(P) Extractul Saw Palmetto, tratament natural pentru căderea părului

Mai multe studii ale cercetătorilor au demonstrat că extractul Saw Palmetto poate avea efecte benefice în tratamentul alopeciei androgenice, în problemele legate de subțierea părului, dar și ale prostatei (cum este hiperplazia de prostată). Saw Palmetto este un palmier care crește în America, în Florida, de la care se folosesc boabele albastre-negre. Culoarea boabelor reflectă și culoarea extractului de Saw Palmetto. 

Extractul din boabe de Saw Palmetto

Alopecia androgenică afectează multe persoane din țara noastră, femei și bărbați. Cel mai adesea este întâlnită la bărbați, deoarece căderea părului apare datorită unui nivel crescut de DHT în sânge. La bărbați alopecia androgenică apare după vârsta de 40 de ani. La femei, un factor de risc al acestei boli este menopauza, care produce tulburări hormonale. 

Cauza căderii părului este chiar acest hormon androgen, care produce micșorarea foliculilor de păr, ce sunt sensibili la DHT. Prin urmare, firele de păr au o durată de viață mai scurtă și asta afectează aspectul podoabei capilare. Părul cade mai repede, alte fire de păr încep să crească din foliculi, însă creșterea lor poate fi compromisă de nivelul ridicat de DHT. 

În alopecia androgenică, cel mai bun tratament este cel cu blocante DHT, respectiv cu tablete finasteridă, sau capsule moi ori șampon cu extract Saw Palmetto. Combinația acestor tratamente poate ajuta în creșterea eficienței terapiei de reducere a androgenilor, a dihidrotestosteronului (DHT) din scalp și corp și de stopare a căderii părului. 

Saw Palmetto blochează 5-alfa reductaza și previne transformarea hormonului masculin în dihidrotestosteron și astfel este stopată pierderea părului. 

Foarte mulți oameni care suferă de căderea excesivă a părului aleg tratamentul cu Saw Palmetto, ca o ultimă tentativă înainte de a opta pentru implantul de păr. Acest extract botanic reprezintă un tratament natural de reducere a căderii părului prin prevenirea conversiei hormonului testosteron în dihidrotestosteron (DHT). 

Alte beneficii pentru păr și scalp ale extractului de Saw Palmetto sunt: 

  • Oferă beneficii pentru toate tipurile de păr
  • Previne și reduce căderea părului 
  • Ameliorează inflamația 
  • Are efect anti-îmbătrânire
  • Favorizează creșterea părului
  • Promovează sănătatea scalpului
  • Ajută la regenerarea părului, astfel acesta devine mai bogat
  • Îmbunătățește aspectul podoabei capilare. 

Extractul cu Saw Palmetto chiar funcționează în menținerea sănătății podoabei capilare, respectiv prevenirea pierderii părului. Mulți bărbați au o problemă reală cu părul și folosesc Saw Palmetto în dorința de a preveni apariția cheliei. 

În plus, extractul de Saw Palmetto este de mare ajutor și în problemele cu funcția prostatei. Prin administrarea extractului se poate trata hiperplazia de prostată. Această boală a fost asociată cu o creștere a nivelului de DHT în sânge. Hormonul se produce în organism din testosteron, din cauza activării enzimei 5-alfa reductază. Studiile cercetătorilor indică faptul că reducerea activității acestei enzime se poate realiza cu extractul de Saw Palmetto. De asemenea, acest produs natural este indicat și în afecțiunile tractului urinar, în inflamațiile testiculare, sau în problemele de erecție. 

Extractul se numără printre cele mai bune suplimente de întreținere a părului și este bine să-l comparați cu alte produse din farmacie, pentru a vă convinge de asta. Nu se aseamănă cu produsele concurente, care au alte ingrediente de prevenire a căderii părului, care nu produc aceleași efecte benefice ca Saw Palmetto. 

Recomandat este să consultați un medic de specialitate înainte de a folosi aceste suplimente alimentare, pentru a afla dacă vi se potrivesc, având în vedere starea dvs. de sănătate. Unele dintre ele pot avea și efecte secundare, mai ales dacă se depășește doza corectă, zilnică. 

Asigurați-vă că ați aflat toate informațiile despre extractul de Saw Palmetto și că ați cerut și sfatul unui medic, înainte să-l luați. Alegeți întotdeauuna un produs sigur, de cea mai bună calitate, care are recenzii pozitive de la cei care l-au folosit deja.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial