(P) Cum alegi o vestă de blană de calitate?

(P) Cum alegi o vestă de blană de calitate?

Hainele de blană sunt un must have al prezentului, fiind articole vestimentare chic, glamour și foarte sofisticate. În magazinele de profil se găsesc veste de blană naturală pentru femei și bărbați confecționate din diverse tipuri de blănuri, și chiar dacă au un preț mai ridicat spre deosebire de cele din piele ecologică, sunt rezistente în timp, putând fi purtate ani la rând fără să își piardă din valoare, și se asortează foarte bine cu diverse stiluri vestimentare. 

Când te decizi că este momentul ideal să îți achiziționezi o jachetă damă din blană e important să ții cont de câteva criterii. Esențial este să fii atentă la calitatea pielii. Există situații când hainele de blană prezintă imperfecțiuni datorită faptului că pielea nu este de cea mai bună calitate. Fie au o suprafață neregulată, fie un aspect plușat. 

Un alt criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când achiziționezi o jachetă sau vestă blană damă de la Vesa este reprezentat de firele de păr. Indiferent de tipul jachetei de blană (vulpe, nurcă, raton, iepure și altele) este important să aibă o suprafață netedă și lucioasă, iar firele de păr să nu rămână lipite unele de altele. 

Finisajul este un criteriu la fel de important deoarece cusăturile hainelor de blană trebuie să fie uniforme, atât pe exterior, cât și pe interior. Designul și culoarea sunt criterii care țin mai mult de preferințele fiecărei doamne, prin urmare nu există un anumit standard impus.  

CUM ÎNTREȚII CORECT JACHETELE ȘI VESTELE DE BLANĂ NATURALĂ PENTRU FEMEI ȘI BĂRBAȚI?

  • Hainele de blană naturală trebuie depozitate pe umerașe speciale, rezistente și largi, pentru a întreține forma, fără a o deforma.
  • Este greșit să depozitezi vestele de blană naturală și jachetele în pungi de protecție din plastic, căci blochează aerul să pătrundă și împiedică aerisirea lor. Hainele de blană naturală au nevoie de aer pentru a nu se usca și crăpa.
  • Când porți o haină de blană, evită să aplici spray sau parfum direct pe aceasta. Majoritatea produselor conțin alcool, care pot determina deteriorarea blănii.
  • Evită să folosești în mod frecvent genți de umăr când porți o haină de blană. Bretelele genților favorizează pierderea firelor de pe vestă / jacheta de blană din porțiunile respective. Același lucru este valabil și pentru bijuteriile fixate pe haina de blană.
  • Când stai o perioadă mai lungă de timp așezată pe scaun, ideal ar fi să dai jos haina de blană.
  • Hainele de blană se cosmetizează la un profesionist de curățare a blănurilor, cel puțin o dată pe an. Atenție: Nu la o curățătorie chimică, ci la un profesionist de curățare a blănurilor.
  • În afara sezonului, hainele de blană trebuie depozitate în spații aerisite, la o temperatură de aproximativ 22 grade Celsius, ferite de razele soarelui, deoarece se pot decolora.

Hainele de blană pot rezista până la 50 de ani dacă sunt îngrijite corespunzător, prin urmare, se dovedesc a fi cele mai inteligente achiziții în materie de articole vestimentare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Advertorial