(P) Cum poți da o nouă viață cărților tale?

Dacă ești pasionat de lectură, cu siguranță te-ai confruntat cu situația în care nu ai mai avut suficient spațiu pentru depozitarea cărților. Atunci când ești cititor împătimit, orice loc din casă se poate transforma într-un spațiu destinat cărților. Multe dintre cărti, însă, după ce au fost citite, nu vor mai fi niciodată deschise și vor aștepta cuminți pe rafturile bibliotecii arhipline să le oferi un nou scop și să decizi care va fi următorul capitol din povestea lor.

Indiferent că ai moștenit biblioteca părinților sau că ai făcut o selecție a cărților de care te poti despărți și te întrebi cum ai putea să le oferi o nouă viață, vei afla răspunsul în rândurile următoare.

Vânzarea cărților către un anticariat este o metodă mai puțin cunoscută publicului larg, însă are o varietate mare de avantaje, printre care și acela că oferă o viață nouă cărților pe care tu le-ai citit cu atât de mult drag.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să contactezi un anticariat care se ocupă cu achiziția cărților vechi. Suni la numarul afișat pe site și în funcție de numărul de cărți pe care dorești să îl vinzi, vei primi informații asupra modalității în care se va desfășura achiziția. 

Unul dintre beneficiile pe care le obții atunci când alegi să-ți vinzi cărțile unui anticariat este evaluarea corectă a volumelor la care dorești să renunți. De asemenea, nu plătești nimic pentru deplasarea echipei de achiziții care va veni la domiciliul tău pentru a-ți cumpăra și ridica cărțile la finalizarea achiziției. Alte avantaje pe care este important să le menționăm sunt:

Obții un pret corect pentru cărțile tale

Echipa care se ocupă de achiziționarea cărților este formată din oameni pasionați, cu experiență în domeniu, astfel că evaluarea facută la fața locului va fi una corectă si conformă.

Vei avea bani pentru noi cărți

Vei putea folosi banii obținuți din vânzarea cărților care pentru tine doar ocupau un spațiu inutil, ca să îți cumperi noi titluri pe care le râvnești și ai astfel posibilitatea să îți dezvolți cunoștințele și să te bucuri de plăcerea lecturii.

Vei face un om fericit

Asa cum pe tine te-a bucurat să citești pentru prima dată o carte care te-a impresionat, la fel de entuziasmat va fi și cel care va cumpăra titlul la care tu ai renunțat și care a fost pus în vânzare. Multe dintre cărți nu se mai găsesc pe piață la nicio editură și în nicio librărie, astfel că există mulți cititori pasionați care sunt în căutarea titlurilor de care tu nu mai ai nevoie. 

Contribui la istoria personală cărților 

Cărțile sunt valoroase nu numai datorită informațiilor pe care le oferă, ci și pentru beneficiile pe care le-au adus umanității de-a lungul anilor și, totodată, pentru satisfacția pe care o ai după ce le citești și le poți împărtăși cu alți pasionați de lectură, care la rândul lor au o istorie la fel de îndelungată precum cărțile. În același timp, plăcerea de a citi și de a le oferi și altora oportunitatea de a se bucura de cărțile tale îți aduce și satisfacții financiare. 

Poți vinde cărți din orice domeniu

Dacă te gândești la faptul că există cărți în biblioteca ta care nu ar prezenta interes, te informăm că anticariatul cumpără cărți din toate domeniile: artă, știință, filosofie, psihologie, dezvoltare personală etc.  

Tu decizi ce vei face cu cărțile la care dorești să renunți, însă dacă beneficiile vânzării către un anticariat te-au convins să faci asta, nu ezita să iei legătura cu echipa de achiziții și află cât valorează cărțile la care dorești să renunți. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial