(P) Importanţa alegerii frezei electrice în domeniul manichiurii şi cum se aleg corect capetele sau biturile pentru aceasta?

Pentru că tehnologia a avansat suficient de mult în ultimii ani încât să permită realizarea unor tehnici noi şi surprinzătoare pentru manichiură, pedichiura şi pentru înfrumuseţare în general. Dacă vremea în care manichiura era făcută exclusiv de către reprezentanţele sexului frumos acasă cu ojă normală, acetona şi o bucată de vată este demult apusă, acum femeile apelează la saloanele de înfrumuseţare pentru a avea unghii impecabile. 

Manichiuristele şi reprezentatele acestor afaceri specializate în domeniul înfrumuseţării unghiilor ştiu cât de importantă este colaborarea cu un magazin online de unde pot cumpăra numai produse profesionale, de înaltă calitate, cum ar fi freze electrice, capete şi bituri (https://www.savyprofessional.ro/capete-bituri-freza) pentru acestea, precum şi oja special concepută pentru manichiură cu gel sau semipermanentă. Frezele electrice vin, aşadar, în ajutorul tehnicienelor, ajutându-le să atingă standardele de excelență dorite. Folosirea unei astfel de freze electrice în tehnica unghiilor false este necesară pentru că eficientizează munca tehnicianului manichiurist şi diminuează în mod considerabil timpul de lucru şi îmbunătăţeşte aspectul şi rezistenţa unghiilor clientelor.

Ce sunt capetele pentru freza electrică?

Capetele pentru freza electrică sunt accesorii necesare oricărui tehnician manichiurist, fiind confecţionate din mai multe tipuri de materiale, motiv pentru care sunt de diferite durităţi, fiind foarte importantă alegerea corectă a lor pentru a evita atât rănirea clientei, cât şi deformarea unghiilor.

Concret, capetele folosite în tehnica unghiilor false sunt de diamant sau de carbid, precum şi din alte materiale, dar acestea sunt cele mai importante. Pe lângă aceste capete, se găseşte şi suportul pentru banda pla cu benzile pila disponibile în trei grade de duritate, şi anume fină, medie şi dură.

Frezele de diamant pot fi folosite pe unghia naturală fără a răni unghia şi fără a subţia placă cheratinizata a unghiei, în timp ce cele din carbid se folosesc numai pe unghiile false de acryl sau de gel, însă şi pentru a îndepărta pielea îngroşată sau cuticulele. Aceste capete sunt disponibile în oferta Savy Professional sub diferite forme, printre care şi cele conice, cilindrice, ascuţite, dar şi sub formă de bile cu vârf ascuţit, rotunjit sau drept.

Tipuri de freze şi capete de freza folosite în manichiura profesională

Cele mai importante tipuri de freze şi capete de freza folosite în manichiura profesională includ:

  • frezele şi capetele de freza de diamant, subţiri şi cu vârful rotund, ideale pentru a curăţa zona de lângă cuticulă şi pentru a desprinde pielea moartă şi depunerile în exces de pe suprafaţa unghiei. Cele cilindrice sunt de regulă utilizate pentru a subţia unghiile îngroşate sau la curăţarea suprafeţei unghiei naturale;
  • benzi pila, utile atât pe unghia naturală, cât şi pentru a îndepărta gelul sau acrylul, sunt de unică folosinţă, dar pot crea disconfort clientelor;
  • frezele şi capetele de freza din carbid, care pot avea formă de săgeată şi vârf rotund sau ascuţit, destinate îndepărtării gelului care este în exces lângă cuticula sau în sânul unghial. Acestea se folosesc şi pentru a subţia vârful unghiilor false, fiind folosite şi în zone mai greu accesibile. Aceste freze din carbid şi capete cu vârf ascuţit trebuie folosite cu mare atenţie şi cu mişcări sigure, pentru că în caz contrar vor răni clientă. Pe de altă parte, au avantajul duratei de viaţă şi al uşurinţei cu care se folosesc, precum şi al confortului pe care îl garantează.

Concret, capetele cilindrice sau conice sunt folosite pentru a îndepărta gelul sau acrylul de pe unghii şi pentru a le pregăti pentru noua întreţinere sau reconstrucţie, în timp ce capetele de freza în formă de con sau cilindru se folosesc în cazul golurilor de aer de sub unghia falsă, fiind mai uşoară îndepărtarea materialului în zona respectivă. 

Este foarte important ca tehnicienele să ţină cont şi de nivelul de duritate al capetelor folosite, pentru că diversitatea este necesară în ceea ce priveşte executarea unei manichiuri de calitate, un procedeu extrem de complex care implică şi folosirea frezelor cu diferite niveluri de duritate. Dacă există o cantitate mare de material pe unghie, tehnicianul va folosi întâi o freză cu o duritate mare, urmând să îndepărteze o cantitate semnificativă de material într-un scurt şi apoi va folosi o freză cu capete de duritate medie sau fină.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial