(P) „Investiția în mine a contat enorm“

10 noiembrie 1997 este o dată pe care Otilia Nicolin, o antreprenoare de succes din Timișoara, o are bine întipărită în memoria afectivă. E data la care a făcut primul pas către libertate și flexibilitate financiară.

otilia nicolin

Otilia e absolventă de contabilitate și comerț, iar după terminarea liceului a lucrat trei ani în departamentul financiar al unei mari întreprinderi din Timișoara. Între timp s-a îndrăgostit, s-a căsătorit cu Jivi și, la 21 de ani, a născut un fiu.

În 1983, femeile aveau dreptul doar la trei luni de concediu maternal, pentru că sistemul le cerea să se întoarcă repede în producție. Instinctul matern a fost însă mai puternic decât directiva respectivă, așa că Otilia a decis atunci să rămână acasă și să aibă grijă de copil un an întreg. Dar așa cum se întâmplă de obicei în viață, planurile se schimbă, dorințele se transformă, iar Otilia nu și-a mai reluat vreodată activitatea ca angajată.

15 ani mai târziu Oti, cum o alintă soțul ei, era încă o femeie casnică. Băiatul era mare de-acum, iar Jivi stătea mai mult plecat, căci afacerea în agricultură, pe care a început-o imediat după Revoluție, îi solicita tot timpul. Așa că Otilia s-a trezit dintr-o dată fără ocupație și foarte dornică să-și înceapă propria afacere.

În 1997, când o cunoștință a abordat-o în legătură cu oportunitatea de a deveni Întreprinzător Amway, Otilia a fost reticentă. „Îmi doream să am o afacere, dar nu eram sigură că aceasta e afacerea potrivită. Nu înțelegeam încă amploarea afacerii și nu știam dacă era ceea ce mi-aș fi dorit să fac, își amintește Otilia.

„La început, eu încă nu înțelegeam că am în mâinile mele o afacere globală

Participând apoi la o întâlnire de afaceri, a înțeles mai bine potențialul și a decis să se implice. S-a înscris în Amway pe data de 10 noiembrie 1997, semnându-și, fără să bănuiască, declarația de independență personală. „La vremea aceea eu încă nu înțelegeam că am în mâinile mele o afacere globală, pe care o pot dezvolta direct proporțional cu scopurile mele și care nu are nici o altă limită. Dar să devii antreprenor nu e o decizie care se ia de azi pe mâine. E un proces. E greu să schimbi mentalitatea de angajat cu cea de proprietar. A fost nevoie de timp pentru asta. Mi-a luat ani să înțeleg că sunt proprietara acestei afaceri, adaugă Otilia.

Jivi a susținut-o de la început, și din punct de vedere financiar, dar mai ales moral. Apoi, pe parcurs, s-a convins că afacerea soției lui e mai bună, din toate punctele de vedere, decât cea pe care o dezvolta el în agricultură. „Eu plecam dimineața și veneam seara. Doar iarna aveam mai mult timp, în rest eram foarte prins. Dar am fost alături de Oti de la început. Consultam împreună materialele de la Amway, mă instruiam odată cu ea și, în timp, am observat că direcția soției este mult mai bună decât a mea. Atunci am decis să renunț la agricultură și am început să construiesc și eu activ afacerea Amway, povestește Jivi.

Succesul nu a venit peste noapte, mai ales că cei doi s-au luptat nu doar cu reticența celor din jur, ci și cu propriile temeri, mai ales cu teama de eșec. Dar Oti s-a ambiționat și și-a promis că niciodată nu se va da bătută. „La început, totul era fragil, în special încrederea mea. Însă cea mai importantă investiție am făcut-o în mine, în pregătirea mea, în creșterea și dezvoltarea mea ca om, dar mai ales ca lider.

În plus, folosind produsele Amway, Otilia le-a putut recomanda cu ușurință clienților, întrucât efectul acestora asupra ei este vizibil: la 55 de ani, Otilia arată și se simte excelent. Este tânără, energică și motivată. „Folosesc toate produsele Amway, preferatele mele find cele de frumusețe și îngrijire personală, de la cele de bază până la cele de lux. Au cel mai bun raport calitate-preț, standarde înalte de performanță și preocupare față de mediu, dar cel mai important lucru este că mi-au schimbat viața! Iar cei din jurul meu observă acest lucru.

Pasionată de frumos, Otilia a acordat întotdeauna o atenție deosebită modului în care arată. „E un privilegiu să lucrez cu produse extraordinare, precum ARTISTRY, care se numără printre primele cinci cele mai vândute mărci de produse premium de îngrijire a tenului din lume sau NUTRILITE, lider mondial în domeniul vitaminelor şi al suplimentelor alimentare. Mă simt incredibil când îmi conștientizez propria transformare și când văd diferența pe care o fac și în viața oamenilor cu care intru în contact.

De asemenea, în afacerea Amway nu s-a simțit niciodată singură. „Mulți oameni de succes din afacere mi-au fost și îmi sunt modele. Ei mă inspiră și mă motivează. Învăț de la ei, din povestea lor, iar acest lucru îmi dă siguranța că merg pe drumul cel bun.

Magia afacerii Amway stă în toate aceste experiențe minunate, spune Otilia…  

… în oamenii care i-au fost îndrumători, în instruirea de care a beneficiat la nivel internațional, în produsele de înaltă calitate și în oportunitatea de a face ceva diferit.

În prezent, soții Nicolin lucrează cu o echipă de sute de întreprinzători, iar ei sunt doi oameni care se bucură să-și petreacă împreună fiecare moment al zilei și să-și împărtășească povestea de succes cu întreprinzătorii din echipa lor. Afacerea Amway le-a schimbat modul de de viață. „Am început prin a ne imagina cum ar fi viața noastră dacă ne-am transforma visurile în realitate. Iar acum trăim această realitate, spune Otilia.

 

Foto: arhiva personală a familiei Nicolin

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Cariera