(P) Cum să amenajezi camera unui adolescent ca să se simtă bine

Copilul tău a crescut și nu mai este micuțul de odinioară care iubea jucăriile de pluș, mașinuțele sau păpușile. Acum este adolescent și are nevoie de mai multă intimitate ca oricând. Așa că respectă-i spațiul interior și amenajează-i-l pe plac, astfel încât să stea cu drag în camera lui.

Camera și spațiul lui sunt foarte importante pentru un copil ajuns la vârsta adolescenței. Aici doarme, aici visează cu ochii deschiși, aici citește, se joacă pe telefon, își primește prietenii și își face temele, așa că trebuie să fii foarte atentă la detalii atunci când îi alegi obiectele de interior. 

Pereți colorați, obiecte colorate

Optează pentru culoare în camera adolescentului. Și așa trăiește el tot felul de transformări și are tot felul de toane, așa mai domolești din ele cu o cameră veselă și colorată. Poți opta pentru un perete în culoarea lui preferată, dacă știi că are una sau poți pune pe pereți tablouri cu rame colorate, ori să folosești un covor plin de culoare. Nu exagera totuși cu culorile și nu le amesteca. Optează pentru un joc de maximum 3 culori diferite, dar care să se potrivească între ele. Și neapărat, discută cu el ce anume îi place și îl binedispune. Numai așa vei reuși să-i faci o cameră pe placul lui.

Patul, salteaua și lenjeria de pat

Patul este principalul obiect din camera unui adolescent. Trebuie să fie în primul rând pe dimensiunea lui de copil mare, să fie confortabil, și în acest sens are nevoie de o saltea de pat de bună calitate. Oasele lui sunt în creștere și are nevoie de o poziție corectă la somn. Poți alege o saltea din oferta de saltele Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor, la dimensiunea dorită. Poate fi o saltea pat 160×200 sau 120×200 sau 90×200, orice dimensiune se potrivește patului ales. De exemplu, salteaua Arte este o saltea cu fermitate medie, cu nucleu de spumă de înaltă elasticitate și cu un strat volumetric de 2 cm de spumă cu memorie pe o parte a saltelei. Salteaua Magniflex oferă un suport stabil pe toată durata somnului și contribuie la o odihnă optimă. Aduce un sentiment suplimentar de relaxare și mai are și husă cu fermoar pe ambele părți. Țesătura are un design florentin rafinat și este moale și catifelată la atingere.

În privința lenjeriei de pat, alege un design modern, care să se potrivească stilului său. Dacă e băiat și este pasionat de jocuri pe calculator, poți alege o astfel de tematică sau dacă este pasionat de mașini, atunci îți va fi și mai ușor să găsești ceva potrivit cu un astfel de imprimeu. Dacă este fată, atunci puteți alege chiar împreună lenjeria dorită. Cu siguranță îi cunoști gusturile și stilul personal.

Biroul

Trebuie să fie unul de dimensiuni generoase. Ca adolescent, mai ales dacă este unul studios, va petrece mult timp la birou. Are nevoie de organizator, de sertare și de accesorii de papetărie. Se știe că mulți adolescenți obișnuiesc să deseneze, să picteze sau pur și simplu să scrie vrute și nevrute.

 Dulapul

Ar putea să fie foarte bine în ton cu tăblia de la pat sau cu biroul, dar totodată, poate fi și ceva diferit. Poate fi chiar pata de culoare din cameră. Asigură-te că e dotat cu suficiente sertare și umerașe, mai ales că adolescenții sunt pasionați de modă și obișnuiesc să aibă multe haine. De asemenea, dacă nu ai prea mult spațiu în cameră, aplică-i pe ușa dulapului și o oglindă mare, în care să se poată admira mai bine.

Un puf

Puful de stat pe jos, la relaxare poate fi un alt element din camera sa. Se va trânti pe el ori de câte ori va avea chef să se destindă cu o carte, cu tableta, laptopul sau blocul de desen.

Draperii opace

Pentru mai multă intimitate pune-i la ferestre niște draperii opace, care să se potrivească stilului din camera sa.

Corpuri de iluminat

Acestea pot fi poziționate în tavan, pe podea, deasupra patului, la birou sau în nișe, dacă există așa ceva în camera pe care o amenajezi. Cumpără-i mai multe! Pot fi spoturi pe perete, un lampadar, o veioză deosebită cu design neapărat modern, lumânărele electrice etc. Adolescenții iubesc lumina artificială, iar diferitele intensități ale mai multor corpuri de iluminat îi vor fi de folos. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial