(P) Cum cureți și întreții profesional pensulele pentru machiaj?

Deoarece ne confruntăm cu problema îngrijirii și dezinfectării pensulelor, astfel încât acestea să reziste cât mai mult în trusa noastră de makeup, ne-am gândit că ar fi util să-ți povestim puțin despre modul de curățare și soluțiile potrivite pentru îndepărtarea fardurilor uscate cât și a celor cremoase.

Este absolut necesar și important să cureți pensulele după fiecare utilizare deoarece astfel poți evita dezvoltarea bacteriilor și a impurităților din perii pensulelor. Trebuie să știi că urmând un ritual de îngrijire al pensulelor, eviți să contaminezi fardurile cu reziduurile adunate pe perii acestora și, de asemenea, poți obține o aplicare mai bună a produselor de machiaj. În plus, pensulele vor avea o durabilitate mai lungă în timp și ne putem bucura mai mult de ele.

Pensulele pentru machiaj ar trebui păstrate într-un etui special creat pentru acestea pentru a-și păstra forma și funcționalitatea în forma inițială. Dacă le păstrezi alături de alte produse de machiaj, riști să se murdărească și să se deterioreze perii, iar pe viitor nu le vei mai putea utiliza sau vor fi mai greu de utilizat.

Pentru început, trebuie să știi faptul că pensulele din păr natural precum sunt cele din păr de capră sau de veveriță trebuie curățate diferit față de cele din păr sintetic. Pensulele din păr natural au pori, prin urmare rețin sebumul și bacteriile, de aceea este important să le cureți temeinic pentru a nu risca să încarci tenul și să dezvolți bacterii. Dacă pensulele sunt murdare, în special cele cu care aplici produse lichide, riști să obții o aplicare cu pete și total neuniformă.

Pentru o curățare intensă și o reîmprospătare a pensulelor, îți recomandăm să le speli o dată pe săptămână sau maxim la două săptămâni. Întâi umezește-le cu puțină apă călduță, apoi folosește un săpun antibacterian și masează-le ușor în palme fără să aplici o presiune prea mare pentru a nu le deteriora. Pentru a rămâne moi și catifelate la atingere, poți folosi un șampon pentru bebeluși. Apoi clătește-le și fii sigură că elimini tot surplusul de șampon și le scurgi foarte bine fără să tragi prea tare de firele de păr. La final poți să le pui pe un prosop curat la uscat sau pe un suport de pensule. În aproximativ 6-8 ore pot fi gata pentru a fi din nou folosite.

Îți oferim două variante de curățare a pensulelor,  potrivite atât pentru îndepărtarea  produselor uscate și prăfoase cât și pentru îndepărtarea produselor cremoase și rezistente:

Soluție curățare pensule makeup Cupio

Este o soluție care curăță în profunzime pensulele, menține și protejează părul pensulei de machiaj și este creată după o formulă specială de uscare rapidă. Poate fi folosită atât pentru pensulele din păr natural cât și pentru cele din păr sintetic. În plus, conține ulei de eucalipt, care lasă un parfum răcoritor și plăcut, iar după folosire pensulele rămân moi și curate, asigurând o igienă oprimă.  Pensula poate fi folosită în 30 de secunde.

Soluție pentru pensule makeup Cupio Easy Pro

Este o soluție purificatoare pentru degresarea pensulelor, cu uscare rapidă și este recomandată pentru îndepărtarea produselor cremoase cum sunt fardurile cremă, gelurile sau eyelinerele. Funcționează foarte bine și pentru produsele waterproof care sunt mai greu de îndepărtat. Easy Pro nu conține alcool sau parabeni, împrospătează și protejează părul natural sau sintetic al pensulelor. Este de preferat să o utilizați pentru curățarea pensulelor sintetice cu care se aplică de obicei produsele cremoase.

Modul de curățare al pensulelor este foarte simplu și rapid. Aveți nevoie de un șervețel de hârtie, o pensulă murdară și o soluție pentru curățare. Poziționăm pensula pe un șervețel, pulverizăm 2-3 pufuri din soluție direct pe pensulă de la o distanță de 5-6 cm, iar apoi prin mișcări circulare (pentru pensulele rotunde) și mișcări succesive stânga –dreapta (pentru pensulele plate), curățăm pensula . Dacă mai este nevoie putem repeta procesul până când pensula rămâne perfect curată. Este foarte important să nu punem presiune atunci când curățăm pensulele pentru că riscăm să deteriorăm pensula. Mișcările trebuie să fie foarte ușoare până nu mai rămâne deloc produs pe șervețel.

În concluzie, pentru a-ți păstra tenul curat și pentru a te feri de bacterii, este foarte important să acorzi câteva minute pentru a-ți igieniza pensulele. Dacă mai dorești să vezi astfel de articole utile, tot ce trebuie să faci este să urmaresti blogul Cupio.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete