(P) Cum alegi vinul pentru masa de Paște, în funcție de carnea servită la felul principal

regulă generală, carnea albă se potrivește cu vinul alb, iar carnea roșie cu sortimentele de vin roșu. Indiferent ce meniu alegi pentru ospățul de Paște, la FineStore găsești o selecție bogată de băuturi alcoolice pentru toate gusturile și toate bugetele, iar o comandă online te va scuti de hoinaritul prin magazine și de cozile din această perioada.

Curcan în loc de mielul tradițional?

Carnea de curcan se asociază perfect cu vinurile roșii seci, precum Fetească Neagră. Un vin Tohani Apogeum poate fi, prin urmare, o alegere mai mult decât inspirată pentru a fi servit împreună cu felul principal, dacă alegeți gătiți curcan în loc de miel pentru Paștele 2021.

Nu este greșit, însă, nici pregătiți un vin alb cu corpolentă medie, deoarece carnea de curcan este una slabă.

Friptură de curcan cu vin roșu, vedeta mesei de Paște 

Pentru a prepară cea mai gustoasă și apetisantă friptură de curcan pentru Paște aveți nevoie de un vin roșu, care îi va da o savoare aparte. Pulpele de curcan vor capătă o crusta rumenă și crocantă, aurie-maronie, iar carnea va fi zemoasă și fragedă și se va topi pur și simplu în gură. 

Pulpele sărate și condimentate se gătesc la foc mediu spre mare în ulei încins, timp de 10 minute, până capătă o crustă aurie-maronie. Ulterior se vor căli în ulei ceapă, morcov, țelină și ardei gras, iar când acestea s-au înmuiat se adaugă usturoi zdrobit, cimbru și rozmarin; urmează două căni de vin roșu sec și totul se fierbe aproximativ 5 minute, pentru că vinul să scadă la jumătate, iar apoi se completează cu supă de oase sau apă și se așteaptă că totul să dea din nou în fiert. Deasupra sosului cu legume se așază pulpele de curcan, astfel încât jumătate să se afle deasupra legumelor, iar vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 135 de grade, unde se lasă până când pielea de deasupra capătă o culoare ușor maronie, iar carnea s-a pătruns bine.

Carnea de miel cere vin roșu

Dacă gătiți și curcan, dar și miel, pentru cei care iubesc savoarea să și nu își imaginează Paștele fără ea, un vin roșu, cu corpolență mare, nu trebuie să lipsească din meniul de băuturi. Sec și tare, un Chardonnay Sauvignon sau un vin negru de Purcari vor pune și mai mult în valoare măiestria cu care ați gătit și vor oferi experiențe gustative deosebite în aceste zile de sărbătoare.

Poate că vinul roșu vi se pare o alegere riscantă și care ar putea să nu fie pe placul celor care va calcă pragul, așa că e bine să știți că și cu un vin rose jucați pe teren sigur, chiar dacă nu se supune întru totul regulilor maeștrilor artei culinare. În plus, nu uitați că gusturile nu se discută și că vinul cel mai bun pentru orice tip de carne este mereu cel pe care îl ai sau pe care obișnuiești să îl bei cu plăcere cu fiecare ocazie.

Pe FineStore găsești o gamă bogată de sortimente și soiuri de vin, românești sau internaționale, care îți pot oferi adevărate călătorii senzoriale în aceste zile. Nu uitați nici de o sticlă de vodcă sau de un brandy deosebit care vor ușura digestia după o masă copioasă sau de o șampanie pe care o puteți servi fie că aperitiv, pentru a dezmorți atmosfera, fie că deșert.

Specialiștii FineStore au pregătit o gama largă de băuturi alcoolice numai bune de servit alături de bunătățile pregătite pentru Sărbătorile Pascale sau chiar de făcut cadou de Iepuraș persoanelor care merită un semn de apreciere și recunoștință. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial