(P) Cum să alegi proiectul de mobilier și decoratiuni potrivit restaurantului tău?

(P) Cum să alegi proiectul de mobilier și decoratiuni potrivit restaurantului tău?

Orice antreprenor știe cât de important este să consulți mai multe proiecte de restaurante înainte de a lua o decizie, astfel încât să poți ajunge la ceea ce îți dorești. Nișa restaurantelor, a cafenelelor și a altor localuri din domeniul HoReCa este una foarte dezvoltată și competitivă. Tocmai de aceea, bogăția meniului și gustul de neuitat al preparatelor nu sunt întotdeauna suficiente pentru a câstiga cât mai mulți clienți, ci este nevoie și de un design special și o atmosferă plăcută a locului. 

Atunci când vorbești despre niște proiecte de restaurante iei în calcul atât amenajarea locului, tematica acestuia, cât și meniul și serviciile oferite. 

Caracteristicile unui proiect de restaurant

Este foarte bine știut faptul că la finalul unei cine sau a unei ieșiri cu prietenii, părerea clienților este influențată de întreaga experiență oferită de restaurantul respectiv. Aceasta este ideea principală de la care trebuie să ia naștere un proiect bine pregătit, precum modelele de proiecte HoReCa de la IdaShop.

Un proiect bine gândit trebuie să aibă în vedere strânsa legătură dintre caracteristicile principale: calitatea preparatelor, amenajarea și atmosfera creată, servirea și bineînțeles, prețurile.

Atunci când vine vorba de designul interior, există câteva aspecte asupra cărora fiecare proprietar din domeniul HoReCa ar trebui să acorde atenție.

    1. Tematica. Există foarte multe restaurante care se aseamănă între ele, iar dezavantajul lor este că nu vor ieși niciodată în evidență cu adevărat. Tocmai de aceea, este important ca localul tău să vină cu o poveste, cu un specific al designului care să se potrivească și cu preparatele. Ține cont totuși că trebuie să fie o poveste cu care să fii mulțumit pe termen lung, pentru că nu ar fi potrivit să faci un rebranding la scurt timp după ce tocmai te-ai lansat.
    2. Calitatea mobilierului și a decorațiunilor. Mobilarea unui local este o investiție costisitoare, așa că cel mai bine ar fi să te orientezi încă de la început către lucruri calitative care să reziste în timp și care să se întrețină ușor. Indiferent că vorbim despre mese, scaune sau tapet de restaurant, acestea trebuie să fie din materiale de calitate atât pentru a nu face o impresie proastă, cât și pentru a nu fi nevoie să le schimbi prea des.

 

  • Funcționalitatea este esențială și ea. Da, aspectul este important, însă să ai spații bine compartimentate și ușor de folosit este la fel de important. Nu încărca spațiul cu prea mult mobilier sau decorațiuni astfel încât clienții să nu stea înghesuiți la mese.

 

Tipuri de mobilă și decorațiuni potrivite unui restaurant de lux

Există o gamă largă de stiluri de mobilier și decorațiuni pentru restaurante, însă tu trebuie să alegi unul singur în funcție de tema și specificul afacerii tale. 

Pentru a te asigura că locația ta va fi una de lux trebuie să pui accent pe calitatea lucrurilor, pe rezistența acestora, dar și pe aspect. 

Nu există o formulă minune care îți poate garanta succesul în ceea ce privește mobilierul și decorațiunile. Totul constă în gusturile tale, bugetul alocat și îmbinarea cât mai plăcută a lucrurilor.

Beneficiile unui proiect de designer pentru o locație de top

Beneficiile unor proiecte de restaurante precum proiecte HoReCa de la Ida Shop pot fi împărțite atât din punct de vedere al economisirii timpului, cât și al obținerii rezultatului dorit.

Atunci când apelezi la un designer, te asiguri că locația ta va fi una de top care să respecte atât condiții obligatorii pentru funcționare, să ofere o experiență plăcută prin amenajarea și ambianță, dar să fie și practică. Pe scurt, un proiect de designer va îmbina utilul cu plăcutul.

În plus, vei avea acces la sfaturi și îndrumări ale unui specialist atât în combinațiile de culori, texturi, plasări ale mobilierului, cât și în alegerea decorațiunilor precum tapet pentru restaurant sau obiectele de iluminat.

La final, ideea ta va prinde contur fără ca tu să fi fost foarte stresat sau nevoit să aloci prea mult timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial