descoperim lucruri indispensabile. E vorba de Flush, care împreună cu GPS-ul sunt cei mai rapizi în a găsi cea mai apropiată toaletă de locul în care te afli.

De la organizare, până la eficientizare, relaxare, divertisment și satisfacerea unor necesități, ele sunt acolo. Aplicațiile ne amintesc și ne fac să uităm în același timp că suntem pe grabă mereu și că doar atunci când dormim stăm într-adevăr pe loc. Cu siguranță ai și tu câteva în telefon, dar poate ar fi momentul să le analizezi puțin și să vezi câte din ele te ajută să câștigi timp și care anume e cea care îți întregește într-o mare măsură ziua.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial