(P) Cum să dormi bine la vârsta a treia. Urmează aceste sfaturi și nu vei mai face nopți albe!

Este știut faptul că odată cu înaintarea în vârstă somnul de noapte nu mai este la fel de bun ca în tinerețe, deși persoanele în cauză desfășoară activități solicitante zilnic. Nu lăsa ca tulburările de somn să-ți strice nopțile! Uite cum poți să dormi bine și la vârsta a treia!

Ai ajuns la vârsta a treia și te gândești că este normal să suferi de lipsa somnului pe timpul nopții? Ei bine, nu! Organismul tău are nevoie de odihnă pentru o bună sănătate fizică și emoțională. Așa că fă tot posibilul să-ți asiguri orele de odihnă pe timpul nopții, mai ales că cei care sunt privați de somn se confruntă cu tulburări de atenție și de memorie, depresie, boli cardiovasculare, diabet, probleme de greutate. Iată care sunt pașii de urmat pentru o bună calitate a somnului, indiferent de vârstă!

1.Evită substanțele excitante

Nu mai consuma cafea după ora prânzului și nici alcool seara. De asemenea, renunță la fumat sau rărește-l cât poți de mult. Atât cafeaua, cât și băuturile tari și tutunul conțin substanțe excitante care duc la apariția tulburărilor de somn.

2.Petrece timp în aer liber

 Asigură-te că petreci zilnic 1-2 ore în aer liber. Dacă mai este și soare și te încarci cu vitamina D naturală, atunci și mai bine pentru tine. Lumina naturală contribuie la buna desfășurare a activităților de peste zi, astfel încât să dormi mai profund noaptea. În sezonul rece, și aerul tare este benefic și te ajută să te odihnești mai bine pe timpul nopții.

3.Fă-ți un program regulat de somn

E bine să respecți aceeași oră de culcare seara și aceeași oră de trezire. Totodată, renunță la somnul de prânz, care te va împiedica să adormi seara la ora stabilită și îți va influența și calitatea somnului din timpul nopții. 

4.Înlătură gândurile negative

Nu permite ca gândurile negative să te acapareze înainte de ora de somn. Rezolvă-ți problemele stresante pe cât posibil din timpul zilei, astfel încât seara să fii deja liniștită și cu toate treburile urgente terminate. Dacă nu ai reușit să le gestionezi așa cum trebuie, apelează la ajutorul sau sfatul unui prieten bun. Discuția cu el te va liniști și vei putea să dormi fără grija zilei de mâine. 

5.Ia-ți o saltea de bună calitate și o pernă ortopedică

Calitatea saltelei de pat este foarte importantă pentru un somn odihnitor pe timpul nopții. Cu noile tehnologii de realizare a saltelelor, poți beneficia de cea mai bună odihnă de care ai nevoie. Caută în mulțime de oferte saltele și alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. La Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor vei găsi o gamă variată, atât de saltele, cât și de perne, de care te vei bucura mulți ani, datorită calității lor superioare. De exemplu, salteaua Figaro este o saltea premium confecționată din spumă cu memorie, spumă gel cu efect de răcorire și spumă cu memorie pentru oferirea celei mai bune poziții de dormit. Are fermitate – medie spre tare, două fețe, topper încorporat, plus material textil de lux semnat de designerul Pierre Cardin cu tratament antibacterian. Spuma cu memorie răspunde mai întâi la presiune și apoi la căldură – acest lucru este important în lunile de iarnă când temperatura camerei este mai scăzută. Datorită saltelelor Magniflex din spumă cu memorie, te veți simți relaxată imediat ce te vei întinde pe suprafața saltelei. Acest material distribuie uniform greutatea corpului și, totodată, ușurează tensiunea acumulată în umeri, spate și picioare. Spuma gel distribuie uniform greutatea corpului și garantează un mediu constant uscat. Proprietățile termoregulatoare, împreună cu cele ale spumei cu memorie, îți permit să te simțiți relaxată, indiferent de temperatura camerei sau de anotimp. Este o saltea cu garanție pe viață!

La capitolul perne, poți opta pentru modelul Virtuoso, o pernă moale, fabricată din spumă Mallow cu proprietăți antiinflamatorii și husă cu design italian prevăzută cu fermoar. Aceasta oferă un sprijin corect pentru cap și asigură un somn liniștit. Nucleul este realizat din spumă Malva – cu extract din planta Malva care are proprietăți anti-inflamatorii, de calmare și care aduce beneficii pentru sistemul nervos. Husa este prevăzută cu fermoar pentru îndepărtarea ușoară și spălarea până la 40 ° C. Este tratată împotriva acarienilor și a bacteriilor. Pentru igiena maximă a mediului de dormit, perna are și o husă interioară suplimentară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial