(P) Mierea de Manuka: ce sunt UMF şi MGO?

Mierea de Manuka este obţinută din florile arbustului Manuka (Leptospermum Scoparium) prezent doar în câteva locaţii greu accesibile din Noua Zeelandă. Întrucât sezonul de înflorire este de maximum şase săptămâni pe an, mierea de Manuka este greu de obţinut, iar aroma şi beneficiile incontestabile pe care le are pentru sănătate, o fac un produs foarte căutat şi apreciat. 

Care sunt beneficiile mierii de Manuka?

Mierea de Manuka conţine metilglioxal(MGO), o enzimă care nu se mai regăseşte în alt timp de miere şi care are proprietăţi antibacteriene. De aceea, acest tip de miere este eficient în combaterea ulcerului gastric cauzat de Helicobacter Pylori, dar şi în tratamentul împotriva unor bacterii rezistente la antibiotice precum Streptococcus, Staphylococcus aureus sau Clostridium difficile.

Mai mult, mierea de Manuka îmbunătăţeşte digestia, promovează sănătatea bucală şi este un adjuvant valoros pentru tratarea durerilor de gât, a fibrozelor chistice, a rănilor şi diverselor afecţiuni ale pielii. 

Ştiinţa din spatele mierii de Manuka

Toate tipurile de miere conţin peroxid de hidrogen care are rol antibacterian. Însă, acesta este afectat în timp de căldură, lumină şi procesarea mierii pentru consum. Întrucât conţine metilglioxal (MGO), un compus activ natural mult mai puternic decât peroxidul de hidrogen, mierea de Manuka este unică. 

Acesta are efecte antibacteriene mult mai semnificative decât peroxidul de hidrogen şi transformă mierea de Manuka într-un produs extrem de eficient în combaterea bacteriilor. 

Ce este UMF?

UMF este acronimul pentru Unique Manuka Factor' şi oferă un sistem de clasificare pentru markerii naturali din mierea de Manuka, pentru gradul de puritate şi calitate a acesteia. Cu cât UMF-ul este mai mare, cu atât mierea este mai pură şi mai eficientă. 

Cum ştii că ai cumpărat un produs garantat?

Înainte de a cumpăra miere de Manuka, ar trebui să faci câteva verificări. Pentru a fi sigur de calitatea ei, mierea trebuie să fie ambalată şi certificata în Noua Zeelandă. Garanţia calităţii mierii şi a conţinutului crescut de metilglioxal sunt relevate de certificare care trebuie să fie conform standardelor MGO şi UMF şi conformă cu procedurile recunoscute de MPI (Ministry of Primary Industries). 

Doar în acest context poţi fi sigur de autenticitatea şi provenienţa produsului achiziţionat şi, totodată, de calitatea şi beneficiile acestuia. 

Care sunt diferenţele dintre UMF şi MGO?

Am văzut că UMF şi MGO sunt indicatori standardizaţi ai concentraţiei compuşilor bioactivi din mierea de Manuka. Când sunt aplicaţi pe piele sau ingeraţi, ajută organismul să facă faţă la infecţii, îmbunătăţesc sănătatea pielii şi ameliorează digestia. 

UMF – acronimul pentru Unique Manuka Factor' – este un sistem de notare complet şi elaborat care include măsură nivelului de MGO, dar şi rezultatul testelor pentru markerii de autenticitate a mierii de Manuka. Astfel, UMF se referă şi la prezenţa dihidroxiacetonei şi a leptosperinei, compuşi existenţi doar în mierea de Manuka.

Prin urmare, UMF este un indicator al autenticităţii, calităţii şi purităţii mierii de Manuka, în vreme ce MGO se referă la concentraţia de metilglioxal care face unic acest produs. De asemenea, MGO este o măsură standardizată şi un indicator al calităţii. MGO este obţinut în urma unor teste relativ simple, iar UMF este un sistem de notare complex şi avansat care întruneşte mai multe aspecte şi ambele valori oferă informaţii despre autenticitatea mierii de Manuka. 

Clasificări ale mierii de Manuka

UMF-ul este cuprins de obicei între valorile 5 şi 25. Mai rar, se poate întâlni şi mierea de Manuka cu UMF 30. Notarea MGO este un interval între două valori, cea maximă fiind 2000. Chiar dacă UMF şi MGO reprezintă valori diferite, între ele există o relaţie şi se diferenţiază câteva parităţi: UMF5 = MGO83, UMF10 = MGO263, UMF15 = MGO514, UMF20 = MGO829 sau UMF25 = MGO1200.

Mierea de Manuka cu UMF 5 sau 10 este pentru masă şi sigură pentru consumul zilnic, în vreme ce mierea cu UMF 10 sau 15 este terapeutică şi recomandată pentru consum de scurtă durată.

Mierea cu UMF mai mare de 15 are potenţial mai mare şi poate combate infecţiile bacteriene puternice şi periculoase. Astfel, mierea de Manuka cu UMF 15 sau 20 are proprietăţi antibacteriene şi este recomandată pentru tratamentul pielii, iar cea cu UMF 20 sau 25 are un efect antibacterian superior şi poate trata răni şi infecţii foarte grave. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial