(P) Este posibil să obții un împrumut cu un istoric de credit negativ?

În anul 2017, aproximativ 38% dintre români puteau fi considerați rău-platnici, figurând cu restanțe și întârzieri de plată la credite și la alte obligații financiare.

Indiferent că era vorba de un credit urgent ori unul bancar din categoria celor ipotecare sau imobiliare, românii considera că este dificil să-și achite la timp împrumutul.

În 2019, 42% dintre români s-au folosit de soluția oferită de împrumuturi pentru a face rost de bani. Iar cel mai grav este faptul că aproape 70% dintre români nu sunt stabili din punct de vedere financiar în decursul unei luni. Așa se face că mulți dintre aceștia ajung la Biroul de Credit, fiind raportați ca persoane cu risc pentru un nou credit. În astfel de condiții, mai este posibil ca aceștia să obțină bani împrumut chiar dacă au un istoric de credit negativ?

Soluții de împrumutat bani pentru persoanele cu istoric de creditare pe minus

Societățile ifn, așa cum este Oceancredit, constituie cea mai rapidă și eficientă modalitate de a obține bani. Acestea au alte criterii de acordare a creditelor în comparație cu băncile. Desigur, clientul este verificat din punct de vedere al riscurilor, pentru ca ifn-ul să se asigure în privința recuperării debitului. Iată ce poate face un debitor cu riscuri pentru a-și spori șansele de obținere a împrumutului:

  • Să prezinte un co-debitor – este cea mai rapidă variantă pe care o are la îndemână. Atât timp cât persoana chemată în garanție beneficiază de un istoric de creditare pozitiv, șansele de accesare a împrumutului sunt foarte ridicate. O astfel de opțiune este avantajoasă pentru cei care au probleme cu restanțele (42, 5% dintre aceștia sunt persoane din familii monoparentale, iar 42,9% sunt persoane din familii cu mai mult de 3 copii).
  • Să prezinte o garanție – asigurarea împrumutului se face prin prezentarea unei garanții (de obicei este un bun imobil – locuință, autoturism sau teren). Avantajul care derivă din această soluție este dat de posibilitatea obținerii unei sume mai ridicate de bani, dar și a unei dobânzi mai accesibile. Acest lucru este efectul micșorării nivelului de risc în privința debitorului prin oferirea unui garanții care poate fi executată în caz de neonorare a obligației de plată.
  • Să aleagă un creditor care să-i ofere un produs financiar adaptat nevoilor sale – pe piața ifn există opțiuni de creditare pentru toate tipurile de debitori. De aceea, creditorul potrivit va adapta produsul de împrumut nevoilor și posibilităților debitorului. Este cât se poate de clar că respectiva persoană nu poate beneficia de sumele maxime oferite la împrumut. În plus, dobânda percepută nu o să fie cea standard, tocmai pentru că debitorul prezint ă riscuri mai mari în comparație cu debitorii normali.
  • Solicitarea accesării unui credit de o altă persoană în nume propriu, care apoi să îți ofere ție banii împrumut – este cea mai complicată opțiune, pentru că, în general, singurele persoane care ar fi dispuse să facă un astfel de compromis fiind cele din familie. Avantajul este că persoana cu istoricul de credit negativ nu va apărea pe cererea de solicitare împrumut, așa că șansele de respingere ar fi nule (cu condiția ca persoana care accesează creditul să fie eligibilă și să i se aprobe împrumutul fără probleme).

Alegerea unei opțiuni de împrumut cât mai apropiată de posibilitățile reale de rambursare a debitorului îl ajută pe acesta pe viitor. Rambursarea la timp a creditului va ajuta la creșterea credit scoring-ului acestuia. Chiar dacă va rămâne pentru 4 ani în Biroul de Credit, acesta poate să dea dovadă de îndreptare financiară și istoricul negativ să se ajusteze.

În plus, recomandat este ca să nu se ajungă într-o astfel de situație, așa că o dispunere a venitului în formula 50% (cheltuieli curente)-30% (relaxare) -20% (economisire) ar fi ideală. Însă, dacă ajungi în situația de a avea un istoric de credit negativ, nu uita: există întotdeauna creditori dispuși să-ți ofere bani cu împrumut!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial