(P) Cum alegi un cadou potrivit?

(P) Cum alegi un cadou potrivit?

Să le mulțumim acum păgânilor care au lansat așa zisa modă de a oferi cadouri celor pe care îi stimăm? Se întâmpla în vremurile de demult când erau oferite ofrande zeilor, pentru ca aceștia să aibă milă de muritori. Poate că acum, mai cizelaţi fiind, oferim cadouri fără scop, din pură plăcere, dar sigur este chiar greu de găsit ceva potrivit.

Alegerea unui cadou a stat mereu sub semnul confuziei? Nu chiar, întrucât mai mult în ultimii ani publicul a început să simtă nevoia de a explora mai multe opțiuni. În stil clasic se oferă cărți, flori, pachete delicioase sau coșuri cadou. Atunci când dorim să spargem tiparele și să alegem un cadou altfel inevitabil ne lovim, culmea, de confuzie.

Să înțelegem motivul

Cel mai adesea se spune că un cadou se alege ținând cont de ocazie. Firea umană însă face că totul să pară mai complicat. Explicația este și una psihologică și ține de faptul că suntem obligați la triplu: dăruim pentru că trebuie, din obligația de a oferi și a primi la rândul nostru.

Pare deja că plecăm la drum cu un bagaj de presiune despre ce poate fi ales încât mesajul dorit să fie cel potrivit. Apar pe parcurs și alte referințe ce se impun, de la preț la ocazie, relația cu destinatarul etc.

Micul ghid ajutător

În încercarea de a evita momentele jenante și situațiile în care ne alegem doar cu un mulțumesc forțat sau cu aprecierea intenției și nimic mai mult, iată ce ar putea conta în alegerea unui cadou potrivit – bonus, opțiuni și  inspirație oferite de la  giftexpress.ro.

Nimic ales la întâmplare

Cadoul ales exprimă în cele din urmă și ceva despre cel care face acest gest. Evita să pari că ai fost dezinteresat/ă de cauză și ai ales orice, la întâmplare. Trebuie să te străduiești să găsești ceva mai mult. Mai bine un coș cu dulciuri cum găsești la Gift Express – poate fi oricând o alegere bună pentru că, să fim sinceri, cine nu apreciază un produs bun, de consum, ce răsfață papilele gustative?

Acordă atenție detaliilor

Trebuie să te interesezi despre ce cumperi și să explici cum funcționează. Este un alt mod de a demonstra că nu ai ales nimic la întâmplare și că ai acordat atenție modului în care acel cadou poate fi chiar util. Spre exemplu un ceas de birou, cu încărcător wireless încorporat poate fi o idee bună. Află și cum poate fi pus în funcțiune, setat și utilizat, pentru a ști ce să explici destinatarului.

Dacă alegi varianta de la Gift Express, unde ambalarea este cadou, descoperă aspecte despre funcționalitatea device-ului din cadrul paginii, pentru că nu vei mai putea desface pachetul atunci când îl primești.

Momentul oportun

De fapt despre momente și poveștile care au sens în viețile noastre se rezumă toată aventura și efectul unui cadou. Așadar, trebuie ales cadoul care este relevant până la urmă cu un moment anume. Sărbătoriți o realizare, un succes, o reușită profesională sau personală? Acest lucru poate fi un bun motiv pentru a personaliza un cadou, cu un mesaj bine intenționat. La Gift Express spre exemplu se pot grava sau picta mesaje pe sticle de vin. Cum sună o astfel de idee?

Cât despre timpul potrivit pentru a înmâna un cadou, acest lucru pare să fie și provocarea finală. Dacă totul a decurs bine, mai rămâne un singur pas până la reușita finală. Acest lucru înseamnă că trebuie ales un moment în care destinatarul îți acordă atenție. Cadoul nu este unul anunțat, publicul  – dacă există – nu trebuie reținut, astfel încât cadoul trebuie înmânat cu un gest simplu. Eticheta unor evenimente este de a nu oferi cadoul personal, ci de a-l lăsa într-un loc special amenajat, dar musai să fie semnat de către cel care îl oferă.

Cadoul nu trebuie ales pentru sine și nici oferit ca un trofeu, pe principiul orgoliului bine hrănit când în văzul lumii primești mulțumiri pe măsura efortului depus de a alege un cadou. Răsplata vine numaidecât sub alte forme. Așadar avem nevoie de intuiție, de bun gust, de o sursă bună și care inspiră, cum este Gift Express și câteva repere despre cum trebuie să oferim cadoul. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial