(P) Cum să obții un living modern cu un buget redus?

Bugetul redus și design-ul interior modern nu sunt două concepte ușor de folosit în aceeași propoziție. Dar cu toate acestea, există câteva trucuri la care poți apela pentru a obține aspectul dorit chiar și cu bani puțini. Cu doza potrivită de creativitate, chiar și cele mai sălbatice vise legate de aspectul living-ului tău pot deveni realitate. 

Design-ul interior este o artă. Dar în general, designerii de pretutindeni sunt niște artiști cărora le place să vorbească despre pasiunea lor și nu de puține ori oferă detalii interesante despre secretele meseriei. De la o mână proaspătă de vopsea și până la poziția pe care ar trebui să o aibă canapeaua dintr-un living, noi am adunat cele mai bune sfaturi și am creat acest articol la care să te raportezi pentru a-ți lua porția de inspirație.

Iată care sunt 7 din cele mai simple trucuri pe care le poți pune în aplicare chiar și cu un buget redus, pentru a transforma un living monoton, într-unul al cărui loc este în reviste.

  7 Metode prin care să îmbunătățești aspectul living-ului tău

#1 Incepe de la mobila

Consultă diverse stiluri de mobilă living ACAJU.ro, alege ce îți place și pornește de acolo. Nu este nevoie să investești mult în mobilierul de sufragerie și ține minte că un start bun poți să-l ai și cumpărând doar o canapea și un televizor. Sau dacă spațiul îți permite, optează pentru două canapele din colecția ACAJU.ro și mai mult ca sigur vei obține o sufragerie extrem de confortabilă, deopotrivă apreciată de locatari și musafiri.

#2 Adaugă o pată de gri

Griul nu este o culoare atât de banală așa cum dă impresia la prima privire. Vopsind în gri doar și un perete, acesta va da camerei o notă de bun gust. Griul este o culoare matură, dar nu neapărat sobră și poate deveni chiar jucăușă, dacă se află în contrast cu roșu, galben, sau verde. Orice obiect se vede mai bine pe un fundal gri și o sufragerie cu elemente de această culoare denotă eleganță.

Dacă vopsirea unui perete în gri reprezintă un deraj prea mare, un efect asemănător îl poți obține cu un covor gri, draperii gri, sau o bibliotecă minimalistă, de aceeași culoare. 

#3 Lasă spațiu între mobilă și perete

Mai ales dacă sufrageria ta este minimalistă, nu lipi mobila de perete. Dacă dimensiunile camerei îți permit, ideal ar fi să se poată treacă prin spatele canapelei, iar biblioteca pentru cărți să fie de dimensiuni reduse și să stea perpendicular cu peretele. Astfel, interiorul va părea mult mai aerisit și întregul ansamblu mai minuțios gândit.

De asemenea, chiar și în încăperi mici, încearcă să împarți spațiul disponibil în zone. De exemplu, amenajează o zonă de citit, una de uitat la televizor și dacă ai loc, una de luat masa. Astfel vei da impresia de mai multă bogăție prin numărul de detalii. Păstrează dimensiunile mobilei la un nivel modest și vei vedea că merge de minune.

#4 Concentrează-te pe accesorii

Când vine vorba de decorul sufrageriei, totul începe de la câteva piese statement și se continuă cu detaliile. Amintește-ți cum este să colinzi un magazin de design interior sau un show room de mobilă. Niciuna din piese nu este pusă acolo pur și simplu și pentru a ieși în evidență și a face poftă potențialilor cumpărători, este înconjurată de tot felul de accesorii.

Pernele decorative cu fețe din diferite materiale, vazele și bibelourile minimaliste, cactușii în ghivece de diferite forme geometrice, plantele aeriene, sau chiar cărțile cu coperți atractive pot fi câteva elemente de decor care să dea personalitate living-ului.

Pe de altă parte, nu pune orice, doar ca să fie. Rezumă-te strict la obiectele care îți plac cu adevărat și nu înșirui piese de decor primite de la alții doar din obligație.

#5 Adaugă o doză de neprevăzut

Tot de la ACAJU.ro poți cumpăra pentru linving-ul tău un scaun colorat sau un alt obiect de mobilier cu preț rezonabil care nu are ce căuta într-un living, dar folosit ingenios îi dă personalitate. Un scaun fără spătar de exemplu, folosit ca suport pentru flori sau cărți dă impresia de ingeniozitate și umple spațiul cu un element surpriză plăcut.

Sau în loc de tradiționala comodă pentru televizor, poți folosi alt obiect de mobilier cu o suprafață plană îndeajuns de încăpătoare care să servească același scop.

#6 Pune accent pe lumină

Când vine vorba de design interior, există două lucruri gratuite de care ar trebui să profiți la maxim. Primul din ele este reprezentat de prezența plantelor verzi și cel de-al doilea de lumină. Dacă îți plac plantele, fă rost de una exotică, cu frunze mari și de o nuanță de verde cât mai deschis. Prin culoarea sa, ea nu va acapara întreg interiorul, dar va fi îndeajuns de prezentă încât să adauge puțin suflet, ca element viu al încăperii.

Lumina pe de altă parte, trebuie primită înăuntru prin ferestre curate și perdele din țesătură rară care să nu obtureze pătrunderea razelor de soare. La lăsatul serii pe de altă parte, lumânările parfumate și lămpile în punctele cheie ale încăperii crează o atmosferă cu mult mai încântătoare decât tradiționala lustră atârnată de tavan.

#7 Fă ordine zi de zi

Oricât de mult acent ai pune pe investițiile în mobilă și accesorii, în cele din urmă, la fel de mult contează și felul cum îți păstrezi living-ul. Fiind probabil cea mai folosită încăpere din apartament, living-ul capătă rapid un aspect dezordonat dacă lucrurile din el nu sunt ordonate periodic. Am vorbit mai devreme despre segmentarea spațiului, dar trebuie să adăugăm faptul că, pe cât posibil, în living nu ar trebui să existe o zonă de lucru și mai ales un birou cu desktop. Astfel de spații arată cel mai dezordonat și strică aspectul living-ului.

Nu aștepta până simți nevoia de o gură de aer proaspătă pentru că nu mai suporți dezordinea din casa ta. Fă ordine zi de zi, chiar și cinci minute înainte de a merge la culcare, nu strânge multe obiecte inutile sau care nu te reprezintă și astfel îți va fi mult mai simplu să obții un living modern cu bani puțini.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial