(P) De la diagnostic la vaccin: protecția împotriva COVID-19 rămâne principala grijă a românilor

(P) De la diagnostic la vaccin:  protecția împotriva COVID-19 rămâne principala grijă a românilor

După ce Comisia Europeană a aprobat primul vaccin împotriva virusului, a început campania de vaccinare anti COVID-19 și în România. Chiar dacă vaccinul este încă la început, treptat putem spera la o viață normală pe măsură ce procesul de imunizare avansează. În acest moment, însă, singura certitudine pe care o avem în controlul răspândirii infecției este testarea RT-PCR, cea mai clară metodă de diagnosticare. 

Pentru protecția noastră și a celor dragi, pe lângă purtarea măștii, respectarea condițiilor de distanțare socială și de igienă, testarea RT-PCR este necesară în cazul în care apar suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Dacă facem parte dintre persoanele din categoriile de risc, atenția la sănătate este cu atât mai mult necesară. 

Cea mai sigură metodă de diagnosticare a infecției cu COVID-19

De la începutul pandemiei, testarea cu scop de diagnosticare a evoluat rapid și a devenit o prioritate pentru sistemul de sănătate global. Pentru aplatizarea curbei numărului de cazuri în creștere la nivel național, identificarea prezenței este fundamentală, motiv pentru care s-a apelat la cea mai fiabilă metodă de testare, și anume, RT-PCR. 

În prezent, testele rapide ajută la izolarea rapidă a cazurilor de COVID-19, prin identificarea prezenței proteinelor coronavirusului. Cu toate acestea, testul RT-PCR rămâne standardul de diagnostic al infecției cu virusul SARS-CoV-2. Identificarea virusului se face chiar și în concentrații scăzute și în lipsa simptomelor la pacient, ceea ce dovedește acuratețea rezultatelor comparativ cu alte metode de testare. 

Testarea RT-PCR la Poliana

Încă de anul trecut, furnizorul de analize medicale a inaugurat primul laborator de biologie moleculară din rețeaua proprie. În această nouă unitate dotată cu aparatură ultraperformantă, pentru rezultate de înaltă precizie, se efectuează și teste RT-PCR pentru diagnosticarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Așadar, Poliana contribuie la creșterea capacității de testare, și se implică în procesul de intensificare a eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19 la nivel național. 

Poliana livrează servicii complexe prin rețeaua  de laboratoare medicale proprii, 20 puncte de recoltare și 2 policlinici. Prețurile analizelor medicale din portofoliul Poliana sunt accesibile persoanelor cu venituri mici și medii. În plus, rețeaua se află în contract cu CJAS din județele unde are puncte de recoltare. Prin urmare, pacienții beneficiază și de analize medicale decontate atât de Casele de Asigurări de Sănătate Județene.

În laboratoarele Poliana, peste 1500 de analize medicale sunt accesate de peste 200.000 de pacienți anual. Capacitatea de analiză a probelor recoltate într-un an este de peste 3 milioane, iar echipamentele în dotare sunt acreditate prin certificări de calitate ISO 9001 și certificare de calitate pentru Laboratoare RENAR.

De asemenea, în policlinicile Poliana putem apela la specialiști în endocrinologie, dermatologie, medicină internă, neurologie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, medicină de familie, medicina muncii, geriatrie și gerontologie. Pentru analize medicale complete avem la dispoziție pachete precum cele de endocrinologie, de screening anual la adulți, de screening tumoral la femei și la bărbați, de evaluare hormonală, dar și de cele pentru profilul lipidic și profilul Torch.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial