În afaceri tot timpul e nevoie de implicare

elena floroiu

Elena Floroiu, din București, are 55 de ani, iar în urmă cu 18 ani a pornit afacerea Amway, ajungând în prezent să dețină una dintre cele mai mari afaceri internaționale, cu mii de întreprinzători. 

elena floroiu

Elena e de profesie inginer metalurg și a lucrat timp de 17 ani în proiectare pentru CSG-Galați, unde, deși era inginer specialist, avea un salariu mic. Văduvă și cu un copil de crescut, Elena era îngrijorată că ar putea ajunge în situația de a înfrunta dificultăți financiare serioase. Aceasta a determinat-o să se alăture companiei Amway.

Începutul nu a fost ușor. Era o persoană introvertită, foarte timidă, iar termenii „afacere și „vânzări o speriau. Totuși, de dragul copilului, și-a făcut curaj. „Îmi doream din suflet să funcționeze pentru familia noastră. Mi-am învins fricile prin acțiune, cu pași mici făcuți zi de zi pentru afacere, după orele de serviciu. Nu am avut un scop pentru mine, nu am fost o persoană cu visuri, cel puțin la început, dar am trăit coșmarul că nu voi putea să-i asigur copilului meu traiul zilnic.

Cel mai fericit moment a fost când, după 49 de  refuzuri consecutive, a găsit prima persoană care a înțeles beneficiile și a dorit să pornească în afacere. “Recompensa unui DA! este foarte frumoasă. De la echipa de  îndrumare am căpătat încrederea care este absolut necesară la început.”

Într-un an și jumătate a ajuns să câștige un venit frumos, moment în care a lăsat în urmă cariera de inginer și s-a dedicat exclusiv afacerii Amway.  Am renunțat la serviciu când mi-am dat seama că pierdeam bani ducându-mă opt ore la locul de muncă.

Pentru a se descurca în noul domeniu, Elena a urmat toate trainingurile oferite de companie și continuă să se preocupe de dezvoltarea sa personală. „Amway are traineri foarte buni, cursuri weblive, materiale video și alte instrumente care te ajută să-ți administrezi afacerea cu un smartphone, de oriunde te-ai afla pe glob. Sunt recunoscătoare companiei pentru că a investit foarte mulți bani în tot ce înseamnă know-how, social media și noile tehnologii. Asta ne atrage și ne provoacă permanent să rămânem tineri!

În 18 ani de când dezvoltă afacerea, Elena a creat o rețea internațională care se sprijină pe calitatea produselor promovate. „Noi suntem dezvoltatori de rețea, iar calitatea produselor este vitală. Sunt produse de top, exclusiviste, în care s-a investit foarte multă știință, tehnologii noi și în care am foarte mare încredere. Oamenii văd beneficiile, sunt mulțumiți, sănătoși, frumoși, iar această atitudine susține extinderea afacerii.

Produsul de suflet al Elenei este detergentul de rufe SA8™ din gama Amway Home. „A fost primul produs pe care l-am folosit și care mi-a câștigat încrederea. Țin la el și azi ca în prima zi!

Fără muncă nu reușești nimic, niciunde!

Elena a reușit să construiască afacerea prin muncă și implicare susținută și e de părere că oricine poate să facă la fel. „Orice persoană, indiferent de vârstă, sex, naționalitate sau religie, poate să pornească ceva pe cont propriu. Dacă îți dorești mai mult de la viață, dacă vrei să fii liber, să ai mai mult, atunci e o oportunitate perfectă. Dar, bineînțeles, este nevoie de muncă. Fără muncă nu reușești să clădești nimic, niciunde în viață. Trebuie să existe un echilibru între vis, dorința de mai mult și o etică a muncii.

De altfel, Elena este de părere că acum e un moment foarte bun pentru a începe afacerea. „Cred cu tărie că piața s-a maturizat în România și că acest tip de activitate are segmentul lui de piață – sunt oameni care doresc calitate, bani, relații bune în familie și cu cei din jur, sănătate fizică și spirituală, stilul de viață și libertatea oferite de Amway. Nu spunem că nu mai muncim la un anumit nivel vreodată, pentru că tot timpul e nevoie de implicare, ești în afacere cu oameni și ești în conexiune cu ei permanent, dar ai opțiuni, ai libertatea de a munci cu cine îți place și de a alege timpul din zi când muncești.

Echipa este foarte importantă în această afacere. „Prieteniile pe care le clădești aici sunt adevărate, sunt oameni pe care poți conta și la bine și la greu, nu sunt invidioși, nu sunt geloși pe ce ai realizat, te poți bucura împreună cu ei pentru succesul fiecăruia. Calitatea prieteniilor mi se pare un lucru extraordinar. Niciodată nu rămâi singur!

Pe cei care vor să înceapă acest business îi sfătuiește să se ia în serios. „Mesajul meu e să se informeze și să cerceteze foarte bine, și după ce au decis, să devină educabili și dedicați, pentru că merită de 100 de ori mai mult decât își imaginează ei la început. Cred că mulți oameni se uită superficial și ratează beneficiile pe care le pot avea pe termen lung.

Elena însăși continuă să dezvolte afacerea cu seriozitate și speră „să aibă zile ca să realizeze tot ce și-a propus pentru următoarea perioadă. „Îmi doresc să ajut familiile și tinerii să ducă un trai decent și un stil de viață deosebit în România, să nu mai fie nevoiți să-și părăsească familiile. Peste tot e nevoie de efort și muncă, iar oportunități sunt și ACASĂ.

 

Foto: Amway

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera