(P) Lenjeria de pat pentru bebeluși – un ghid pentru viitoarele mămici

Pregătirile pentru camera bebelușului sunt emoționante de-a dreptul, dar implică desigur și multiple alegeri care dau bătăi de cap. Dacă credeai că patul bebelușului este atât de dificil de ales, atunci așteaptă să fii dată peste cap de alegerea lenjeriei de pat. Aceasta trebuie să corespundă tipului de pat, dimensiunilor acestuia și nu în cele din urmă de preferat să fie vorba despre un design atractiv.

Magazinele de specialitate vin cu tot felul de propuneri. Nichiduta.ro spre exemplu include în catalogul său seturi de lenjerie cu minimum 2 piese și până la 15, acestea putând să includă de asemenea și piesele de pat, respectiv pernă și plapumă. Deși suntem tentați să credem că alegerea trebuie să țină cont de aspect, de culori și design, altele sunt grijile unei mame.

Scurt ghid – alege lenjeria de pat fără stres

O dată ce ai ales pătuțul de bebeluș, ai în parte mare parte câteva repere despre ce înseamnă nevoia unui anumit tip de lenjerie. Dacă este vorba de cel din lemn, sunt necesare și laterale de protecție, nimic mai mult decât apărătoare, pernuțe mici, înguste și lungi care se montează peste gratiile pătuţului, prevenind accidentele. La un pătuț pliabil, din material textil, această nevoie este exclusă. În funcție de tipologia acestuia se are în vedere și dimensiunea setului de lenjerie. Atenție, nu centimetri exacți sunt mărimea perfectă, ci o marjă de eroare de cel puțin 10 cm în plus, în cazul în care materialul se strânge la apă.

Câte piese trebuie să includă? Depinde. Minimul necesar este despre cearșaf și huse pentru pernă și pilotă. Numărul de piese poate fi și mai mare, incluzând pilota și husă, pernă și husă, cearșaful pe elastic, protecție pentru saltea, de preferat impermeabilă, precum și apărătorile, cel puțin 4 la număr.

Din ce material trebuie să fie confecționată o lenjerie de pat. Desigur că bumbacul este preferat, dar suficient de gros, pentru a rezistă spălărilor repetate. În acest sens, verifică eticheta produsului pentru a descoperi care o lenjerie anume este sau nu conformă cu standardele europene.

De unde o cumperi? Mămicile practice, care țin pasul cu tendințele actuale, vor opta pentru achiziții online așa că nu este deloc atipic să auzim despre preferințe precum „eu am ales o lenjerie de la brandul Nichiduta', mai ales că acesta are disponibilitate de shop online. Magazinele de profil vin cu opțiuni diversificate, ținând cont de preferințe pe măsură. În versiunea online însă este posibil să fie mai ușor de găsit multe dintre seturile de lenjerie complexe sau din materiale mai scumpe, premium.

Cât ești dispusă să plătești pentru asta? Un set de lenjerie poate ajunge și la 300 de lei, în funcție de câte piese include, în funcție de dimensiuni și materiale. În plus, pentru că tot ce ține de lumea bebelușilor și a copiilor este colorat, lenjeria cu imprimeu specific poate fi de asemenea mai scumpă.

Piese individuale sau set? Avantajul de a achiziționa un set complet de piese de lenjerie pentru pătuț scutește de orice altă grijă de a mai completă ulterior cu alte alegeri. În plus, designul similar al acestora întregește și decorul.

Află despre variantele optime de lenjerie de la nichiduta.ro. Orice comandă este livrată în timp util. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial