(P) Învață să înoți și bucură-te de o sănătate de fier!

Unul dintre cele mai bune sporturi pe care le poți practica pentru o stare bună de sănătate, pentru a mai reduce excesul ponderal, și care este recomandat inclusiv femeilor însărcinate sau chiar și bebelușilor este înotul. Toată lumea ar trebuie să știe să înoate, pentru că acest sport este extrem de benefic.

Pe timpul verii, piscinele sau bazinele de înot sunt de-a dreptul aglomerate de cei care își doresc să se inițieze în tainele acestui sport, sau vor să își dezvolte mai bine această latură. Lucrurile se schimbă imediat ce începe sezonul rece deși acesta, potrivit specialiștilor, nu este o contraindicație pentru înot.

Performanță sau doar plăcerea de a înota?

Indiferent dacă vrei să practici înotul pentru performanță, sau doar pentru relaxare, este indicat să alegi un bazin de înot care să fie funcțional inclusiv pe timpul iernii. Prin urmare, ai grijă să fie încălzit, acoperit, și de preferat, aproape de casă.

Sedentarismul, o problemă general

Principala problemă a oamenilor din ziua de azi, inclusiv a copiilor, este sedentarismul. Suntem dependenți de ecranele calculatorului sau ale telefonului, și am și uitat când ne-am relaxat cu adevărat, în natură, sau făcând mai multă mișcare. Aici intervine ajutorul oferit de înot.

Un bazin olimpic are temperatura apei controlată și multe alte facilități și accesorii piscine, cum ar fi separator de culoar, panouri pentru întoarcere, podium pentru înotători, fixare pentru panouri de întoarcere și multe altele, menite să îți vină în ajutor pentru o mai bună condiție fizică, o sănătate mai bună, inclusiv performanțe ridicate.

Înotul chiar te ajută să fii mai sănătos

Există o mulțime de beneficii pe care înotul le oferă organismului, iar aici specialiștii sunt cei care au cuvântul. Astfel, cu ajutorul acestui sport, practicat chiar la nivel de amator, ai parte nu doar de o eliminare mai ușoară a kilogramelor în plus, ci reușești să îți întărești sistemul imunitar, dar și pe cel respirator și cardio-vascular.

Pentru cei care suferă de depresie și anxietate, iar stresul a devenit o prezență constantă, înotul este cea mai bună metodă de a le face față cu succes. Iar atunci când este practicat într-o piscină olimpică, dotată și cu toate accesoriile necesare, deja te simți ca și cum te iei la întrecere cu marii campioni de la jocurile olimpice.

Învinge-ți teama de apă

Foarte multe persoane se tem de apă, și de aceea se și feresc să ia lecții de înot. Total greșit, susțin instructorii de înot, care sunt de părere că este nevoie de doar câteva ședințe pentru a te simți în pargul tău și a înțelege cât de mult înseamnă apa pentru noi. Vei fi mult mai încrezător în tine, iar cu instructorul potrivit vei reuși să îți depășești cu siguranță toate aceste temeri.

Comunică bine cu instructorul tău

Un bun instructor nu va sta niciodată pe margine și îți va trasa instrucțiuni, în special dacă ești începător. Nu contează dacă ești copil sau adult, este normal să simți frică atunci când intri pentru prima oară într-o piscină olimpică, una care te va impresiona prin dimensiunile sale. De aceea, un instructor profesionist este cel care se va afla permanent în apă lângă tine, până vei avea parte de suficientă încredere în tine să te descurci și singur. De asemenea, în acest fel îți va putea explica mai bine anumite mișcări, pe care mai apoi tu să le poți executa în mod corect. Prin urmare, comunică bine cu instructorul tău de înot, nu ezita să îi spui temerile tale, ce simți, sau unde vrei să lucrezi mai mult.

Nu te încorda

Una dintre cele mai importante lecții pe care instructorul tău de înot ți-o va preda acum se referă la relaxare. Da, nu zâmbi neîncrezător, lipsa ta de relaxare, acea încordare te va face să nu dai drumul separatorului de culoar sau marginii bazinului, așa că nu vei putea să plutești așa cum trebuie. Reține: relaxarea este cheia succesului.

Evident, la început va fi ceva mai greu, dar pe măsură ce lucrurile evoluează vei vedea că și încrederea ta este mai mare, înțelegi că nu are ce să se întâmple rău, așa că vei reuși să înoți din ce în ce mai bine.

Încearcă să evoluezi permanent

Pentru cei aflați pentru prima dată la cursurile de înot, fie adulți, fie copii, se vor folosi metode ajutătoare. Centuri, plute, bastoane… sunt doar câteva metode de a căpăta mai multă încredere în tine, de a te împrieteni cu apa…

După câteva zile, cu siguranță vei renunța și singur la ele. Încearcă să evoluezi în fiecare zi: înoată mai mult, ține-ți mai mult respirația, exersează mai bine bătaia de picior. În fiecare zi trebuie să faci ceva mai mult ca ieri, și mai puțin decât mâine. Nu-ți face griji, vei reuși, suntem siguri.

Nu renunța

Ca orice lucru nou, și înotul poate părea greu la început. Și, deși piscine olimpică te înspăimânta la început, înțelegi destul de rapid că toate acele accesorii îți vin, de fapt, în ajutor. Prin urmare, nu renunța, pentru că nimeni nu s-a născut învățat, iar evoluția ne este în natura firii. Se spune că omul este o ființă menită să înoate, și cea mai bună dovadă sunt cele nouă luni de viață intrauterină, în lichidul amniotic. Învață să înoți și apoi, practică regulat acest sport nu neapărat pentru performanță, ci pentru beneficiile pe care le are asupra stării de bine a întregului organism.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial