(P) Cu ce probleme dentare te poți confrunta în funcție de vârsta pe care o ai

Sănătatea dentară ar trebui să fie prioritară pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârsta pe care o avem. Pentru a-ți păstra zâmbetul sănătos tot timpul este foarte important să ai cunoștințe despre acest lucru încă de la o vârstă fragedă. Spălatul pe dinți, igiena orală și consultul periodic al medicului stomatolog ar trebui să fie lucruri reflexive pe care să le faci în mod natural.

Chiar dacă prevenția este întotdeauna prezentă, există unele situații problematice de care nu te poți feri, iar din acest motiv este important să dispui de informația necesară. În continuare, astăzi vei afla care sunt principalele afecțiuni dentare pe care le poți întâmpina în diferite etape ale vieții.

Probleme dentare întâlnite frecvent la copii

Copii se confruntă adesea cu cariile dentare, mai ales caria de biberon. Această afeciunțiune este cauzată de bacteriile prezente în cavitatea bucală. Cariile se formează de la aceste bacterii care nu sunt eliminate printr-o igienă dentară atentă, formând astfel placă bacteriană care atacă smalțul dentar. În general, părinții nu acordă atenția cuvenită acestor carii, mai ales atunci când ele apar pe dinții de lapte. Chiar dacă aceștia se schimbă, medicul stomatolog recomandă rezolvarea acestor probleme, întrucât pot cauza complicații.

Abcesul dentar este o altă problemă întâlnită des la copii. Cauza este reprezentată de o carie dentară netratată. Important de știut este faptul că aceste abcese dentare nu trec de la sine, ci au nevoie de un tratament specializat prescris de medicul stomatolog sau endodont.

Probleme dentare care apar la adulți

Paradontoza este o afecțiune a gingiilor, cauzată de acumularea plăcii bacteriene. Afecțiunea are mai multe stadii de evoluție, așadar, în funcție de gravitatea ei se recomandă un tratament potrivit.

Gingivita este o problemă dentară ce prezintă simptome precum gingii inflamate, roșii și sensibile, respirație urât mirositoare și sângerări. Afecțiunea se tratează cu tratament care implică curățarea profesională a dinților sau restaurarea dentară pentru cazurile mai complicate.

De asemenea, problemele dentare ignorate de adulți sfârșesc prin pierderea dinților, iar în acest caz este recomandat să apelezi la implant dentar in Bucuresti.

Afecțiunile dentare întâmpinate de persoanele vârstnice

Persoanele vârstnice se pot confrunta cu  probleme precum sunt afecțiunile gingivale sau boala parodontală. Netratate la timp, aceste probleme pot cauza pierderea dinților, deoarece structura osoasă este prima afectată.

De asemenea, este important să știi că igiena orală este cel mai important pas în menținerea sănătății dinților și prevenirea afecțiunilor. Astfel, periajul corect al dinților, folosirea aței dentare și a apei de gură sunt lucruri pe care trebuie să le faci zi de zi.

Indiferent de problemele dentare cu care te confrunti, la clinica stomatologica in Dorobanti beneficiezi de proceduri minim invazive, fără durere și atraumatice. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial